Της Αλεξάνδρας Ηλιοπούλου

Συμπατριωτάκια, Ελληνόπουλα, γειά σας,

Τον τελευταίο καιρό, ακούγονταν απόψεις, δημοσιεύονταν ρεπορτάζ, γινόντουσαν συζητήσεις,  κατηγορούσαν τους νέους, ότι διακατέχονται από μια απογοήτευση για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Ότι το μεγαλύτερο ίσως μέρος της Νεολαίας δεν θα ψηφίσει στις Ευρωεκλογές.

Ότι δεν εμπιστεύεται τους πολιτικούς. Ότι δεν «θυσιάζει» το μπάνιο της και τις τριήμερες διακοπές της, από 6-8 Ιουνίου για να βρεθεί στις 7 Ιουνίου στο εκλογικό Τμήμα. Ασφαλώς υπάρχει δυσαρέσκεια για την Πολιτική, όπως ασκείται στην πατρίδα μας.

Ασφαλώς αντιμετωπίζει με δυσκολία την  εξασφάλιση, ένας νέος, μιας εργασίας της αρεσκείας και των προσόντων του. Ασφαλώς υφίσταται τη δυσλειτουργία των Υπηρεσιών του κράτους μας και των υπηρεσιών που προσφέρονται από το Κράτος προς τον κάθε πολίτη. Άρα, ασφαλώς φταίει η Πολιτική. Και βεβαίως ο κομματισμός. Μπορεί να έχει εμπεδωθεί στη συνείδησή μας η  αναξιοπιστία  των Κομμάτων μας. Και επιβεβαιώνεται, καθώς διαβάζουμε και σε διεθνείς έγκυρες Εκθέσεις, όπως αυτή την πρόσφατη, της Διεθνούς Διαφάνειας, ότι «στην Ελλάδα πρώτα σε διαφθορά και συναλλαγή είναι τα κόμματα». Αλλά, τα νέα παιδιά, όσες αρνήσεις και αν τους δέχονται στο να τα αποτρέψουν από το να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, αν κρίνουμε από μια πρόχειρη έρευνα που κάναμε στο φιλικό μας περιβάλλον, διαπιστώνουμε ότι:

 ΘΕΛΟΥΜΕ να δείξουμε τη δύναμή  μας. Θέλουμε   να πάμε να  ταρακουνήσουμε τα πολιτικά πράγματα με την ψήφο μας. Και μόνο την ψήφο μας. Διαισθανόμαστε τη δύναμή της. Την αξία της έκφρασης της απόψεώς μας. Ξέρουμε πόσο μπορούμε να συμβάλουμε με τον τρόπο αυτό στο να οδηγηθεί ο Τόπος μας σε δυνατότερα χέρια, εξυπνότερα μυαλά, ικανότερα πρόσωπα. Δεν είναι η απόγνωση το τέλος. Ούτε η απογοήτευση η λύση. Ούτε η αποχή, Εκδίκηση. Είναι συμφέρον μας, η προσπάθειά μας, η επιμονή μας, ο αγώνας μας, η πίστη μας, η νίκη μας. Με την ψήφο μας. Και είναι αλήθεια ότι η Νεολαία έχει τη θέληση, τη δύναμη, την απόφαση. Γι' αυτό δεν εγκαταλείπει την άσκηση αυτού του δικαιώματός της. Χωρίς φανατισμό, χωρίς εμπάθεια, χωρίς δογματισμό. Γιατί πιστεύει ότι έτσι και μόνον μπορεί να συμβάλει στο να έρθουν με το δικό της χέρι, τη δική της γνώμη, την δική της γνώση, τη δική της εργατικότητα, χωρίς κομματικές εντολές, καλλίτερες ημέρες, στη ζωή στην Ελλάδα μας.

Συμπατριωτάκια, Ελληνόπουλα, 

Να είστε σίγουρα, ότι αυτό θα γίνει. Θα έρθουν καλλίτερες ημέρες για την ΕΛΛΑΔΑ μας.