10 υπουργοί έμειναν, 9 ήρθαν, 8 έφυγαν και 7 άλλαξαν πόστο.-

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πραγματοποίησε τον αναμενόμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό. Η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσίευσε τις αλλαγές που έγιναν σε ορισμένα υπουργεία. Νέοι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης είναι ο Μπουλέντ Αρίντς (Bülent Arınç) ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης, ο Τζεμίλ Τσιτσέκ (Cemil Çiçek) που παραμένει στην θέση του και ο Αλί Μπαμπατζάν (Ali Babacan) ο οποίος πλέον ευθύνεται για όλο το συντονισμό στην οικονομία.

Ο Σύμβουλος του πρωθυπουργού Ερντογάν για θέματα εξωτερικής πολιτικής Αχμέτ Νταβούτογλου (Ahmet Davutoğlu), διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών.

Για πρώτη φορά μια γυναίκα ανέλαβε το υπουργείο Εθνικής Παιδείας. Η Νιμέτ Τσουμπουκτσού (Nimet Çubukçu).

Ο διορισμός της Σελμά Αλιέ Καβάφ (Selma Aliye Kavaf) ως υπουργός Επικρατείας, ανέβασε σε 2 τον αριθμό της γυναικείας παρουσίας στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Τη θέση τους διατήρησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Βετζντί Γκιονούλ (Vecdi Gönül) και ο υπουργός Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάι (Beşir Atalay).

Ο Μεχμέτ Σιμσέκ (Μehmet Şimşek) ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών ενώ ο Σαντουλάχ Εργκίν (Sadullah Ergin) το υπουργείο Δικαιοσύνης.

πηγή: spynews-gr