Σχολιάζει ο συμπολίτης Βάιος Φασούλας 

Η ενέργεια που καταβροχθίζει το τερατόμορφο άρμα που σέρνει την «Παγκοσμιοποίηση» και την «ελεύθερη» αγορά, που παράγει και καταναλώνει ύλη και αξίες και «ταξιδεύει» σε ολόκληρο τον κόσμο ισοπεδώνοντας κάθε τι που οι λαοί με κόπο και αίμα απόχτησαν, καταφθάνει και πάλι στην πόλη μας να ισοπεδώσει ότι στα προηγούμενα «ταξίδια» της δεν… πρόλαβε ή οι… σταθμάρχες δεν της δώσανε το σήμα της στάσης. Το βουητό της απειλητικό ακούγεται στο Θεσσαλικό κάμπο έτοιμο να ξηλώσει ράγες, να αναποδογυρίσει βαγόνια, να πετάξει στο δρόμο εργαζόμενους, να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το περιβάλλον, να πληγώσει αθεράπευτα τους Πολίτες και άλλα, άλλα πολλά.

Ο λόγος στο Θεσσαλικό τρένο και συγκεκριμένα στο σιδηρόδρομο που εξυπηρετεί τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα και την ευρεία περιοχή, το οποίο, τρένο, όπως πληροφορούμαστε, σύντομα θα «περιορίσει» τα δρομολόγιά του (να 'ταν και πολλά ποιος έσκαγε…) για λόγους … οικονομικούς. Κάτι τέτοιο έγινε με τα λιμάνια, με την Ο.Α. και με άλλους δημόσιους οργανισμούς, οι οποίοι χρεοκόπησαν…! Τους χρεοκόπησαν τα κόμματα εξουσίας, τα οποία κάθε φορά που έπαιρναν την κουτάλα, τοποθετούσαν τους δικούς τους ανθρώπους άσχετους, από κάθε άποψη σε θέσεις που σε κάποιο βάθος χρόνου έφεραν την οικονομική αποσάθρωση-χρεοκοπία στο Δημόσιο και… καλή τους ώρα οι ιδιώτες που αγόρασαν τις περιουσίες του λαού, ξένες και άσχετες από τα κόμματα που καταλήστεψαν και ξεπάστρεψαν τη Δημόσια περιουσία χάρη στην τερατόμορφη «Παγκοσμιοποίηση» και στην «ελεύθερη» αγορά.

Γνωστά πράγματα, τα έχουμε αναφέρει χιλιάδες φορές, αλλά, δυστυχώς, οι συνειδητοποιημένοι Πολίτες όλο και λιγοστεύουν, αδιαφορούν σε θέματα που προσβάλλουν και τους ίδιους, η γκάμα των καλοπερασάκηδων σφύζει, η Παγκόσμια βιομηχανία του ποδοσφαίρου τούς αιχμαλωτίζει και από κει και μετά, ποιος θα βγάλει το φίδι από την τρύπα, είναι ιστορία που δε τους ενδιαφέρει.

Αυτές οι πικρές και άσχημες επισημάνσεις, προέκυψαν από τη μη συμμετοχή των Πολιτών στη διοργανωμένη σύσκεψη του «Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων», στις 29-07-2009 στο φρούριο, στα Τρίκαλα. Την ασχήμια της μη συμμετοχής των Πολιτών κάλυψε η παρουσία πολλών τοπικών φορέων μεταξύ των οποίων οι Τ. Α. και Ν. Α. των δύο προαναφερόμενων πόλεων. Το κλίμα που, κατά την διάρκεια των ομιλητών των εν λόγω φορέων επικράτησε, κατά την άποψή μας, ήταν καλό, είχε αγωνιστικά χαρακτηριστικά και έντονη εμμονή για συνέχιση του αγώνα που θα συγκρουστεί με το «τρένο» των ιδιωτικοποιήσεων, που τα κόμματα εξουσίας κατευθύνουν.  

Παρεμπιπτόντως πιστεύουμε πως, εάν και εφόσον τα κόμματα δεν ανακατευθούν με τα σύμβολά τους και τις οποιεσδήποτε κομματικές τους σκοπιμότητες, η επόμενη σύσκεψη των διοργανωτών θα έχει διαφορετική εικόνα απ' ότι αυτή της 29ης Ιουλίου του 2009. Βεβαίως η παρουσία των κομμάτων σε ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης είναι απαραίτητη και κατανοητή αλλά για την περίπτωση που συζητάμε ως εκεί. Ας δοθεί η ευκαιρία στους Πολίτες τής συμμετοχής και ενεργοποίησής των στα κοινά,  κοινά που κατάντησαν  κ ε ν ά ,  και στο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης.

Στο «Σύλλογο Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων» και στους φορείς που εντάχθηκαν στον ίδιο αγώνα για τη συγκράτηση, τουλάχιστον, της παρούσας κατάστασης και την απομάκρυνση της ιδιωτικοποίησης του σιδηροδρόμου μας, ευχόμαστε καλό αγώνα και καλά αποτελέσματα. Καλό μήνα!