«Ιδιωτικές επισκέψεις» προπαγάνδας πραγματοποιήθηκαν στην Ροδόπη.-

Ο Τούρκος Πρέσβης στα Σκόπια, Οξάλ Χακλάν Αρσλάν, ο οποίος είχε υπηρετήσει ως Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή, πραγματοποίησε «ιδιωτική επίσκεψη» στην Θράκη. Επισκέφθηκε τον Εχίνο, πραγματοποίησε πλήθος συναντήσεις, με τα όργανα της ΄Αγκυρας στην περιοχή και τους υπέρμαχους του «Τουρκισμού».

Επίσης, βραβεύθηκε από την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική ΄Ενωση Ξάνθης», για την προσφορά του, στην οργάνωση και την «Τουρκική μειονότητας της Θράκης».

Συναντήθηκε με τα «αναθεωρητικά ενεργούμενα» της ΜΙΤ, τους γνωστούς παράνομους και αυτοπροσδιοριζόμενους «Μουφτήδες» και φιλοξενήθηκε στην εξοχική κατοικία, του σκληροπυρηνικού Τουρκιστή, τέως Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γκαλήπ Γκαλήπ.

Ο Γκαλήπ, με την συνδρομή της ΄Αγκυρας, προσπαθεί να ιδρύσει «Τουρκικά σχολεία» μέσο του πολιτιστικού συλλόγου «ΠΕΚΕΜ», του οποίου αναμένεται να επανεκλεγεί Πρόεδρος. Στην προηγούμενη Προεδρεία του, προσήλθαν ως μέλη-ψηφοφόροι, περίπου 30 άτομα…Το «ΠΕΚΕΜ» χρηματοδοτείται αδρά από το Γεν. Προξενείο της Τουρκίας και αναμένεται να αποτελέσει την «αιχμή του δόρατος» των Τουρκικών προκλήσεων, στο μέλλον, στην Θράκη.

ΠΗΓΗ: spynews-gr