Ο ελληνικός λαός έδωσε πάλι ένα μάθημα στους δυνάστες της κοινωνικής και πολιτικής μας ζωής: Στα κόμματα, στους «νονούς» της «ενημέρωσης», στους δημοσκόπους και στους διαμορφωτές της «κοινής γνώμης», σε όλο αυτόν το κόσμο της διαπλοκής που κρατάει τη γκλίτσα του τσοπάνη και τον μεταχειρίζεται σαν πρόβατο… Τα εκλογικά αποτελέσματα ήταν ένα τόσο ισχυρό ράπισμα που προκάλεσε μεγάλη ταραχή και σύγχυση στα κατεστημένα κόμματα.

 

Το σημαντικότερο, ωστόσο, και αυτό που αδυνατούν να συλλάβουν τα γραφειοκρατικά, αποστεωμένα κομματικά επιτελεία είναι τούτο: Η απόρριψή τους!

Τα πρωτοφανή ποσοστά της αποχής αποτυπώνουν καταλυτικά τις υπόγειες κοινωνικές διεργασίες της γενικής απόρριψης του κομματικού τοπίου.

Καταγράφουν με τον πλέον τελεσίδικο τρόπο τις γιγάντιες διαστάσεις της ιδεολογικής και πολιτικής αποσύνθεσης του καθεστώτος, τις πνιγηρές αναθυμιάσεις του και τους νοσηρούς σπασμούς της κατάρρευσής του.

Καταγράφουν ακόμα και την κατάρρευση των προπαγανδιστικών μαντείων: τις βιομηχανίες της «ενημέρωσης» και των δημοσκόπων.

Όλοι αυτοί οι «νονοί» της διαπλεκόμενης οικονομικής, πολιτικής και δημοσιογραφικής εξουσίας, παρά την υστερική πλύση εγκεφάλου που άσκησαν, ελάχιστα πέτυχαν…

Αυτά και πολλά άλλα αναλύει το καινούργιο ΡΕΣΑΛΤΟ.