Η Ελλάδα και η Τουρκία κατατάσσονται μεταξύ των δέκα χωρών του κόσμου, που δαπανούν τα μεγαλύτερα ποσά του προϋπολογισμού τους για στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Πρώτες φυσικά έρχονται οι ΗΠΑ και ακολουθεί το Ισραήλ, αλλά κάπου στην τέταρτη η πέμπτη θέση βρίσκεται η Ελλάδα. Οι τεράστιες αυτές δαπάνες έχουν άμεσο αντίκτυπο στην οικονομική αλλά και τη γενικότερη ανάπτυξη της χώρας, που μπορεί να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ό,τι αφορά τους εξοπλισμούς, αλλά κατατάσσεται στις τελευταίες σε ό,τι αφορά τις δαπάνες για την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό και την προστασία του περιβάλλοντος.

Τώρα θα μου πείτε πως οι δαπάνες για τον στρατιωτικό εξοπλισμό της χώρας είναι επιβεβλημένες, λόγω του κινδύνου από τον ανατολικό μας γείτονα, που καραδοκεί να μας φάει τη Δυτική Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο. Μόνο που πρόκειται για ψεύδος, που συντηρεί μια από τις μεγαλύτερες και πιο αναίσχυντες επιχειρήσεις, εξαπάτησης του λαού και κερδοσκοπίας κάποιων αετονύχηδων. Τα ίδια βεβαίως λένε, κατ΄ αντίστροφη έννοια, και στον τουρκικό λαό, πως τάχα οι Έλληνες έχουν στο νου τους να ξαναπάρουν την Πόλη και να διαμελίσουν την Τουρκία. .
Έτσι συντηρείται αμοιβαία καχυποψία και φόβος [χωρίς να παραβλέπουμε βέβαια και τον αστάθμητο παράγοντα -βλέπε
εδώ] και οι Αμερικανοί μπορούνε να μοσχοπουλάνε σε Έλληνες και Τούρκους τα όπλα τους (το μόνο εμπόρευμα που μπορούν ακόμα να πουλάνε, σε μιαν εποχή που οι ΗΠΑ έχουν γεμίσει με γιαπωνέζικα αυτοκίνητα, κινέζικους υπολογιστές και ινδικής προέλευσης λογισμικό), προς μεγάλη χαρά των αναπόφευκτων μεσαζόντων, που τσεπώνουν μυθώδη ποσά από τις μίζες. .
Το χειρότερο είναι πως τα όπλα αυτά, λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης, σε λίγα (εφτά με δέκα το πολύ) χρόνια, θεωρούνται ξεπερασμένα, γίνονται άχρηστα και πρέπει να αντικατασταθούν με καινούργια. Θα θυμάστε ίσως την περίφημη «αγορά του αιώνος» -όπως ονομάστηκε τότε επί ΠΑΣΟΚ η προμήθεια μαχητικών αεροπλάνων αντί κάποιου ιλιγγιώδους ποσού δολαρίων. Ε λοιπόν, τα αεροπλάνα αυτά μετά από δέκα περίπου χρόνια είχαν θεωρηθεί ξεπερασμένα και ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ…ενώ εμείς ακόμα ξεπληρώνουμε το δάνειο που πήρε η τότε κυβέρνηση για να τα αγοράσει….

ΠΗΓΗ: Alkimos Archive