Σε συνέντευξή του στην Λώρα Ιωάννου για την «Real news», ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος εκφράζει την άποψη ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα, ακόμα κι αυτό που όλοι απεύχονται, έναν πόλεμο». Στρέφει τα βέλη του κατά της υπουργού Εξωτερικών κ. Ντόρας Μπακογιάννη καταλογίζοντάς της υποχωρητικότητα στα εθνικά μας θέματα και την προτρέπει να διαβάσει Θουκυδίδη. Τέλος, σαν απάντηση στις προκλήσεις της Τουρκίας, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, προτείνει ακόμα και κατάρριψη τουρκικού F-16 πάνω από το Αιγαίο, αν χρειαστεί.

 

Αποσπάσματα συνέντευξης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου στην «Real news»

-Απλώς ανησυχείτε για «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο εντός του Αυγούστου ή το θεωρείτε βέβαιο;

"Για όσους γνωρίζουν γεωστρατηγική και τα εσωτερικά προβλήματα της Τουρκίας με τον νεοοθωμανισμό του Νταβούτογλου, με τους ισλαμιστές από τη μια και τους κεμαλικούς από την άλλη, αντιλαμβάνονται ότι η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη στο εσωτερικό της Τουρκίας – και μάλιστα μη μας εκπλήξει ένα νέο πραξικόπημα στη γείτονα χώρα. Αυτό, όμως, που μας ενδιαφέρει είναι πως όταν η Τουρκία έχει προβλήματα στο εσωτερικό της τότε εκτονώνει πάντα την κατάσταση με την επιθετικότητά της στο εξωτερικό. Επίσης πρέπει να δούμε και τη λογική του αμερικανικού παράγοντα, ο οποίος θέλει πάση θυσία επίλυση των διαφορών μας με την Τουρκία, ώστε να αναλάβει η Τουρκία τον ρόλο του «χωροφύλακα» των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολή. Θα υπάρξουν, λοιπόν, πιέσεις και ενέργειες για μια συμβιβαστική λύση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας και πλύση αυτή δεν θα είναι υπέρ των συμφερόντων μας. Σε αυτούς που ποντάρουν στο γεγονός της αξιολόγησης της το φθινόπωρο για την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα επιστήσω την προσοχή στο γεγονός πως η Τουρκία δεν δείχνει να νοιάζεται ιδιαίτερα αν θα γίνει πλήρες μέλος της Ε.Ε. ή αν θα έχει ειδική σχέση. Μήπως λοιπόν η Άγκυρα να μην επιθυμεί το «πλήρες μενού» της ένταξης αλλά μια «αλά καρτ σχέση» ώστε να μπορέσει με πλήρη ελευθερία κινήσεων να «διευθετήσει» τα ζητήματα που την απασχολούν στο Αιγαίο;"

-Τι καταλογίζετε στην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη;

"Το δυστύχημα για την ελληνική εξωτερική πολιτική είναι η εσωστρέφεια της. Τις περισσότερες φορές γίνεται για εσωτερική κατανάλωση, αφήνοντας κατά μέρος την ουσία. Η πραγματικότητα είναι μία και μοναδική: κανείς από την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών δεν γνωρίζει τι σημαίνει αποτροπή ή προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας ή δεν προσπαθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Συμβουλεύω λοιπόν την κ. Μπακογιάννη και όσους ασχολούνται με τα εθνικά μας θέματα να διαβάσουν Θουκυδίδη. Εκεί θα βρουν τις απαντήσεις για τον τρόπο που ασκείται υπεύθυνα μια εξωτερική πολιτική με τη μέθοδο της αποτροπής. Θυμηθείτε τη στιχομυθία μεταξύ Μηλίων και Αθηναίων. Αυτή η στιχομυθία πρέπει να γίνει ουσιαστικά όρος ζωής για οποιονδήποτε υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας. Εγώ πραγματικά αναρωτιέμαι τι είδους εξωτερική πολιτική είναι αυτή που ανέχεται το τουρκικό μαχητικό να βομβαρδίζει εικονικά ένα ελληνικό νησί και όταν ο εισβολέας παθαίνει βλάβη να του δίνουμε άδεια να περάσει πάνω από την Ικαρία ώστε να μην κινδυνεύσει να πέσει. Πείτε μου πού βρίσκεται η λογική σε αυτό. Τελικά, ίσως μία κατάρριψη τουρκικού F-16 πάνω από το Αιγαίο μας, λέω ίσως, να είχε σταματήσει την Τουρκία και να οδηγούσε τους Ευρωπαίους εταίρους μας αναγκαστικά στην αλληλεγγύη προς την Ελλάδα."

-Δεν θέλετε τη σταδιακή εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών με διαιτητή την Ε.Ε.;

"Όταν σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζεις με τον γείτονα σου βάζεις επιδιαιτησία ή διαιτητές φανερώνεις πως είσαι ανίσχυρος και δεν μπορείς να το λύσεις με τις δικές σου δυνάμεις. Ο θυμόσοφος ελληνικός λαός συνηθίζει να λέει «όταν δεν μπορείς να ξυστείς μην περιμένεις να σε ξύσει κανείς άλλος». Ομαλή συμβίωση προϋποθέτει σεβασμό και αποδοχή των κυριαρχικών δικαιωμάτων εκατέρωθεν. Δεν καταλαβαίνω με ποιον τρόπο μπορεί κάποιος να συμβιώσει αρμονικά με έναν επιθετικό γείτονα. Άρα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα, ακόμη κι αυτό που όλοι απεύχονται, έναν πόλεμο."
newstime.gr

Ο Γ. Καρατζαφέρης για το ενδεχόμενο καταρρίψεως τουρκικού F-16
Ερωτηθείς ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ για το ενδεχόμενο καταρρίψεως τουρκικού F-16 στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προκλήσεων της Τουρκίας απάντησε ως εξής: «Δεν μπορεί να είναι πρώτη προτεραιότητα της Ελλάδας η κατάρριψη ενός τουρκικού αεροσκάφους, αλλά τίποτα δεν αποκλείει να είναι η τελευταία της επιλογή, έναντι της διαρκώς κλιμακούμενης αυθάδειας των Τούρκων στο Αιγαίο».
ΕΞΠΡΕΣΣ