Δείτε πώς είδαν κάποια από τα πιο δημοφιλή blogs την είδηση για το κλείσιμο του Ελεύθερου Τύπου. Τι είπαν και τι σχολίασαν το troktiko & το pressmme…

Καλές διακοπές Γιάννα και Θεόδωρε και οι εργαζόμενοι στον δρόμο





Δηλαδή ο "Ελεύθερος τύπος" έκλεισε και τώρα η Γιάννα και ο Θεόδωρος θα κάνουν άνετα διακοπές που άφησαν στον δρόμο 350 εργαζόμενους; Ή μήπως από τον Σεπτέμβριο θα τα ξαναπούμε με άλλο ΜΜΕ και θα είναι στο παρασκήνιο οι ίδιοι αλλά μπροστά κάποιοι άλλοι. Με λιγότερους εργαζόμενους και με το βάρος στα οικονομικά. Παιδιά ότι μαθαίνουμε λέμε. Να μας συγχωρήσετε αλλά και για τον "Ε.Τ" το είχαμε πει ότι κάτι δεν πάει καλά.
Αυτοί θα βγούνε από τα ΜΜΕ, αλλά οι άνθρωποι τους;
Έχει τεράστια ευθύνη και η ΕΣΗΕΑ γιατί κάνει όλο απεργίες όταν είναι να φύγουν κάποιοι από ένα μαγαζί και τελικά η λύση είναι να το κλείνουν όλο. Αν από τους 350 άφηνε τους 200 δεν θα γινόταν χαμός; Αλλά τουλάχιστον κάποιοι θα έμεναν. Ενώ τώρα…

Διαβάστε Περισσότερα

…….

Έμπαινε μέσα 5,5 εκ ευρώ κάθε μήνα η Γιάννα


Σύμφωνα με πληροφορίες ο σταθμός και η εφημερίδα έμπαιναν μέσα 5,5 εκ ευρώ τον μήνα! Όχι τον χρόνο αλλά τον μήνα. Και αν μέχρι αύριο δεν έχει βρεθεί κάποιος να πάρει όλο τον όμιλο μετά την εκκαθάριση τότε θα βάλει λουκέτο. Θα πουλήσει τον τίτλο και ότι πιάσει.
Μπορεί να καταλήξει ο τίτλος και το ράδιο σε όποιον χρωστάει. Αυτό…

είναι ένα μάθημα για όσους έγλειφαν την εξουσία και τους επιχειρηματίες και δεν τολμούσαν να γράφουν τίποτα. Αυτή είναι η αλήθεια. Όταν το troktiko τα έγραφε, η Ντέπυ Γκολεμά μας έβριζε ότι κάνουμε επιθέσεις. Και τώρα που έκλεισε το μαγαζί τι γίνετσαι;

Διαβάστε Περισσότερα

……

Ντροπη και αισχος στην οικογενεια Αγγελοπουλου


Οι εργαζομενοι δεν ειχαν ιδεα τι επροκειτο να συμβει. Εφτασαν στις δουλειες τους σημερα οπου και τους ανοικοινωθηκε…
η αποφαση. Τοσος κοσμος δεν προφτασε καν να προετοιμαστει για την πορεια της επαγγελματικης τους σταδιοδρομιας. Υπαλληλοι κλαινε για την αχαριστη συμπεριφορα των εργοδοτων τους

Διαβάστε Περισσότερα 

………..

Και ποιος θα της ζητήσει τα ρέστα της Γιάννας;


Το θέμα της ημέρας είναι ότι η Γιάννα έβαλε λουκέτο στην ναυαρχίδα της δεξιάς. Δεν μπορούσε να βάλει άλλο χρήμα το έκλεισε το μαγαζί. Και για να δούμε τώρα πως θα αντιδράσει η Ν.Δ που ο πρωθυπουργός πήγε να την χαιρετήσει στο γραφείο της;
Οι εργαζόμενοι τι θα απογίνουν; Ποιος θα τα βάλει με την Γιάννα;
Και το κυριότερο γιατί η κάθε Γιάννα να πληρώνει ένα μαγαζί που δεν πάει καλά; Έτσι θα πει. Εδώ ο Κοντομηνάς έκανε χρυσούς τους Μάκη, Χατζηνικολάου,Ζαχαρέα και όλα τα πουλέν του και τώρα τον βρίζουν και θα κάθονται οι επιχειρηματίες να πληρώνουν; Θα λένε, χαίρεται κύριοι δεν πάει άλλο.
Και να…

