Του Θύμιου Παπανικολάου

            Αυτές οι εκλογές θα αποτυπώσουν γλαφυρά την αποσύνθεση του πολιτικού σκηνικού και την κατάρρευσή του. Η  αποσυνθετική  αυτή κατάσταση του αστικού κομματικού τοπίου και ιδιαίτερα του κυβερνητικού εποικοδομήματος πυροδοτείται ιδιαίτερα από το εξής: Ότι αυτό το κομματικό τοπίο είναι παντελώς έξω από την Πολιτική, από την πραγματικότητα, δηλαδή, της ελληνικής κοινωνίας. Αποτελεί, πλέον, ένα απλό διακοσμητικό ντεκόρ των ιμπεριαλιστικών κέντρων εξουσίας και ειδικά της αυτοκρατορικής Νέας Τάξης.

Η παρακμή των ελληνικών κομμάτων (αποτύπωμα της κρίσης και της σήψης του καπιταλιστικού συστήματος) οξύνεται ιδιαίτερα και εκρηκτικά από το γεγονός ότι αυτά έχουν μεταλλαχτεί σε «πλύστρες» των ξένων κέντρων εξουσίας. Έτσι εδώ η κατάρρευσή τους θα πάρει πιο πυρετικούς ρυθμούς.

 Αυτό θα αποτυπωθεί και στα εκλογικά αποτελέσματα, όχι μόνο με την κατάρρευση της Ν.Δ., αλλά και με τη «στατικότητα» (αν όχι συρρίκνωση)  των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων, καθώς και με  τα ποσοστά της αποχής.

            Όταν κάποιο κόμμα μέσα σε αυτόν τον τυφώνα της σήψης και της αποσύνθεσης δεν μπορεί ούτε να πείσει και να δημιουργήσει πολιτικό ρεύμα, αλλά ούτε και να εισπράξει τη λαϊκή οργή, αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη και της δικής του αποσύνθεσης.

 

            Οι «νταβάδες» και τα επιτελεία τους το βλέπουν αυτό. Κατασκευάζουν λοιπόν  νέα σχήματα-ιπποκόμους και επιδιώκουν να διαιρέσουν και  να ανατρέψουν το υφιστάμενο κομματικό τοπίο, έτσι, ώστε να «οικοδομήσουν» ένα άλλο τοπίο το οποίο θα εμφανίσουν σαν ανανέωση της πολιτικής. Δηλαδή επιδιώκουν την κατάρρευση και τη σήψη του καθεστώτος τους να την αναπαλαιώσουν με νέες απάτες, με την ανασύσταση ενός νέου πολιτικού χάρτη.

            Γνωρίζουν οι «νταβάδες» ότι ΚΑΝΕΝΑ από τα υπάρχοντα κόμματα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την καταιγίδα της κρίσης. Είναι πλήρως χρεοκοπημένα και βρίσκονται προ των πυλών της ολοκληρωτικής κατάρρευσής τους. Καθημερινά, με τις ανούσιες, σκανδαλολογικές κοκορομαχίες τους,  «πυροδοτούν» την οργή και την αηδία του λαού εναντίον τους.

            Αυτή την οργή τη «φουσκώνουν» τα ισχυρά οικονομικά κέντρα εξουσίας, μέσω του τηλεθεάματος,  αποσκοπώντας να την χρησιμοποιήσουν (μια και τα λαϊκά κινήματα είναι ακόμα νεκρά και χειραγωγημένα)  για την αναπαλαίωση των φθαρμένων πολιτικών «υλικών» και την κατασκευή νέων σχημάτων και πολιτικών συνασπισμών.

            Ο στρατηγικό στόχος: Η  αναπαλαίωση της καθεστωτικής σήψης με το ανακάτεμα των πολιτικών «υλικών» και τη συγκρότηση δύο νέων ελεγχόμενων Συνασπισμών: Της «κεντροδεξιάς» από τη μια και της «κεντροαριστεράς» από την άλλη. Να αλλάξει, δηλαδή, ο Μανωλιός και να βάλει τα ρούχα τους αλλιώς…

            Αυτή η στρατηγική, ωστόσο, περνάει μοιραία μέσα από μεταβατικά στάδια. Μέσα από την κατασκευή νέων κομματικών «πιονιών» ή την ενίσχυση των υπαρχόντων «δεκανικιών» που θα παίξουν το ρόλο του «καταλύτη» της αποδόμησης και των νέων συγχωνεύσεων. 

            Προς αυτούς του «καταλύτες» θέλουν να «σπρώξουν» και να καναλιζάρουν τη λαϊκή  οργή. Αυτή η «αναγκαιότητα» της νέας απάτης οδήγησε στην κατασκευή και την υστερική προβολή των «Οικολόγων Πράσινων». Μια και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα βγάλανε τους «Οικολόγους» από το πουθενά και με αφηνιασμένα μοτίβα απάτης και προβολής τους πριμοδοτούν και επιδοτούν εκλογικά.

            Εκτιμούν και μάλλον υπολογίζουν σωστά οι «νταβάδες», ότι ένα ποσοστό της λαϊκής οργής και αηδίας, θα στραφεί, μέσα στη γενική πολιτική αθλιότητα και άγνοια, σαν διαμαρτυρία, στους «Οικολόγους Πράσινους».

            Έτσι μαζί με τον ΣΥΝ (τη σταθερή «χρυσή εφεδρεία) θα προωθήσουν τη νέα «κεντροαριστερά»!!!

            Το ίδιο γίνεται και προς το άλλο «πιόνι» της άλλης πλευράς: Τον Καρατζαφέρη. Εδώ τοποθετήθηκε η κ. Τζαβέλα. Μια τοποθέτηση που, αν πετύχει εκλογικά, προωθεί σημαντικά τους σχεδιασμούς των μεγάλων «νταβάδων»: Την πλαγιοκόπηση της Ν.Δ. και την προώθηση, μέσω του  «καταλύτη» του ΛΑ.Ο.Σ, μιας «κεντροδεξιάς», μητσοτακικής υφής και δουλείας…

            Μένει να δούμε στο κατά πόσο θα μπορέσουν να ξεγελάσουν για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό.            Αλλά και να τα καταφέρουν, προσωρινό θα είναι. Είναι τέτοια η κρίση και η σήψη τους, και η καταιγίδα που έρχεται μεγάλη, που κάθε απάτη καταρρέει γρήγορα. Θα καταρρεύσουν και αυτά τα δόλια παιχνίδια τους…