Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ, όπως έχουμε γράψει βρίσκεται στην δυσμενέστερη θέση από ιδρύσεως της ως θεσμός από το 1938 μέχρι σήμερα. Η χειρότερη φάση ξεπεσμού, έκπτωσης ηθικής και αξιών, παρανομίας των νόμων της πολιτείας της ΝΥ, και συνεχών παραβιάσεων του καταστατικού του οργανισμού, έχοντας καταστήσει το θεσμό αναξιόπιστο. Αδύναμο. Αναποτελεσματικό. Αναξιόπιστο. Αδιαφανή. Χωρίς πειθώ και επιρροή προς τρίτους. Είναι αυτή που διανύει από την εποχή των διοικήσεων του Νικόλαου Διαμαντίδη μέχρι σήμερα. Η Ομοσπονδία έχει χάσει την σοβαρότητα που της προσδίδει η ιστορία, οι θυσίες, οι κόποι και ο μόχθος, οι στερήσεις και οι μεγάλες δωρεές που εκατοντάδες ομογενείς έχουν κάνει -άλλος από το υστέρημα άλλος από το περίσσευμα- αλλά και κυρίως αυτό που απαξιώνεται, με τα όσα διαδραματίζονται (από εποχής Διαμαντίδη μέχρι σήμερα), είναι οι αγώνες των προκατόχων των διοικήσεων αυτού του οργανισμού που κάποτε έγραφε ιστορία.

Με τα όποια λάθη και τις αδυναμίες των τότε ηγεσιών. Άλλο τότε όμως-και μιλάμε μέχρι και την δεκαετία του 1990, και άλλο τα τελευταία χρόνια.    Το είπαμε και θα το ξανά πούμε: Ο Νικόλαος Διαμαντίδης είναι ο μεγάλος υπεύθυνος για τον ξεπεσμό, τα σκάνδαλα και την μετατροπή τους Δ.Σ. σε φυτώριο σκανδάλων, διοικητικής ανωμαλίας, διοικητικών εκτροπών,  συνεχών κατά συρροή, κατ' επάγγλεμα και  κατά σύστημα  καταστατικών παραβιάσεων που έπρεπε να είχαν επιφέρει για τον ίδιο πειθαρχικές ευθύνες εως και την οριστική αποπομπή και εξωστρακισμό του όχι απλά από την Ομοσπονδία αλλά από ολόκληρη την Ελληνική κοινότητα με το στίγμα του προδότη και του εφιάλτη της οργανωμένης ομογένειας.

Δυστυχώς έχουν κάνει όλοι τους το καταστατικό κουρελόχαρτο! Όλοι τους(!) μηδενός εξαιρουμένου και οι πρώην και οι νυν! Και κυρίως   πρώτοι αυτοί που-σήμερα όψιμα- επικαλούνται και καταγγέλουν  την παραβιάση του, είναι  αυτοί που πρώτοι το έχουν παραβιάσει συστηματικά κατ επανάληψη και κατά συρροή. Αυτό γίνεται  δέκα χρόνια τώρα. Μια προσεκτική και δεισδυτική ματιά στις σελίδες μας στην ενότητα Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ αρκεί για να βρει κανείς όλα εκείνα τα στοιχεία που θα του δώσουν την θλιβερή εικόνα που έχει σχηματιστεί.

Τα όσα διαδραματίζονται στους κόλπους του ιστορικού οργανισμού της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης,  τα τελευταία 24ωρα, αλλά κυρίως όσα έχουμε αποκαλύψει και προαναγγείλει εδώ και μήνες σηματοδοτεί η ανοιχτή και δημόσια καταγγελία που κατέθεσε προς το Δ.Σ. της Ο. Ε. Σ. Μ. Ν-Υ, ο επικεφαλής της μειοψηφίας κ. Ντίνος Ράλλης.-την οποία είχαμε αποκαλύψει και προαναγγείλει από τον περασμένο Απρίλιο και αρκετά νωρίτερα. Τα είχαμε γράψει με έμφαση αλλά και στοιχεία πολλά, μήνες νωρίτερα, ότι μοιραία εκεί θα οδηγηθουν οι εσωτερικές εξελίξεις. Σε νέα οξύτατη ρήξη. Σε νέα αναπόφευκτη σύγκρουση..