δούμε την ΕΣΗΕΑ τι θα κάνει; Θα κηρύξει απεργία σε μαγαζί που δεν υπάρχει; Τα σχέδια και οι τίτλοι που δόθηκαν από τους Ευρωπαίους για το lay out πάνε όλα στα σκουπίδια. Η πικρή κια ζοφερή αλήθεια. Η κρίση ξεκινάει από τον τύπο. Το έκλεισε το μαγαζί πριν της το κλείσουν.

Share on Facebook

Διαβάστε Περισσότερα 

…….

Ακόμα δε βγήκε η ανακοίνωση και έκλεισε το portal


Αυτή την εικόνα παρουσιάζει το portal του Ελεύθερου τύπου το οποίο έκλεισε πριν απ' όλα τα άλλα μέσα. Περιέχει την ανακοίνωση και τίποτε άλλο.

Διαβάστε Περισσότερα 

…….

Πάμε γι' άλλα…


«Η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε.
Το μοντέλο ενημέρωσης που κυριάρχησε στον τόπο μας, η συνεχιζόμενη συσσώρευση ζημιών σε συνδυασμό με τις αρνητικές προοπτικές του κλάδου, μαζί με την πεποίθηση ότι ένα Μέσο Ενημέρωσης δεν νοείται να λειτουργεί με μεγάλες ζημίες και αυτό να συνεχίζεται επί μακρόν, χωρίς να οδηγεί σε παρανοήσεις, συνετέλεσαν στη συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας των παραπάνω αποφάσεων».

Μα είναι δυνατόν κ. Γιάννα Αγγελοπούλου? Μήπως ήσασταν το μοναδικό μέσο στην Ελλάδα που παρουσιάζει ζημιά και ήταν τόσο επιτακτική ανάγκη να μπει λουκέτο? Δεν έχετε ακούσει πως γίνονται περικοπές και συνεχώς καταβάλλονται προσπάθειες για να αποφευχθούν τα λουκέτα? ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ.

Μάλλον κάποιος βαρέθηκε και το παιχνιδάκι με τα media (μετά την Ολυμπιάδα) και αποφάσισε να ασχοληθεί με κάτι άλλο πιο διασκεδαστικό.

Διαβάστε Περισσότερα 

…….

Αύριο το τελευταίο φύλλο για τον Ελεύθερο Τύπο


Αύριο βγαίνει το τελευταίο φύλο του Ελεύθερου Τύπου. Η κρίση, τα μεγαλόπνοα σχέδια της οικογένειας Αγγελόπουλου ναυάγησαν. Μαζί τους όμως και εκατοντάδες εργαζόμενοι. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να τον αγοράσει, έγινε κάποια προσπάθεια να πωληθεί; 

Διαβάστε Περισσότερα 

…….

H ανακοινωση του Ελευθερου Τυπου που έβαλε λουκέτο και σε σταθμό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

"Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009, οι Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων της ανωνύμου εταιρίας με την επωνυμία «ΙΔΡΥΜΑ ΤΥΠΟΥ Α.Ε.» που εκδίδει τις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος» και «Τύπος της Κυριακής» και της εταιρίας «Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις CITY Α.Ε.». Οι Γενικές Συνελεύσεις αποφάσισαν ομόφωνα τη λύση και θέση σε εκκαθάριση των εν λόγω εταιριών…
Η εξέλιξη αυτή, είναι αποτέλεσμα της οριστικής επιλογής του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου να αποχωρήσουν οριστικά από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Η συνέχιση ζημιογόνων αποτελεσμάτων οδήγησε στην απόφαση αυτή.
Όταν πριν από τρία χρόνια αναλήφθηκε η ευθύνη του «Ελεύθερου Τύπου» στόχος δεν ήταν μόνο η διάσωση ενός ιστορικού τίτλου. Στόχος ήταν και η συμβολή στην αναζήτηση μιας νέου τύπου και ταυτόχρονα ευρύτερης δημόσιας συζήτησης και μάλιστα σε μια φάση αλλαγών και μετάβασης που χαρακτηρίζει την εποχή μας.
Στο συνολικό εγχείρημα του «Ελεύθερου Τύπου» επενδύθηκαν μεγάλοι οικονομικοί πόροι. Κυρίως όμως και πρώτιστα κινητοποιήθηκαν σημαντικοί ανθρώπινοι πόροι, τόσο στην εφημερίδα, όσο και στο ραδιοφωνικό σταθμό.
Η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε.
Το μοντέλο ενημέρωσης που κυριάρχησε στον τόπο μας, η συνεχιζόμενη συσσώρευση ζημιών σε συνδυασμό με τις αρνητικές προοπτικές του κλάδου, μαζί με την πεποίθηση ότι ένα Μέσο Ενημέρωσης δεν νοείται να λειτουργεί με μεγάλες ζημίες και αυτό να συνεχίζεται επί μακρόν, χωρίς να οδηγεί σε παρανοήσεις, συνετέλεσαν στη συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας των παραπάνω αποφάσεων.
Οι εταιρίες θα εκπληρώσουν πλήρως τις υποχρεώσεις τους έναντι των εργαζομένων και όλων των συνεργατών τους.
Σε όλους εκείνους που προσπάθησαν τα χρόνια αυτά, ανήκει ένα μεγάλο «ευχαριστώ».

Διαβάστε Περισσότερα 

Το είπαμε είναι λίγα τα 50.000 φύλλα…


Το είχαμε γράψει από νωρίς η πτώση ήταν μεγάλη στις πωλήσεις του ΕΤ και πως θα υπάρξει πρόβλημα. Άντε να δούμε τώρα τι θα γίνει με το μέλλον των εργαζομένων.

Διαβάστε Περισσότερα 

……

ΣΟΚ κλείνει το συγκρότημα του Ελεύθερου τύπου


Υπάρχει μια πληροφορία της τελευταίας στιγμής πως κλείνει το συγκρότημα του Ελεύθερου Τύπου και πως αποχωρούν ο Θόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου. Στα μέσα που κλείνουν περιλαμβάνονται ο Ελεύθερος Τύπος , Ο τύπος της Κυριακής και ο CITY.
Διαβάστε Περισσότερα 

…..

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ…

Γράφει ο πολυμήχανος
(και χωρίς εργασία από σήμερα) Οδυσσέας
Το κλείσιμο του Ελεύθερου Τύπου είναι μεθόδευση για να αιφνιδιάσει. Υπάρχουν ερωτήματα: Διερευνήθηκαν οι δυνατότητες…
να πωληθεί είτε ολόκληρο είτε σε τμήματα είτε όπως είναι είτε μετά από εξυγίανση; Διερευνήθηκε η δυνατότητα τμήματα της επιχείρησης όπως πχ το Κυριακάτικο ή το site σε συνδυασμό ή όχι με το ραδιόφωνο να παραμείνουν ενδεχομένως με νέα ιδιοκτησία; Είμαστε βέβαιοι όλοι μας ότι όλα αυτά έχουν τεθεί έχουν διερευνηθεί και έχουν απαντηθεί αρνητικά και η μόνη λύση είναι το αιφνιδιαστικό λουκέτο;
Επειδή απέτυχε η κυρία Αγγελοπούλου με τις λάθος επιλογές της και τα πρόσωπα και διοίκηση πρέπει να μείνουν εκατοντάδες άνθρωποι δημοσιογράφοι στον δρόμο; Ενημερώθηκε το ΔΣ της Ένωσης Συντακτών; Οι εφημερίδες είναι ζωντανοί οργανισμοί που τις έχουν στήσει γενιές ολόκληρες ανθρώπων, έχουν πίσω τους το κοινό τους και έχουν κοινωνική και πολιτική απήχηση. Δεν κλείνουν με αιφνιδιαστικές μεθοδεύσεις. Εκτός αν έχουν γίνει ήδη άλλου είδους παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με πολιτικά-επιχειρηματικά κέντρα που έχουν φιλοδοξίες στη ΝΔ.
Και μην ενσπείρουμε μόνοι μας τον πανικό στο χώρο και ας μην «κλαίμε τους συναδέλφους πριν πεθάνουν» ας δούμε πρώτα μήπως κάτι μπορεί να γίνει.
Αναλυτικά … 

