Η κατάθεση στεφάνου από τον Ομπάμα και από τους άλλους ηγέτες που επισκέπτονται την Άγκυρα στο μνημείο του σφαγέα Μουσταφά Κεμάλ, εκλαμβάνεται και χρησιμοποιείται από την Άγκυρα ως πράξη νομιμοποίησης των πεπραγμένων των Νεοτούρκων και των Κεμαλικών επί των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής.

Aκριβώς γι' αυτό η γενοκτονία συνεχίζεται…

Τελικά, ούτε η κατανόηση που έδειξε ο Μπάρακ Ομπάμα, οι ΗΠΑ και οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Τουρκία, ούτε η αλλαγή στάσης, πρακτικής και νοοπτροπίας που μας έδειξε σε ορισμένους τομείς η διοίκηση Ερντογάν κατέστησαν δυνατή την ουσιαστική αλλαγή στην γειτονική χώρα.

Η Τουρκία, που στήθηκε ουσιαστικά πάνω στα κόκκαλα των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων της Ανατολής, λαοί που σφαγιάστηκαν με σχέδιο, ενσυνείδητα και συστηματικά από τους Νεοτούρκους και τους Κεμαλικούς για να φτιαχτεί ένα εθνικά ομοιογενές κράτος, συνέχισε τη γενοκτονία και τον εθνοκάθαρση ακόμα και μετά την ίδρυση του κράτους αυτού, το 1923.

Τις δεκαετίες που ακολούθησαν εξολοθρεύτηκαν οι εναπομείνατες Έλληνες, ενώ σε όλους τους υπόλουπους χριστιανικούς πληθυσμούς εφαρμόστηκε κλίμα τρομοκρατίας, που ισοδυναμεί συνέχιση της γενοκτονίας σε πολιτισμικό και συνειδησιακό επίπεδο.

Μετά τις προχθεσινές δηλώσεις Ομπάμα και την αποδοκιμασία τους από το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών και από το σύνολο της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας και μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων χθες από την πολιτεία της Χαβάης, που είναι η 41η πολιτεία των ΗΠΑ που αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους, η Τουρκία, νοιώθοντας προφανώς ότι ο κλοιός σφίγγει και ότι πλησιάζει η στιγμή που η διεθνής κοινότητα θα τη θέση προ των ευθυνών της, αρπάχτηκε από τους τελευταίους Αρμενίους που γλύτωσαν τη γενοκτονία και κατοικούν σε χωριό της Κασταμονής.

Τη στιγμή που είναι σε όλους γνωστές οι σφαγές των Αρμενίων του 1915 και η οργανωμένη και συστηματική κρατική και κοινωνική τρομοκρατία που ασκήθηκε στους επιζήσαντες -η λέξη Αρμένιος και Ρωμιός ήταν και σε ορισμένες περιπτώσεις συνεχίζει να είναι συνώνυμη της βρισιάς- το τουρκικό κράτος υποχρέωσε μερικούς από τους επιζήσαντες Αρμένιους να ομολογήσουν το μεγαλείο του τουκρικού κράτους και να …καταδικάσουν όλους εκείνους που μιλούν για γενοκτονία.

Με βάση δημοσίευμα της Χουρριέτ, ναι, εκείνης της εφημερίδας που λειτούργησε ως το σπίρτο που έβαλε φωτιά στην πυριτιδαποθήκη του φυλεκτικού εθνικισμού των εγκάθετων που έκαναν τα εγκλήματα και της βαρβαρότητες εναντίον των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης στις 6/7 Σεπτεμβρίου 1955, ο 53χρονος Αρμένιος Ahmet Kazeroğlu, που κατοικεί στη συνοικία Tütenli, της κωμόπολης Taşköprü (Πομπιηούπολης) του νομού Κασταμονής, εντελώς "αυθόρμητα" δήλωσε σε συντάκτη της εφημερίδας τα εξής:
-Άλλαξε το όνομά του πριν από πέντε χρόνια από Asadur σε Αχμέτ και έγινε μουσουλμάνος πριν από πέντε χρρόνια.
-Το τουρκικό κράτος είναι ένα κράτος δίκαιο και ευεργετικό για όλους τους πολίτες του.
-Φοιτεί στην τελευταία τάξη του ανοιχτού λυκείου και δεν έχει διαβάσει σε κανένα βιβλίο ότι έγινε γενοκτονία εναντίον των Αρμενίων.
-Ο ίδιος πιστεύει ότι τα περί γενοκτονίας των Αρμενίων είναι απλώς κουτσομπολιό (dedikodu).
-Επί τριακόσια χρόνια οι Αρμένιοι που εγκαταστάθηκαν στο Τάσκιοπρου ζούσαν σαν αδέλφια με τους Τούρκους και δεν υπήρχε ποτέ καμία διαφωνία ή διαφορά μεταξύ τους.

Αξιολογώντας τη δήλωση του Ομπάμα, ο οποίος, αναφερόμενος στη γενοκτονία των Αρμενίων χρησιμοποίησε την αρμενική φράση Meds Yeghern, που σημαίνει "μεγάλη καταστροφή", ο Ahmet Kazeroğlu είπε:
"Ο Ομπάμα, που έχει κάνει και στο παρελθόν ανάλογες δηλώσεις, είναι ένας νέος και άπειρος ηγέτης. Το κάψιμο της τουρκικής σημαίας χθες στην Αρμενία θεωρώ ότι είναι μια ενέργεια που ενθαρύνθηκε από τη δήλωση Ομπάμα. Το κάψιμο της σημαίας ενός κράτος ισοδυναμεί με το κάψιμο του ίδιου του κράτους".

Ένας άλλος Αρμένιος της ίδια συνοικίας, ο 61χρονος Karabet Çam, που έφυγε από το Τάσκιοπρου σε ηλικία 42 χρονών και πήγε στην Κωνσταντινούπολη για να εργαστεί και επέστρεψε στη γενέτειρά του ως συνταξιούχος, δήλωσε στη Χουρριέτ ότι δεν άκουσε απολύτως τίποτε από τους προγόνους του περί γενοκτονίας.

Ο Καραμπέτ μεταξύ αλλων είπε:
"Αν δεν ζούσαν οι πρόγονοί μας επί αιώνες σαν αδέλφια με τους Τούρκους, γιατί να επιστρέψω στο χωριό μου να ζήσω το υπόλοιπο της ζωής μου;"

Ο 68χρονος Namık Özçelik, που έγινε μουσουλμάνος πριν από πέντε χρόνια, δήλωσε:
"Ο Θεός να φυλάει και να προστατεύει το κράτος μας".

Αυτή είναι η αυθόρμητη μαρτυρία των εναπομεινάντων Αρμενίων στην Τουρκία.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

Πηγή: Χουρριέτ