 

Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε και η σύγκρουση είναι επί θύρες. Μια σύγκρουση σφοδρή που θα επιφέρει πολλά δεινά για τον πολύπαθο οργανισμό, όταν από τον Οκτώβριο του 2008 αποκαλύψαμε το μεγάλο σκάνδαλο Νικόλαου Διαμαντίδη  με το-ανύπαρκτο ή όχι ατύχημα και την ασφαλιστική του υιού του κ.Ράλλη. Μένει να  δούμε τις εξελίξεις που έπονται και που μάλλον  είναι προδιαγεγραμμένες…

 

Εμείς πάντως έχουμε όλα τα στοιχεία του φακέλου της θλιβερής αυτής υπόθεσης που θα έπρεπε να είχε -αν όχι τον πρόεδρο Δημήτρη Καλαμαρά ο οποίος αγνόησε τις συνεχείς  εκκλήσεις μας να πάει την υπόθεση στον εισαγγελέα- οδηγήσει κάποιους άλλους στον εισαγγελέα και κάποιους άλλους στην φυλακή…και όπως πάντα θα περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή για να προβούμε σε νέες αποκαλύψεις,  ώστε να μην έχουμε και το βάρος αλλά και την «κατηγορία» ότι προδικάζουμε και προαναγγέλουμε εξελίξεις ή πολύ περισσότερο ότι καθοδηγούμε καταστάσεις και όλα αυτά τα φαιδρά που κάθε φορά ακούγονται εντός της αιθούσης των συνεδριάσεων του Δ.Σ. εις βάρος μας ονομαστικά  αλλά για το πρακτορείο μας κάθε φορά από συγκεριμένα άτομα. Θα περιμένουμε να δούμε τι θα πράξουν καταγγέλλοντες και κατεγγελλόμενοι και αν κατά την συνήθη τακτική όλοι μαζί τα συγκαλύψουν-όπως συμβαίνει πάντα εδώ και τρία χρόνια-  και ενωθούν κατά του κοινού εχθρού, όπου εχθρός είναι η αλήθεια που αποκαλύπτουμε  με στοιχεία και αποδείξεις κάθε φορά όταν άλλοι σιωπούν ανάλογως περιστάσεων και καταστάσεων… Τότε και μόνον τότε θα δώσουμε συνέχεια στην υπόθεση του μεγάλου αυτού σκανδάλου του Νικόλαου Διαμαντίδη με το «ατύχημα» και τις ευθύνες της ασφαλιστικής της εταιρίας του υιού του κ. Ντίνου Ράλλη…

 

Και εν προκειμένω αυτοί που σιωπούν είναι  κάποιοι εκ των Ομογενειακών ΜΜΕ (ή όσων αυτοχρήσθηκαν και αυτοτιτλοφορούνται ως «δημοσιογράφοι» επαϊοντες περί τα κοινά της ομογένειας και άλλα τέτοια φαιδρά όπου ο κάθε ένας ότι δηλώσει λέει ότι είναι…) οι οποίοι είναι βουτηγμένοι και αυτοί μέσα στην δυσωδία των σκανδάλων-πολλοί δε εξ αυτών είναι συνένοχοι και συνεργοί- φέρουν βαριά και ακέραια την ευθύνη για όσα προηγήθηκαν και κυρίως για όσα έπονται… Η σημερινή (27 Μαϊου 09) Γενική Συνέλευση, που αποτελεί και το ανώτατο  όργανο του θεσμού οφείλει να λάβει επιτέλους αποφάσεις! Μπροστά στην δυσάρεστη αυτή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δυο επιλογές υπάρχουν μόνο. Ή πρώτη επιλογή που εν μέρει θα ικανοποιήσει και το περί δικαίου αίσθημα του απλού ομογενή που δικαίως έχει αποστασιοποιηθεί αηδιασμένος για την κατάπτωση και τον ηθικό ξεπεσμό,  είναι η κάθαρση! Κάθαρση και επιβολή της καταστατικής νομιμότητας και σεβασμού των νόμων της πολιτείας. Αυτό σημαίνει  διαφάνεια, ανάληψη και απόδοση ευθυνών,  με όποιο κόστος σε όσους αναλογούν, αλλά και επιβολή των  αντίστοιχων νομικών και πειθαρχικών  κυρώσεων με συνέπειες για τον οργανισμό και αυτούς που ευθύνονται.

