Διήμερη συνεδρίαση πραγματοποίησε στη Φρανκφούρτη η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Περιφέρειας ΣΑΕ Ευρώπης, κατόπιν πρωτοβουλίας του Συντονιστή του δικτύου, κ. Κώστα Συμεωνίδη. Η Συντονιστική Επιτροπή ενημερώθηκε κατ' αρχάς από το Συντονιστή της Περιφέρειας κ. Γιώργο Αμαραντίδη για τις ενέργειες του Γραφείου και του Συντονιστικού Συμβουλίου σε θέματα που αφορούν τη νέα γενιά, όπως για παράδειγμα το διαδικτυακό πρόγραμμα "ευρέσεως εργασίας για νέους" που σχεδίασε η Περιφέρεια και τίθεται σε λειτουργία από το Φθινόπωρο του 2009.

 Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις ιδρυτικές Συνελεύσεις της Νεολαίας στην Ιταλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και τη Γερμανία που έγιναν με τη στήριξη του ΣΑΕ Περιφέρειας Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αμαραντίδης υπενθύμισε την απόφαση του Συντονιστικού Συμβουλίου της Περιφέρειας για έμπρακτη στήριξη αντίστοιχων πρωτοβουλιών και σε άλλες χώρες. Η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας τόνισε την ανάγκη συμμετοχής σε όλες τις συνελεύσεις νέων με στόχο την ενημέρωση για τη δράση του ΣΑΕ και την καταγραφή των προβληματισμών και προτάσεων των νέων.  

Από την πλευρά του ο Συντονιστής του Δικτύου Νεολαίας ενημέρωσε για την πρόσφατη συνάντηση του Προεδρείου του ΣΑΕ στη Θεσσαλονίκη, τις επαφές του με τους Συντονιστές Νεολαίας των υπολοίπων Περιφερειών και τις αποφάσεις που ελήφθησαν, με σημαντικότερη την ανάληψη πρωτοβουλίας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής προχώρησαν στη σύσταση επιτροπών και προέβησαν σε ενημέρωση για τις τοπικές δράσεις των φορέων τους.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνεδρίασης έγινε ανταλλαγή απόψεων για τη Συνάντηση των Συντονιστικών Επιτροπών Νεολαίας του ΣΑΕ (Δεκέμβριος 2009), ενώ στο πλαίσιο στήριξης της πρωτοβουλίας για την επιστροφή των Γλυπτών απεφασίσθη η διεξαγωγή ειδικής ημερίδας στο Λονδίνο, που θα έχει στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινής γνώμης και την προβολή του ζητήματος.

Αποφασίστηκε, τέλος, η διοργάνωση Διημερίδας με αντικείμενο τη συσπείρωση της νέας γενιάς στις Ελληνικές Κοινότητες και άλλους μαζικούς φορείς.