Ληστείες, διαρρήξεις, φόνοι, σεξουαλική εκμετάλλευση και όπλα. Η εφιαλτική καθημερινότητα αποτυπώνεται με τον πλέον γλαφυρό και αποκαλυπτικό τρόπο στα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ. Πολίτες απροστάτευτοι απέναντι σε οπλοφόρους που είναι έτοιμοι για όλα και ληστεύουν από γριούλες μέχρι τράπεζες με την ίδια ακριβώς ευκολία, σκοτώνοντας εν ψυχρώ ακόμη και για είκοσι ευρώ.

Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Τα ποσοστά της εγκληματικότητας για το πρώτο εξάμηνο του 2009 εκτοξεύτηκαν σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Και πρόκειται για τα επίσημα, τα καταγεγραμμένα στοιχεία. Ούτε να φανταστούμε τι γίνεται στην πραγματικότητα. Πόσες εγκληματικές ενέργειες δεν καταγγέλλονται και δεν καταγράφονται ποτέ.

Εμπόριο όπλων

Η κατοχή και εμπορία όπλων στη χώρα μας σχεδόν διπλασιάστηκε, αναδεικνύοντας την Ελλάδα σε μεγάλο κόμβο διακίνησης όπλων, τα οποία «εισάγονται» κυρίως από τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης και τα Βαλκάνια. Από 9αρια όπλα μέχρι Καλάσνικοφ στις υπηρεσίες των παντός είδους εγκληματιών, οι οποίοι τα χρησιμοποιούν για ληστείες, διαρρήξεις, τρομοκρατικές επιθέσεις, ανθρωποκτονίες και ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Είναι ενδεικτικό ότι, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2008 είχαν καταγραφεί 1.000 περιστατικά παράνομης οπλοφορίας και οπλοκατοχής, φέτος, ο αριθμός εκτοξεύτηκε στα 1.811, καταγράφοντας αύξηση κατά 81,1%.

Η αύξηση αυτή οφείλεται στη δραστηριοποίηση κυρίως βουλγαρικών κυκλωμάτων που εισάγουν τέτοια όπλα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Παλαιότερα, αντίστοιχη δράση είχαν επιδείξει αλβανικές συμμορίες, όμως οι Βούλγαροι έριξαν τις τιμές στην παράνομη αγορά.

Ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις

Ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, σε όλες τις γωνιές της χώρας. Από κλοπές μοτοσικλετών και αυτοκινήτων, μέχρι διαρρήξεις σπιτιών, ληστείες σε τράπεζες και χρηματαποστολές. Ανήλικοι κλέβουν τις τσάντες μαθητών, με την απειλή μαχαιριού, νεαροί εισβάλλουν σε σπίτια την ώρα που οι ιδιοκτήτες κοιμούνται, βάζουν τα Καλάσνικοφ στους κροτάφους τους και αρπάζουν όλα όσα «έχτιζαν» με το μεροκάματό τους χρόνια ολόκληρα. Αδίστακτοι ληστές σκοτώνουν μεροκαματιάρηδες υπαλλήλους βενζινάδικων, ΠΡΟΠΟ και ψιλικατζίδικων, όταν οι τελευταίοι «τολμήσουν» να προβάλλουν αντίσταση… Τα περιστατικά καταγεγραμμένα. Πόσοι χαιρέτισαν το πρωί τους ανθρώπους τους που πήγαιναν στη δουλειά και δεν τους ξαναείδαν ποτέ; Κάποιοι μάλιστα έφτασαν στο σημείο να επικηρύξουν τους ληστές – δολοφόνους, προσφέροντας χρήματα σε όποιον δώσει στοιχεία που θα οδηγήσουν στη σύλληψή τους.

Το πρώτο εξάμηνο του 2009 έγιναν 38.937 διαρρήξεις, 5.361 περισσότερες από πέρυσι, καταγράφοντας αύξηση κατά 15,9%. Την ίδια ώρα, από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι και τον Ιούνιο, έγιναν συνολικά 2.843 ληστείες, 821 περισσότερες σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Καταγράφηκε δηλαδή αύξηση κατά 40,6%!

Εάν δεν έχετε σοκαριστεί ακόμη, αρκεί να σκεφτείτε το εξής: Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ, κάθε ημέρα γίνονται 232 διαρρήξεις, κλοπές και ληστείες…

Trafficking, βιασμοί και παιδεραστία

Η σωματεμπορία ανθεί στη χώρα μας. Εύκολο χρήμα, πολλοί οι «στόχοι» και συνήθως ακίνδυνοι. Χιλιάδες γυναίκες από τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, θύματα διεθνών κυκλωμάτων που τις φέρνουν στη χώρα μας με την υπόσχεση μιας καλύτερης ζωής, αλλά τις «πωλούν» και τις αναγκάζουν να εκδίδονται σε νόμιμους και παράνομους οίκους ανοχής, περιοδεύοντάς τες σε χωριά και πόλεις κυρίως της επαρχίας.

Και όχι μόνο γυναίκες. Μικρά παιδιά, αγόρια και κορίτσια, στις «υπηρεσίες» αρρωστημένων μυαλών. Είτε για να εξυπηρετούν τις σεξουαλικές τους ανωμαλίες ή ακόμη και για να εμπορεύονται τα όργανά τους.

Πέρυσι, το πρώτο εξάμηνο του 2008, είχαν καταγραφεί 165 περιστατικά σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Φέτος, το ίδιο διάστημα, ο αριθμός εκτοξεύτηκε στα 247. Η αύξηση δηλαδή, αγγίζει το 50%!
ΠΗΓΗ:WWW.ZOUGLA.GR