Αυτή η επιλογή πρακτικά σημαίνει. Εξεταστική για το σκάνδαλο Διαμαντίδη – Ράλλη με το-υπαρκτό ή ανύπαρκτο- ατύχημα, πειθαρχικές διώξεις κτλ. Εξεταστική για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης. Εξεταστική για το ρόλο της εξελεγκτικής επιτροπής που συγκάλυψε το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης και πολλά άλλα… (βλ. Ελισάβετ Τζουμάκα και τα μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής που ήξεραν τα ευρήματα  του ελέγχου τα οποία απέκρυψαν και συγκάλυψαν και ειδικότερα γνώριζαν  το μεγάλο θέμα της υπεξαίρεσης…).

 

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Τζουμάκα που σήμερα κόπτεται για τα οικονομικά σκάνδαλα(που και αυτά το Greek American News Agency τα αποκάλυψε) ήταν μέλος της εξελεκτικής επιτροπής του 2008.  Η εξελεγκτική επιτροπή τότε με καθοδήγηση της κας Τζουμάκα και με γνώμονα την συγκάλυψη λειτούργησε με σκοπιμότητα και δολιότητα, και φυσικά με σκοτεινες  συναλλαγές κάτω από το τραπέζι…Ποιο το αντάλλαγμα; Η σιωπή και η μη αντίδραση της ομάδας Μιχαλέα Δημητρίου Καλαμαρά για την διασφάλιση της συμμετοχής της στο συνδιασμό του κ. Ράλλη!

Κάποιοι από τον συνδυσμό του κ. Καλαμαρά-όχι ο ίδιος- που τότε ήταν στα σπάργανα και μαγειρεύονταν οι συνδυασμοί(Ιανουάριος -Μάϊος 2008)  ήξεραν ότι η κ. Τζουμάκα δεν είχε διμαίωμα όχι να συμμετέχει στο συνδιασμό του κ. Ράλλη αλλά ούτε καν να συμμετέχει σε οποιαδήποτε επιτροπή αφού ήταν μισθοδοτούμενη επί δυο συνεχείς χρονιές.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα Ράλλη είχε ήδη συγκροτηθεί από τις αρχές Φεβρουαρίου και έκανε και τις προκλογικές της παρουσιάσεις… Αντιθέτως η ομάδα Καλαμαρα(Μιχαλέα- Δημητρίου- Γκώρου) αγωνίζονταν να συγκροτήσουν δυνδυασμό μέχρι τέλους…και μετά από ένα όργιο παρασκηνιακών διαβουλεύσεων και αφού ήρθε η άρνηση του Ηλία Τσεκερίδη να συμμετάσχει στις εκλογές είτε με τον έναν( Δ.Καλαμαρά -Π.Γαλάτουλα) είτε με τον άλλο(Ντίνο Ράλλη) οδήγησε στην ανώμαλη συνεργασία Καλαμαρά-Γαλάτουλα! Υπενθυμίζεται ότι η ίδια ομάδα(Καλαμαρά, Μιχαλέα, Δημητρίου, Γκώρου +Ράλλη -Διαμαντίδη με τους συν αυτώ) ήταν που τον είχε αποκλείσει από τις εκλογές του 2006 με την αποφασιστική και καθοριστική συνδρομή της εφορευτικής επιτροπής  Α.Ζουπανιώτη και των μελών εκείνης της εφορευτικής επιτροπής… Αποκλεισμός που οδήγησε σε μια διετία ανωμλαίας, δημόσιων αντιπαραθέσεων ύβρεων , εγκλήσεων και αντεγλήσεων και συνολικού ξεπεσμού του θεσμού.  Ηθικά και μόνο λοιπόν ο κ. Γαλάτουλας δεν μπορούσε και δεν έπρεπε να συμμαχίσει με την ομάδα Μιχάλεα – Καλαμαρά. Το έπραξε όμως και ήδη η ομογένεια τον έχει κρίνει.  

