Με αυτούς συνεργάζονται και Έλληνες εν όψει των εκλογών στην Αλβανία; Κι όμως… Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής στον Αυλώνα με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, Σ. Ιντρίζι, που αυτοπροσδιορίζεται ως «τσάμης», στην εφημερίδα «Telegraf», ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Το πρόγραμμα του «Σοσιαλιστικού Κόμματος» υιοθετεί σαφή θέση για το «τσάμικο», υπόθεση η οποία δεν είχε διευθετηθεί ποτέ μέχρι τώρα. Η κάθοδός μου στην Εκλογική Περιφέρεια του Αυλώνα, μέσα από τις τάξεις του Σοσιαλιστικού Κόμματος, σημαίνει πολλά. Σε περίπτωση εκλογής μου στο βουλευτικό αξίωμα για μια νέα τετραετία, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι ώστε οι «Τσάμηδες» να αποκτήσουν τα δικαιώματά τους.Ως Αλβανός και κυρίως ως «τσάμης», εγώ και άλλοι 300.000 «τσάμηδες» που διαβιούν στην Αλβανία δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα «εγκλήματα» του Ναπολέοντα Ζέρβα, σε βάρος του τσάμικου πληθυσμού, ούτε την εκδίωξή του από τα πάτρια εδάφη. Οι «τσάμηδες» δεν ζητούν αλλαγή συνόρων, αλλά το σεβασμό και την αναγνώριση των δικαιωμάτων τους, που διεκδικούν με δημοκρατικά μέσα».
Άντε και εις ανώτερα, σε όλους εσάς στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών… Πού ξέρετε; Μπορεί και να γίνετε κάποια ημέρα και πρέσβεις στην χώρα των Τσάμηδων… αρκεί να συνεχίσετε να δείχνετε το ίδιο "ενδιαφέρον"..

πηγή: Ας μιλήσουμε επιτέλους