Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας 

«Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται. Διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας. Διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία».( Ισοκράτης 436 – 338π.Χ.)  

 

«Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται .Διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας. Διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία».( Ισοκράτης 436 – 338π.Χ.)  

Αν κάποιος θέλει να δει τα κομματικά σκουπίδια που έχουν κατακλύσει την ελληνική κοινωνία, δυο τρόπους έχει να τα δει και βεβαίως να βρίσκετε σε απόσταση ασφαλείας. Η δυσοσμία που παράγεται είναι πιο επικίνδυνη από οποιοδήποτε ψόφιο ερπετό. Ο ένας τρόπος είναι η βουλή των Ελλήνων που έχει εκτοπίσει ή… απαλλάξει τη δικαιοσύνη από προβλήματα αρπαγής εκάστοτε «υπουργών» και λοιπών κατεργαράκων έτσι που να παίζει αυτή, η Βουλή, το ρόλο του δικαστή να… δικάζει και να αθωώνει κατά πώς κάθε φορά το κομματικό ή κυβερνητικό συμφέρον επιβάλει. Έτσι απαλλαγμένη από το σφυρί του δικαστή, η Βουλή των Ελλήνων, λύνει και δένει σκορπώντας …δικαιοσύνη.

Από την άλλη, οι φυλακές σφύζουν από μικροκλέφτες, από πιτσιρικάδες «βαποράκια» από κλέφτες και λοιπούς… ταραχοποιούς της κοινωνίας με ποινές βαριές και απαράδεκτες σωφρονιστικές συνθήκες, η ΕΛ.ΑΣ έχει καταντήσει το «μαύρο πρόβατο» στα αντιπαθεί πλέον μάτια των Πολιτών, ενώ οι καθαυτού κλέφτες και λωποδύτες χαίρουν την απονομή της αθωότητάς τους μέσω της Βουλής των Ελλήνων, όπως, ο κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του διπολισμού, νόμος ορίζει.

Ο άλλος τρόπος είναι ιδιαίτερα τα ιδιωτικά κανάλια και μεγάλο μέρος του τύπου, που δυστυχώς, έχουν τη δυνατότητα να παράγουν αποπροσανατολισμό, απομάκρυνση και αδιαφορία των Πολιτών από τα καυτά προβλήματα της κοινωνίας, να πουλούν τόσο κουτσομπολίστικα ρεπερτόρια μέχρι αηδίας, να μη φτάνει πλέον αυτό που λένε μερικοί «άλλαξε κανάλι» γιατί η «αλλαγή» καναλιού δείχνει μεγαλοπρεπώς την παραγωγή σήψης, την μετατροπή των Πολιτών σε πραγματικό Όχλο ξεπερασμένων εποχών, όχλο ικανό να συντηρεί την απόλυτη κομματική δυσοσμία, την παραμονή των τρωκτικών καθώς και τη συντήρηση των θεσμών, έτσι όπως τους βλέπουμε σήμερα να «διαπρέπουν» μέσα από την κομματική αιθαλομίχλη που οδηγεί,  π ο ύ   Π ο λ ί τ ε ς ; Πού αλλού μπορεί να οδηγεί από την απόλυτη στρωματοποίηση της κοινωνίας των Πολιτών ή το γκρέμισμα όλων αυτών των ελάχιστων κακών που περιγράψαμε;

«Όταν οι κακοί ανέρχονται σε αξιώματα, όσο ανάξιοι είναι, τόσο περισσότερο άμυαλοι γίνονται και γεμίζουν από θράσος και αφροσύνη». (Δημόκριτος).

Και έρχονται ευρωεκλογές, όπως έρχονται και νέες αυξήσεις. Και καλούνται τις αμαρτίες άλλων να πληρώσουν οι Πολίτες. Να καμαρώνουμε ή να ντρεπόμαστε γι' αυτό το κατάντημα το οποίο ως προϊόν προέκυψε από την εμπιστοσύνη των Πολιτών στους θεσμούς, στα κόμματα εξουσίας και στους «συνοδοιπόρους» τους, εκμεταλλευτές της αρπαγής της νοημοσύνης του απλού κοσμάκη, που μέσα από τα άθλια προπαρασκευαστικά κανάλια τους, πουλούν τα ποικίλα σκουπίδια τους που έχουν κατακλύσει την ελληνική κοινωνία.

Αυτά βλέπουμε, διαβάζουμε και ακούμε τον τελευταίο καιρό και είναι, δυστυχώς, αλήθεια ότι ο συγκεντρωτισμός στην αποβλάκωση έχει πάρει μεγάλες και επικίνδυνες διαστάσεις. Και έρχονται ευρωεκλογές! Ας επαναλάβουμε λοιπόν, το μήνυμά μας, μπας, λέμε μπας και αφυπνιστούμε:

Ε, 'σεις εκεί πέρα!

Αδέλφια, ξαδέλφια και ανίψια, φίλοι και γνωστοί. Θυμηθείτε και ψηφίστε

Πείτε στις νύφες σας, γαμπρούς και συμπεθέρους και δώστε το μήνυμα σε φίλους,

γνωστούς, γειτόνους και χωριανούς. Θυμηθείτε και ψηφίστε εκεί που ανήκετε

Διώξτε τα σκότη να περάσει φως κι αφήστε τη «Νέα Εποχή»

Τα αφτιά τα έχουμε για τους χτύπους της καρδιάς… Μην αλλάζεται τον ρου της

Θυμηθείτε και ψηφίστε…