 

Εκείνη λοιπόν η αμαρτωλή εξελεγκτική επιτροπή {Τζουμάκα- Βεκιαρέλη αν και ο τελευταίος δεν είχε βαθιά γνώση αφού όλα τα έγραφε και στα συνέτασσε η κ. Τζουμάκα}  είχε υποχρέωση να αποκαλύψει και να καταγγείλει την μεγάλη υπεξαίρεση που είχε εντοπίσει.  Δεν το έκανε όμως. Αλλά το έρυμα της υπεξαίρεσης έγινε αντικείμενο άγριας συναλλαγής…

Εκείνο το κείμενο ανέφερε μόνο με γενικόλογες αναφορές περί παραλείψεων και καθυστερήσεων… και αυτό μόνο κατόπιν πιέσεων του τότε προέδρου Ανδρέα Σάββα που είχε καταγγείλει την πρώτη έκθεση τονίζοντας πολλές φορές ότι πρέπει να διενεργηθεί έλεγχος από ανέξαρτητο ορκωτό λογιστή! η εκλογή της ήταν παράνομη  αφού ως γνωστόν επί δυο συνεχή έτη είχε αμοιφθεί για τις υπηρεσίες της ως έμμισθη για τις ανάγκες της παρέλασης όπως ορθώς είχε καταγγελθεί. Εκείνη την περίοδο τα γνωστά παπαγαλάκια παιάνιζαν την πρώτη παράνομη και φτιαχτή αναφορά της εξελεγκτικής επιτροπής που στόχευε να ρίξει λάσπη στους οργανωτές του μεγάλου συνεδρίου με θέμα «ο Ελληνισμός της Αμερικής τον 21ο αιώνα», το οποίο πολέμησαν τα γνωστά κέντρα και παράκεντρα ιδιοτελών και προσωπαγών συμφερόντων, ενώ όλοι ήξεραν ότι είναι παράνομη αφού δεν είχε την έγκριση και την υπογραφή του προέδρου της επιτροπής κ. Ανδρέα Σάββα! Αντιθέτως την δεύτερη που ήταν και η νόμιμη-διότι αυτήν συνυπέγραψε και ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Σάββα- απλά έκανε μια ρηχή αναφορά σε παραλείψεις και καθυστερήσεις(…) σχεδόν όλοι  την έθαψαν γιατί έτσι βόλευε… Όμως όλοι ήξεραν….Γνώριζαν… και ειδικά κάποια συγκεκριμένα ΜΜΕ…   Υπενθυμίζεται επίσης ότι η συμμετοχή στο συνδυασμό του Ντίνου Ράλλη και εν συνεχεία

 

Την προεκλογική  περίοδο που επακολούθησε, μια περίοδο σκοτεινών  συναλλαγών από τον Απρίλιο του 2008 μέχρι και την ημέρα(15 Ιουνίου 08) των εκλογών,  με φόντο πάντα και κίνητρο την εμπάθεια για την διοργάνωση του συνεδρίου της Ομοσπονδίας  που τότε κατεύθυνε όλους -και τους μέν και τους δε- εμείς είχαμε αποκαλύψει μια σειρά από γεγονότα με στοιχεία και ντοκουμέντα.

 

 Στοιχεία και ντοκουμέντα που η εφορευτική επιτροπή δεν εξέτασε με την συναίνεση και των δυο μονομάχων. Δημήτριου Καλαμαρά και Ντίνου Ράλλη. Αξίζει τον κόπο να ακούσετε όσα είπε κατά την ημέρα παράδοσης παραλαβής ο αείμνηστος Γιάννης Σερέτης, πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής των εκλογών του Ιουνίου του 2008.  Κάτι ακόμα, που δείχνει το μέγεθος της σήψης και της διαφθοράς που είχε δημιουργήσει ο Νικόλαος Διαμαντίδης είναι το γεγονός ότι το καταστατικό προβλέπει ότι όσοι συμμετέχουν θα πρέπει να καταθέσουν είτε αντίγραφο ποινικού μητρώου είτε δήλωση.