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Με τα χειρότερα λόγια για τον Καραμανλή μιλούσε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος. Θεωρούσε ότι τον πούλησε και δεν τον στήριξε στην προσπάθεια που είχε αρχίσει πριν από 5 χρόνια. Σε πρόσφατη συνάντηση που είχε…
μαζί του (μετά την επίσκεψη του Καραμανλή στον Ελεύθερο Τύπο) του είχε αναφέρει για τα εκατομμύρια ευρώ που έπαιρναν για κρατική διαφήμιση ανυπόληπτα έντυπα όπως η Χώρα του Γ. Τράγκα. Ο Θ. Αγγελόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες του pressmme σήμερα στην συνάντηση που είχε στο γραφείο του με τα τρία επιτελικά στελέχη του Ιδρύματος, του Ελεύθερου Τύπου και του City fm δεν έκρυβε την πικρία του για τον ρόλο του Καραμανλή. Η απόφασή του ήταν προσωπική και γι αυτό δεν άφησε την σύζυγό του να έρθει στην συνάντηση που είχε με τους τρεις διευθυντές.
Αναλυτικά … 

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΗΔΗ ΤΟ PORTAL ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ!

Πριν από πέντε λεπτά η ιδιοκτησία του Ελεύθερου Τύπου έκλεισε το portal της εφημερίδας http://www.e-tipos.com/. Πληκτρολογώντας την ηλεκτρονική διεύθυνση βγαίνει η ανακοίνωση της Γ.Σ. του Ιδρύματος Τύπου! Αναλυτικά … 

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΟΥ ΛΟΥΚΕΤΟΥ…

Στις 11 το πρωί ο Θ. Αγγελόπουλος κάλεσε στα γραφεία της εταιρείας του τους Σ. Κοτρώτσο, Γ. Προβή και τον Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας "Ιδρυμα Τύπος" Μιχ. Ζαχαράτο. Απουσία της Γιάννας Αγγελοπούλου, τους ανακοίνωσε την οριστική απόφασή του για αποχώρηση της οικογένειας από τα ΜΜΕ. Η εταιρεία μπαίνει σε εκκαθάριση αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα πωληθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του pressmme ο Θ. Αγγελόπουλος είχε θέσει το θέμα στον Καραμανλή και ήταν εξοργισμένος γιατί ούτε ο πρωθυπουργός ούτε κανείς άλλος από την κυβέρνηση στήριξε τον Ελεύθερο Τύπο.
Αναλυτικά … 

"ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ"!

Την πληροφορία ότι αύριο εκδίδεται το τελευταίο φύλλο του Ελεύθερου Τύπου έδωσε πριν από λίγο ο Νίκος Χατζηνικολάου. Τρία χρόνια μετά την εξαγορά της εφημερίδας από τον Θόδωρο και την Γιάννα Αγγελοπούλου, την Παρασκευή η Γενική Συνέλευση των μετόχων του Ελεύθερου Τύπου και του City fm αποφάσισαν να θέσουν την επιχείρηση σε εκκαθάριση και εν συνεχεία να βρουν καινούργιους αγοραστές. Πολύ κρίμα για τους εργαζόμενους.

Αναλυτικά …