Ξαφνικά, σαν να ξεπετάχτηκε από το κεφάλι της Αθηνάς, το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης έγινε το κεντρικό ζήτημα της πολιτικής και τηλεοπτικής εμπορίας. Όλη αυτή η καταναλωτική νεροποντή γύρω από τους λαθρομετανάστες είναι μια απάτη. Βεβαίως, κάθε απάτη για να είναι αποτελεσματική πρέπει να σπάσει κάποιες πυώδεις φουσκάλες και να δείξει αποσπασματικά και δήθεν τολμηρά κάποιες ζοφερές επιπτώσεις. Η μεγαλύτερη απάτη στήνεται πάντα μέσω του τηλεθεάματος και με «συνταγές» και «σκηνικά» Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

         

Μια τέτοια «συνταγή» και τέτοια «σκηνικά» χρησιμοποιεί ο Χαρδαβέλας. Εμφανίζεται, λοιπόν στα μάτια των αφελών «τολμηρός», ο πρώτος που ξεστόμισε κάποιες «αλήθειες». Έτσι με αυτό το φωτοστέφανο της «τόλμης» να εμφανίζει κάποιες πτυχές του εφιάλτη και να τρυπάει κάποιες φουσκάλες, που πλέον είχαν φουσκώσει με πύων τόσο πολύ που όλοι της βλέπουνε, η απάτη γίνεται πιο σίγουρη και το όλο ζήτημα διοχετεύεται στα «κανάλια» της σύγχυσης και του αποπροσανατολισμού. Επειδή η «τολμηρή» εμπορία αυτού του προβλήματος από το Χαρδαβέλα είναι πολυσύνθετη και τυλίγει σε ένα αξεδιάλυτο κουβάρι την απάτη, θα προσπαθήσουμε, με τη μορφή των συνοπτικών παρατηρήσεων, να ξεδιαλύνουμε τα πράγματα.

          Παρατήρηση πρώτη: Ο «κοινωνικά ευαίσθητος» κ. Χαρδαβέλας, σιωπούσε σκανδαλωδώς πάνω σε αυτό το γιγάντιο ζήτημα σε όλη την  τελευταία δεκαετία, όταν η λαθρομετανάστευση  κάλπαζε αφηνιασμένα και όταν υπήρχαν ήδη σωρεία κειμένων  που  ανέλυαν το πρόβλημα και όγκος πολιτικών, συνδικαλιστικών και δημοσιογραφικών κειμένων που το ενθάρρυναν αχαλίνωτα.

          Αλλά και σήμερα που είχε εκδηλωθεί εκρηκτικά πάλι σιωπούσε. Άρχισε να το παίζει παλικάρι τώρα που οι ίδιοι οι «νταβάδες» άρχισαν να το αναδεικνύουν και ιδιαίτερα μετά τις εκλογές.

          Να θυμίσουμε, ότι το «σήμα» το δώσανε πρώτα τα μεγάλα συγκροτήματα του Λαμπράκη και του Αλαφούζου και άλλων κέντρων εξουσίας.

          Εκ του ασφαλούς, λοιπόν, και εντός γραμμής του κατεστημένου…

         

          Δεύτερη Παρατήρηση: Δεν αναδεικνύει καμία στρατηγική και τακτική συνιστώσα του προβλήματος. Και αποκρύπτει επιμελώς ότι η εισαγωγή αλλοδαπών και η λαθρομετανάστευση αποτελούσαν τον κεντρικό στόχο του μεγάλου κεφαλαίου και των πολιτικών του διαχειριστών. Αποκρύβει τα άπειρα κείμενα των οικονομικών και πολιτικών ελίτ της εξουσίας και των δημοσιογράφων «παπαγάλων» που ασκούσαν πλύση εγκεφάλου στον ελληνικό λαό να αποδεχτεί την εισροή αλλοδαπών, την οποία, μάλιστα χαρακτήριζαν «ευλογία Θεού».

