Τον πρώτο θάνατο από τη γρίπη των χοίρων στις ΗΠΑ ανακοίνωσε κυβερνητικός αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για ένα νήπιο 23 μηνών από το Μεξικό, το οποίο πέθανε στο Τέξας, όπου είχε μεταβεί για ιατρική περίθαλψη.
Είναι ο πρώτος θάνατος από τη γρίπη των χοίρων που αναφέρεται εκτός του Μεξικού, τη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τη νόσο. Στις ΗΠΑ έχουν επιβεβαιωθεί 67 κρούσματα γρίπης των χοίρων, τα περισσότερα από τα οποία είναι ήπιας μορφής. Οι δύο τελευταίες περιπτώσεις αφορούν δύο παιδιά στη Μασαχουσέτη.

Στη Βρετανία ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκαν άλλα τρία κρούσματα γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους, εκ των οποίων ένα στο Λονδίνο και ένα σε 12χρονο κορίτσι στη νοτιοδυτική Αγγλία.
Τα νέα κρούσματα ανεβάζουν σε πέντε το συνολικό αριθμό των ασθενών στη Βρετανία. Όλοι τους είχαν πρόσφατα επισκεφθεί το Μεξικό και εμφανίζουν ήπια συμπτώματα, διευκρίνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός μιλώντας στο κοινοβούλιο.
Πρώτο κρούσμα και στην Αυστρία, σε μία 28χρονη γυναίκα η οποία είχε επιστρέψει από ταξίδι στο Μεξικό. Η ασθενής είχε τεθεί σε καραντίνα και όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, βρέθηκε θετική στον ιό Η1Ν1. «Η νεαρή γυναίκα είναι ήδη στο στάδιο της ανάρρωσης», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, ενώ γνωστοποιείται ότι υπάρχουν άλλα δύο ύποπτα κρούσματα στην Αυστρία.
Παράλληλα στην Ισπανία, το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων διπλασιάστηκε και ανέρχονται πλέον σε τέσσερα. Οι ασθενείς λαμβάνουν θεραπεία σε νοσοκομεία της Καστίλλης-Λα Μάντσα, στη νοτιοκεντρική Ισπανία, στη Βαλένθια, στην ανατολική Ισπανία και στη Χώρα των Βάσκων, στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Η κατάσταση της υγείας όλων κρίνεται ικανοποιητική, προσθέτει το υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι όλοι οι ασθενείς είχαν επισκεφθεί πρόσφατα το Μεξικό. Το ισπανικό υπουργείο Υγείας καταλήγει στην ανακοίνωσή του γνωστοποιώντας επίσης ότι υπό εξέτασιν τελούν 59 ύποπτα κρούσματα στη χώρα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