Στουτγάρδη, Μάΐος 2009. Στα πλαίσια μίας εντυπωσιακής εκδήλωσης στο Μουσείο του Κορνβέστχαΐμ λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα της Βάδης-Βυρτεμβέργης η ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε τους υποψηφίους της που κατέρχονται στις δημοτικές εκλογές με τα ψηφοδέλτια του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος CDU. Με την κίνησή τους αυτή οι υποψήφιοι θέλησαν να δημοσιοποιήσουν από κοινού την υποψηφιότητά τους και να δώσουν σ αυτήν την αρμόζουσα συμβολική διάσταση. Πάνω από 14 υποψήφιοι συμμετείχαν, ανάμεσά τους τέσσερα μέλη του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου που κάλεσαν την οργάνωσή τους να τους στηρίξει στο εγχείρημά τους αυτό.

Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκε ο Αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου του DHW Φαίδων Κοτσαμπόπουλος ο οποίος αφενός υπογράμμισε την ουδεταιρότητα της οργάνωσης αφετέρου όμως ετόνισε ότι πάντοτε θα υπάρχει η αρωγή της εφόσον ένας από τους στόχους του DHW ήταν και είναι η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων ομογενών σε όλες τις εκλογές και με οποιοδήποτε κόμμα. Συγχρόνως εξήγησε στο γερμανικό κοινό τον συμβολισμό αυτών των υποψηφιοτήτων υπογραμμίζοντας:

nd-germany1.png«Με τις υποψηφιότητές τους επιτυχημένοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες ελληνικής καταγωγής διαδηλώνουν ότι όχι μόνο έχουν πλήρως ενταχθεί στην τοπική τους κοινωνία αλλά και ενδιαφέρονται και συμμετέχουν ενεργά στα τοπικά πολιτικά δρώμενα. Αυτοί οι άνθρωποι που μεγάλωσαν σαν παιδιά των μεταναστών της πρώτης γενιάς είναι το καλλίτερο παράδειγμα για μία επιτυχημένη σταδιοδρομία που τους επέτρεψε η Γερμανία της κοινωνικής αγοράς, της ανοιχτής κοινωνίας και των πολλαπλών ευκαιριών για όλους. Σήμερα αυτοί οι άνθρωποι όχι μόνον προσφέρουν θέσεις εργασίας και επαγγελματικής εκπαίδευσης αλλά συνεισφέρουν στην οικονομική ζωή του τόπου και συμβάλουν έτσι στην δημοκρατία, στην ευημερία και στην ελευθερία αυτού του τόπου.»

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βάδης-Βυρτεμβέργης Τάσος Βασιλειάδης και εχαιρέτησε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Στουτγάρδη, Δημήτριος Ξενιτέλλης. Για την σημασία των Ευρωεκλογών και των Δημοτικών Εκλογών στην Βάδη-Βυρτεμβέργη μίλησαν οι Ευρωβουλευτές Ράΐνερ Βίλαντ (CDU) και Γιώργος Παπαστάμκος (ΝΔ). Το όλο πρόγραμμα συντόνισε η δημοσιογράφος του SWR Ανέτα Πολίτη με μεγάλη ευχέρεια και επαγγελματισμό.