Η εφορευτική επιτροπή τα ζήτησε αλλά και οι δυο(Ράλλης και Καλαμαράς) συμφώνησαν να τα καταθέσουν μετά τις εκλογές. Ουδέποτε όμως καταχωρήθηκαν στο φάκελο των εκλογών δηλώσεις όλων των συμμετεχόντων στις εκλογές και από τους δυο συνδυασμούς! Αυτά και άλλα πολλά προηγήθηκαν των εκλογών και έστησαν αργά το σκηνικό που από σήμερα θα ξεδιπλώνεται καθημερινά με συνεχείς αποκαλύψεις, γεγονότα αλλά και θλιβερές καταστάσεις… Μετά ήρθαν οι στημένες και προσυμφωνημένες εκλογές… Μετά ήρθαν οι αποκαλύψεις για το μεγάλο σκάνδαλο Διαμαντίδη Ράλλη και μετά αφού νωρίτερα είχαμε αρχίσει να προειδοποιούμε με συνεχή ρεπορτάζ ότι υπάρχει και άλλο σκάνδαλο και το φωτογραφίσαμε…ήρθε και η επιστολή -καταγγελία του Απόστολου Σκοτίδα για την υπεξαίρεση…Μετά τα γεγονότα που επακολούθησαν  είναι λίγο πολύ γνωστά. Άρνηση του Δ. Καλαμαρά να διαβάσει την επιστολή Σκοτίδα και συμφωνία να διαβαστεί μετά την παρέλαση. Στην πρώτη συνεδρίαση μετά την παρέλαση της 6ης Μαϊου 09 έγινε ο χαμός! Και μετά επακολούθησε η καταγγελία του συνδυασμού του Ντίνου Ράλλη εναντίον του Δ. Καλαμαρά.   

 

Κοντολογίς. Αρχίζει νέος κύκλος αντιπαραθέσεων, εγκλήσεων και αντεγκλήσεων. Και αν πράγματι αληθεύουν οι δηλώσεις Καλαμαρά προς το Δ.Σ. ότι θα κάνει μυνήσεις γιατί με αυτή την καταγγελία έθιξαν την τιμή την αξιοπρέπεια του, τότε έχουμε άλλη μια επανάληψη του ιδίου σκηνικού μέχρι την στιγμή της παρέλασης του 2010.  Θεατές στο ίδιο έργο του διχασμού που οι ομογενείς έχουν δει να παίζεται  πολλές φορές την τελευταία 5αετια στο ίδιο θέατρο του παραλόγου και της παρανομίας.

 

Αν πράγματι οι ηγέτες, οι πρόεδροι των συλλόγων και ηγήτορες της Ομοσπονδίας θέλουν να λάμψει η αλήθεια τότε δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν τον δρόμο της δικαιοσύνης και της νομιμότητας και όπου βγει. Το βέβαιο είναι κάποιοι θα οδηγηθούν στην φυλακή! Είναι τόσες πολλές οι παρανομίες των νόμων της πολιτείας που είναι αμφίβολο αν από τα 15 άρθρα περί Non profit οργανισμών έχουν αφήσει απαραβιάστο κάποιο άρθρο! Όσο για το καταστατικό αυτό και αν έχιε παραβιαστεί συστηματικά, κατ επάγγελμα και κατασυρροή!   

 

Αν όμως θέλουν να γυρίσουν σελίδα ένας δρόμος υπάρχει! Η οδός της υπέρβασης! Της ομόνοιας. Της καταλλαγής. Της ωριμότητας. Της επικοινωνίας. Των προτάσεων και της συνεργασίας. Αλλαγή σελίδας. Και υπευθυνότητα. Σοβαρότητα. Συνέπεια. Συνέχεια και προ πάντων προτάσεις. Διάλογος. Αυτοκριτική (που λείπει παντελώς από όλους ανεξαιρέτως πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και αυτοί είναι οι νέοι που φαίνεται να έχουν μεγαλύτερη επίγνωση της κατάστασης) και πάνω και πέρα από όλα ουσιαστική επικοινωνία. Ψηλάφιση και αναψηλάφιση των προβλημάτων και των γενεσιουργών αιτιών που έφεραν τον οργανισμό σε αυτή την κατάσταση.   