          Αποκρύβει, δηλαδή, σκοπίμως και δολίως, τους κράχτες, τους εισαγωγείς των λαθρομεταναστών, καθώς και τους ιδεολογικούς τους ροπαλοφόρους. Αποκρύβει ότι το μεγάλο κεφάλαιο και τα αφεντικά του ήταν που επέβαλαν, χωρίς να ρωτήσουν τον ελληνικό λαό, αυτό το καθεστώς που ζούμε σήμερα και που δήθεν τώρα καυτηριάζουν…

         

          Τρίτη παρατήρηση: Επικαλύπτει και αφανίζει κυριολεκτικά την πλανητική καπιταλιστική στρατηγική, αυτή των «ανοικτών συνόρων» και του σχεδιασμού της οργανωμένης εισβολής αλλοδαπών με πολλαπλούς στόχους: την αντικατάσταση των Ελλήνων εργαζομένων με φτηνούς, ανασφάλιστους και πολιτικά καθυστερημένους αλλοδαπούς, την αποδόμηση των πολιτικών και εργασιακών κατακτήσεων, την άλωση κάθε συνεκτικού, οργανωμένου ιστού αγώνα και την ισοπέδωση των αντιστάσεων και της πολιτισμικής συνοχής της ελληνικής κοινωνίας, μέσω των εισαγόμενων στρατιών αλλοδαπών δούλων με εντελώς ξένα πολιτισμικά χαρακτηριστικά και εντελώς καθυστερημένη κοινωνική συνείδηση.

          Αφανίζει ο Χαρδαβέλας όλους τους στρατηγικούς και τακτικούς στόχους (οικονομικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς)  του ιμπεριαλιστικού πολυεθνικού κεφαλαίου. Τους έχουμε αναλύσει διεξοδικά…

          Τέταρτη παρατήρηση: αφού αποκρύπτει και αφανίζει τα ουσιώδη, στήνει και ένα τελετουργικό, τηλεοπτικό σκηνικό ανάλογο. Ποικίλοι πολιτικάντηδες για να δημαγωγήσουν (ιδιαίτερα προβάλλει τους δημαγωγούς του ΛΑ.Ο.Σ.) και περιφερειακές «αποκαλύψεις» επί των εξωτερικών επιπτώσεων. Και όλα αυτά με τη γνωστή «συνταγή» της τηλεοπτικής απάτης, αυτή του Μάκη: Συνονθύλευμα ομιλητών, ένας αχταρμάς που καμία σκέψη δεν μπορεί να ξετυλιχτεί, μαζί με «ανθρωπιστικά» μελοδράματα. Μια σούπα δηλαδή καταγγελτικής κατανάλωσης, δημαγωγικής εμπορίας των πολιτικών απατεώνων, γεγονότων, ηθικολογίας και δήθεν προτάσεων…

          Αν πραγματικά ήθελε να αναδείξει το πρόβλημα στις πραγματικές διαστάσεις του θα καλούσε, όχι πολιτικάντηδες, αλλά αυτούς που το βιώνουν καθημερινά και αυτούς που το έχουν επεξεργαστεί σε όλο το βάθος του. Φυσικά με εντελώς διαφορετικά τηλεοπτικά «στησίματα» σκηνικά και όχι αυτά της χαβούζας…

          Πέμπτη παρατήρηση. Ο καμβάς αυτής της συγκάλυψης του προβλήματος, της σύγχυσης και της απάτης είναι η «μεταναστευτική πολιτική».

 

 Όλο το καθεστωτικό παιχνίδι και το θέατρο της δημαγωγίας παίζεται εδώ. Ένα θέατρο απάτης γιατί δημιουργεί τη θανάσιμα ψευδαίσθηση ότι αυτοί που γέννησαν και έθρεψαν αυτόν τον εφιάλτη μπορεί να δώσουν και λύσεις. Παυσίπονα μπορεί να παρέχουν και «μεταναστευτικές πολιτικές» εξαπάτησης.

          Οι λύσεις μπορεί να δοθούν ΜΟΝΟ όταν τεθεί το πρόβλημα στις πραγματικές διαστάσεις του και γίνει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ αγώνα της εργατικής τάξης και του ελληνικού λαού. Ερήμην τους καμία λύση δεν μπορεί να δοθεί.

