Της Φοίβης Πετροπούλου

«Η ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΑΤΡΕΜΕΝΗ» όπως την αποκαλούν οι θαυμαστές της, έξω από το στούντιο που γυρίζεται το «ΟΛΑ 9» καταφθάνει περιχαρής και έτοιμη, όπως αποδείχτηκε, να αποκαλύψει πολλά χωρίς φόβο και πάθος.

Στούντιο Άλφα στα Μελίσσια κι η ώρα είναι 8.30 το απόγευμα. Τα γυρίσματα του «ΟΛΑ 9» είναι έτοιμα να αρχίσουν. Η Πατρίσια Φίλντ, που είναι η Ελληνοαμερικανίδα ενδυματολόγος του Sex and the City και φίλη της Άννας έχει φθάσει ήδη από νωρίς. Κάθεται στο πεζούλι, καπνίζει και μιλάει ασταμάτητα στο κινητό της τηλέφωνο σε άπταιστα ελληνοαγγλιστί. Η Άννα Βίσση καταφθάνει μετά από δέκα λεπτά. Βγαίνει από ένα πολυτελές τζιπ με την συνοδεία της αδερφής της, Νίκη και τον Αλέξανδρο, ο οποίος είναι από την Progressive (εταιρία δημόσιων σχέσεων), το PR της Άννας. Η Άννα είναι ευδιάθετη, δυναμική… αεράτη, χαιρετά τους πάντες, είναι φιλική και άνετη με όλους. Είναι ο ορισμός του «κουλ»!

Κατευθύνεται προς το καμαρίνι που της έχουν ετοιμάσει, μέσα από τους μακρείς στενούς διαδρόμους του στούντιο, τραγουδώντας δυνατά «μπορείς απόψε να βγεις με όλες τις τ… της γης» το ρεφρέν από το τελευταίο της χιτ! Φτάνει στο καμαρίνι μαζί με τους υπολοίπους και τα πράγματα γίνονται πιο prive. Ακούγονται συζητήσεις, κυρίως στα αγγλικά, «για να καταλαβαίνει και η Πατρίσια», όπως λέει και η Άννα. Τους διακόπτει ο Θέμος που μπαίνει για να χαιρετήσει και η Άννα κάνει τις συστάσεις. Ο Θέμος την ρωτά για τα Mad awards που είχε παραβρεθεί το προηγούμενο βράδυ. Η ίδια απάντησε «πλάκα είχε!». Μετά από λίγη ώρα η Άννα θα φάει σαλάτα και κοτόπουλο, από φαγητό που έχει φέρει μαζί της. Η κουβέντα συνεχίζεται, αναφέρονται στο «Sex and the city» και πως θα μπορούσε η Άννα να εμφανιστεί. Ακούγονται γέλια και χειροκροτήματα! Η ώρα έχει πάει περίπου 10 κι η Άννα μαζί με την Πατρίσια κατευθύνονται προς το πλατό. Μου κάνει εντύπωση το ντύσιμο της Άννας! Δεν άλλαξε παρά μόνο την μπλούζα. Φοράει το τζιν με το οποίο ήρθε και έχει ακόμα την ίδια καλή διάθεση. Δεν παραπονιέται για τίποτα, δεν ζητάει τίποτα σε αντίθεση με ό,τι θα περίμεναν πολλοί από την λεγόμενη «απόλυτη Ελληνίδα σταρ».

Στο πλατό η Άννα κάθεται κατευθείαν στη θέση της, εκ δεξιών του Θέμου. Η Άννα ενημερώνει την Πατρίσια που κάθεται στους καναπέδες του πλατό ότι μπορεί να μιλάει «άνετα αγγλικά γιατί έχουν μεταφραστή». Μετά πίνει μια γουλιά από τη βότκα που της προσφέρουν και την υπόλοιπη την δίνει στην Πατρίσια και της λέει γελώντας: «Drink this. Μην πιω άλλο και δεν ξέρω τι λέω!». Μετά από λίγη ώρα η Άννα θα φωνάξει την Πατρίσια να κάτσει στην παρέα τους: «Μις Πατρίσια!» φωνάζει προς το μέρος της. «She is a smart bitch that what she is», λέει η Άννα για την Πατρίσια και γελάνε! Η Άννα την παρακολουθεί συνεχώς μήπως θέλει κάτι, μήπως δεν κατάλαβε κάτι. Βλέπεις στα μάτια τους, μια αλληλοεκτίμηση, μία φιλία να συνδέει τις δύο γυναίκες. Δεν φαίνεται να τους ενώνει ούτε η φήμη ούτε η Αμερική. Τους ενώνει το γέλιο και το γεγονός ότι είναι αυθεντικές μπρος και πίσω από τις κάμερες.

Τα γυρίσματα τελειώνουν μετά από δύο ώρες γεμάτες. Η Άννα λέει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και παρόλο την προχωρημένη ώρα,  παραμένει στο πλατό βγάζοντας αναμνηστικές φωτογραφίες με τον Θέμο και τους υπόλοιπους συντελεστές. Κλείνοντας η Πατρίσια μου εκμυστηρεύτηκε σε μία στιγμή εξομολόγησης: «Η Άννα δεν θα έκανε κάτι αν δεν το πίστευε…». Εννοείς ότι είναι αυθεντική την ρωτάω; «Ναι, αυτό είναι! Αυθεντική!»