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΈΞΟΔΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ

 

Αυτή  η δεύτερη επιλογή είναι η μεγάλη υπέρβαση όλων για όσα προηγήθηκαν -χωρίς συγχωροχάρτι στον μεγάλο υπεύθυνο (Νικόλαο Διαμαντίδη) και τους υπαίτιους της βαθιάς κρίσης – με τολμηρά βήματα που θα οδηγήσουν μπροστά. Ποια είναι αυτά  τα βήματα;

1.      Έκτατο 2ημερο ή 4ημερο -ανάλογως ατζέντας, χρόνου κυρίως διαθέσεων και προθέσεων- και εισηγητών συνέδριο αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας  όπου αφού γίνει μια υπεύθυνη ιστορική αναδρομή -για τα πρακτικά και την ιστορία- στην συνέχεια  θα εξεταστούν οι ρίζες του προβλήματος της δυσλειτουργίας του οργανισμού σε κάθε επίπεδο. Να αναζητηθούν οι αιτίες του μεγάλου προβλήματος. Να βρεθούν τα αδύνατα σημεία του σημερινού καταστατικού, να γίνουν προτάσεις  και εν τέλει να ειπωθούν τα πράγματα με όνομα και επώνυμο. Να κατανομασθούν, και εν ανάγκη να καταγγελθούν,  οι υπεύθυνοι από κάθε πλευρά για την αδιέξοδη κατάσταση που έχουν οδηγήσει όλοι μαζί τον οργανισμό. Και να το σώμα του συνεδρίου των αντιπροσώπων αποφασίσει να σχηματιστεί μια ειδική εξεταστική επιτροπή που θα εξατάσει την διοίκηση και τα πεπραγμένα των διοικήσεων Διαμαντίδη και Καλαμαρά αλλιώς μόνο υιθέτηση προτάσεων για την πρόοδο του οργανισμού.

2.      Δεύτερο άμεσο και επιτακτικό βήμα μετά το συνέδριο. Υιοθέτηση της πρότασης Σταθάκου για συμμετοχή στις εκλογές της ευρύτερης λαϊκής βάσης της Ομογένειας. Πρακτικά αυτό σημαίνει: Σύγκληση έκτακτης γενικής κατασταστικής συνέλευσης όπου μοναδικό θέμα θα είναι ο τρόπος εκλογής του Δ.Σ., των αντιπροσώπων και του σχηματισμού των συνδιασμών, ώστε  πλέον να συμμετέχουν όλα τα μέλη των συλλόγων που συμμετέχουν με δικαίωμα ισοδύναμης  ψήφου με αυτής των μελών αντιπροσώπων τους και σε δεύτερη φάση, με συγκεριμένο χρονοδιάγραμμα, δικαίωμα συμμετοχής κάθε Έλληνα και ελληνικής καταγωγής Ελληνοαμερικανού της μείζονος περιοχής που ανήκει στην αρμοδιότητα της Ομοσπονδίας. Εν συνεχεία αυτή η ίδια κατασταστική γενική συνέλευση θα εκλέξει ειδική κατασταστικής επιτροπής που θα αναλάβει να εκσυγχρονίσει το κατασταστικό και θα το εναρμονίσει με τους νόμους της πολιτείας της ΝΥ αλλά και τις σύγχρονες ανάγκες που απαιτεί η εποχή, οι ανάγκες του Ελληνισμού και η ευρύτερη κοινωνική συμμετοχή κάθε Έλληνα που διαμένει (με ελληνικό διαβατήριο και ελληνική ιθαγένεια) στην μείζονα πειροχή ευθύνης της Ομοσπονδίας.

3.      Τρίτο βήμα. Εκλογή προσωρινού Δ.Σ. με συγκεριμένη αποστολή α) την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής διερεύνσης όλων των σκανδάλων και των πεπραγμένων των διοίκησεων Διαμαντίδη -Καλαμαρά(αν και ο τελευταίος δεν έχει προλάβει να ολοκληρώσει θητεία) και β)  την οργάνωση και διενέργεια εκλογών με το νέο εκλογικό σύστημα.           

 

