Αντικαθίσταται, ύστερα από σχεδόν πενταετή, ευδόκιμη, θητεία στη θέση του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ο πρέσβης κ. Ιωάννης Κοραντής.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, «ο κ. Κοραντής προσέφερε, με απόλυτη προσήλωση στην αρχή της νομιμότητας, πολλά σε μια τόσο κρίσιμη υπηρεσία και συνέβαλε τα μέγιστα στην ανόρθωση του κύρους της, το οποίο πριν είχαν πλήξει ανεπανόρθωτα νοσηρές καταστάσεις, όπως ιδίως εκείνη της υπόθεσης Οτσαλάν. Αποχωρεί δε σε μια στιγμή κατά την οποία η Ε.Υ.Π., υπό την ηγεσία του, συνεισέφερε σημαντικότατες υπηρεσίες και στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, επιβεβαιώνοντας τις δυνατότητές της, πάντοτε με πλήρη σεβασμό στους θεσμούς του Κράτους Δικαίου και στην αρχή της νομιμότητας».

Νέος διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο τ. Αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών Δ. Παπαγγελόπουλος. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, η επιλογή αυτή «εντάσσεται στο πλαίσιο της πιστής εφαρμογής του γράμματος και του πνεύματος του νέου θεσμικού πλαισίου, το οποίο εγκαθιδρύθηκε με βάση τις διατάξεις του ν. 3649/2008 «Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και άλλες διατάξεις».

Bιογραφικό Δ. Παπαγγελόπουλου
Ο Δημ. Παπαγγελόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1953. Είναι πτυχιούχος Νομικής της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Εισήλθε στο Δικαστικό Σώμα το Σεπτέμβριο του 1983. Υπηρέτησε στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Κορίνθου και Αθήνας και στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.
Διετέλεσε Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης και Εκτελέσεως Ποινών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και υπηρέτησε στο Προανακριτικό Τμήμα της παραπάνω Εισαγγελίας με αντικείμενο τη διερεύνηση σοβαρών υποθέσεων ευρύτερου ενδιαφέροντος.
Σχεδίασε και εγκατέστησε πλήρες μηχανογραφικό σύστημα όλης της ποινικής διαδικασίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Το έτος 2003 εξελέγη από τους συναδέλφους του Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.
Μετά τη λήξη της θητείας του ως Προϊσταμένου το έτος 2006 ορίστηκε με αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, εποπτεύων Εισαγγελέας στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και Πρόεδρος του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών (εποπτεύων Εισαγγελέας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας – Δ.Α.Ε.Ε.Β – Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας).
Είναι έγγαμος με την Ελένη Παπαγγελοπούλου, πολιτικό μηχανικό που εργάζεται στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και είναι πατέρας δύο παιδιών, του Παρασκευά ετών 25 πτυχιούχου Νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο, Δικηγόρου και της Αθανασίας – Γαλάτειας ετών 22 φοιτήτριας στο τέταρτο έτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ναυτεμπορική