          Αυτό που απαιτείται ως προϋπόθεση κάθε «μεταναστευτικής πολιτικής» είναι συγκεκριμένα αιτήματα που γύρω από αυτά θα αγωνιστεί ο ελληνικός λαός. Προς αυτή τη κατεύθυνση δεν κοιτάζει κανένα κόμμα και κανένας από αυτούς που εμπορεύονται το πρόβλημα. Θέλουν τον ελληνικό λαό θεατή και ουδείς τον ρωτάει για τίποτα, όπως δεν τον ρώτησαν, όλοι αυτοί που σήμερα χύνουν τα δάκρυα της υποκρισίας, τότε που προωθούσαν το λαθρομεταναστευτικό εφιάλτη

          ΟΛΟΙ ζητούν από τα χέρια της εξουσίας λύσεις. Τι ογκόλιθος απάτης και άγνοιας. Φαίνεται να μη γνωρίζουν ποιοι κυβερνούν αυτό τον κόσμο και ποιος ο ρόλος της εξουσίας…

          Τελευταία παρατήρηση: Φαίνεται ότι όλο το πρόβλημα μετακυλύει  σε μια συγκρουσιακή κατάσταση με την Τουρκία και στο θρησκευτικό διχασμό Χριστιανών και Ισλαμιστών. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο και ασφαλώς σχεδιασμένο από την αυτοκρατορία των ΗΠΑ για τη διάλυση της Ελλάδας και την παραπέρα διείσδυση και κατοχή των ΗΠΑ.

          Και τα προσχεδιασμένα γεγονότα με το δήθεν Κοράνι μέσα σε αυτή τη στρατηγική εντάσσονται.

          Γι' αυτό όλα τα τηλεοπτικά «βαποράκια» αποκόβουν το λαθρομεταναστευτικό κύκλωμα και το περιορίζουν μόνο στη σύγκρουση Τουρκίας και Ελλάδας.

          Η εισβολή λαθρομεταναστών δεν ξεκινάει την τελευταία διετία και ούτε έρχεται μόνο από την Τουρκία.

          Η κορύφωση της εισβολής αλλοδαπών έγινε επί Σημίτη, με πρόσχημα την Ολυμπιάδα και ήταν μια εισβολή οργανωμένη και καθοδηγούμενη από τους μηχανισμούς του πολυεθνικού κεφαλαίου και των ντόπιων «νταβάδων».

          Από τότε υπήρχαν τα σχέδια (και άλλα είχαν υλοποιηθεί στα Βαλκάνια) αλλαγής συνόρων, πολυπολιτισμικής ισοπέδωσης της Ελλάδας και κατάτμησής της.

          Η στρατηγική της Νέας Τάξης είναι ενιαία. Απλώς σήμερα θα χρησιμοποιηθεί η Τουρκία από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, σαν καταλύτης, σαν το όχημα κατά της Ευρώπης.

          Και τα σημερινά κύματα των λαθρομεταναστών είναι οργανωμένα και χρηματοδοτούμενα από τους σπόνσορες και τις μυστικές υπηρεσίας των ΗΠΑ. Οι Αφγανοί αποτελούν απτό παράδειγμα…

          Αν περιορίσουμε το πρόβλημα στενά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αυτό βολεύει την Τουρκία  γιατί βρίσκει διέξοδο στα εκρηκτικά προβλήματα που και η ίδια αντιμετωπίζει, αλλά  ρίχνουμε και νερό στο μήλο της αμερικανικής, ιμπεριαλιστικής πολιτικής που αξιοποιεί το χωροφύλακά της. Επιπλέον  δημιουργούμε μεγάλες οξύτητες μεταξύ του Ελληνικού και του Τούρκικου λαού, μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Αυτό που επιδιώκεται από τους διεθνείς «νταβάδες» για να κυβερνούν πάνω στις διαιρέσεις, τους διχασμούς και το μίσος μεταξύ των λαών.

          Με άλλα λόγια προετοιμάζουμε πολεμικό κλίμα. Αυτό δηλαδή που επιδιώκουν και προωθούν οι Αμερικανοί.

           Γι' αυτό αυτή η μονομερής επικέντρωση του ζητήματος στην Τουρκία, μοιάζει να είναι ύποπτη και κατευθυνόμενη.