Το πρόβλημα δεν είναι ούτε οι σφραγίδες του Π. Γαλάτουλα ούτε οι λίγοι εν ζωή και δράση οργανισμοί από τους εγγεγραμμένους. Το πρόβλημα είναι βαθύτερο και ουσιαστικότερο και σε αυτό οφείλουν να ενσκύψουν όλοι μαζί αναζητώντας με αίσθημα ευθύνης την γενεσιουργό αιτία και μετά με πλήρη επίγνωση να προχωρήσουν σε βαθιές και ριζικές  τομές και εκείνη την αναδιάρθρωση του οργανισμού  που θα δώσουν νέα πνοή και ζωή για αρκετά ακόμα χρόνια σε ένα θεσμό που έχει ιστορία και που δυστυχώς οι μέχρι τώρα ενδείξεις της παθογένειας του δείχνουν να μην έχει μέλλον… Και μέλλον χωρίς νέους στο τιμόνι δεν μπορεί να υπάρξει. Για αυτό στις επόμενες επερχόμενες εκλογές -που φαίνονται πολύ σύντομα στον ορίζοντα- όπως έχουμε ήδη γράψει- θα πρέπει οι επικεφαλής των συνδυασμών- να είναι ως επί το πλείστον  νέοι! Αληθινά νέοι όχι μόνο ηλικιακά αλλά και σε ιδέες. Σε απόψεις. Σε νοοτροπία. Σε αντιλήψη και συναντίληψη. Αυτοί είναι που οφείλουν να ηγηθούν και προκριθούν. Σε αυτούς πρέπει να δοθεί η ευκαιρία να παραλάβουν την σκυτάλη.

Καλός ο Δημήτρης Καλαμαράς. Καλό παιδί. Καλός σύζηγος και τίμιος οικογενειάρχης.  Σωστός επαγγελματίας. Αξιοπρεπής. Καλός Αμερικανός (αλλά μόνον Αμερικανός…) Εργατικός και με θέληση να εργαστεί  και να προσφέρει μα απέδειξε ότι δέκα χρόνια στην αναμονή δεν τον ωρίμασαν. Δεν τον άνδρωσαν πολιτικά! Δεν τον έμαθαν. Δεν τον έκαναν υπεύθυνο πολιτικό άνδρα! Δεν τον έκαναν ηγέτη. Δεν φτάνουν για να μιλά απλά -χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι δεν ξέρει πού πατά και πού πηγαίνει- όταν του μιλούν Ελληνικά!    Δεν έμαθε ότι πέρα και πάνω από όλα είναι οι νόμοι της πολιτείας και μετά το καταστατικό της Ομοσπονδίας κάτι που θα έπρεπε να γνώιζε ως καλός δικηγόρος.

Όλους αυτούς τους μήνες άκουγε την "παρασυναγωγή" των αμαρτωλών  (και εμπλεκομένων σε κάθε είδους σκάνδαλα)  Ε.Τζουμάκα{που του έδωσε και την χαριστική βολή και καλά έκανε(!) διότι ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος, Π.Μιχάλεα {που τον συμπαρασύρει κάθε φορά με την (αγραμματοσύνη,  την ασχεοτοσύνη του,  την εμπάθεια και κυρίως  την ανευθυνότητα και την άγνοια του περί των νόμων της Πολιτείας αναγάγοντας τα όποια άρθρα του καταστατικού σε πάνακεια  και πάντα  ερμηνεύοντας και παρερμηνεύοντας τα  κατά το δοκούν και κατά το συμφέρον της ομάδας…), Γ.Γκώρο {αυτός δεν έπρεπε να είναι καν όχι στο Δ.Σ. αλλά ούτε αντιπρόσωπος με το ποινικό μητρώο που έχει και τις ήδη εις βάρος του καταγγελίες) και Χ.Βουρνά (άλλο μπουμπούκι και άνθος της τιμιότητας εναντίον του οποίου  εκκρεμούν αυτή την στιγμή δυο μηνύσεις και εξ αιτίας του ο ιστορικός σύλλογος «Γέρος του Μωριά» σφάζεται στα δικαστήρια ενώ έχει μπει σε δικαστική επιτήρηση ο ίδιος και ο σύλλογος του).

Αυτή είναι η αλήθεια κύριε Καλαμαρά όσο και αν σε πικραίνει!  Είναι μάταιο να προσπαθείς να γαντζωθείς και εσύ από την καρέκλα που την έχουν φάει τα σκουλίκια του χρόνου και της διαφθοράς… 

Είτε θέλετε να την δείτε είτε όχι!  Αυτή είναι η αλήθεια Κύριοι και Κυρίες του Δ.Σ. αυτή είναι η αλήθεια Κύριοι αντιπρόσωποι. Τολμείστε να κάνετε αυτό το μεγάλο βήμα! Κάθαρση, διαφάνεια,  ανανέωση του έμψυχου δυναμικού, νομιμότητα  και υπέρβαση.   Αυτό είναι που λείπει από τον οργανισμό.Τολμείστε!

Α.Σ.