«..θεωρώ το ότι οι ξένοι ξέρουν την Μύκονο μου φαίνεται αστείο για την χώρα μας, φαινόμαστε και εμείς αστείοι, οι ιθύνοντες μου φαίνονται  πολύ πιο αστείοι που έχουν επιτρέψει να ξέρουν οι ξένοι την Μύκονο! Δεν θεωρώ ότι έχει κάτι το ιδιαίτερο! Μαζεύονται όλοι οι νεόπλουτοι και κάνουνε χαβαλέ! Δεν το έχω καταλάβει! Καραγιοζιλίκι! Με αυτά που βλέπουν τα μάτια μου στην Χίο να μην έχει ένα από τους πρώτους ρόλους η Χίος στην Ελλάδα. Είναι πολλά τα μέρη αδικημένα πραγματικά».

Μια δήλωση ΣΟΚ για τα Ελληνικά τουριστικά δρώμενα, στη μέση του καλοκαιριού,   που σπάει το ταμπού της κοσμοξακουσμένης Μυκόνου, έκανε σήμερα{14 Αυγούστου 09}  αποκλειστικά στο Greek American News Agency η γνωστή και  γεμάτη ευαισθησίες πολυτάλαντη  καλλιτέχνης Σοφία Βώσου. Η Σοφία Βώσου, ο γνωστός ηθοποιός και πρώην βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βασιλείου, η σύζηγος του Ιουλίετα Βασιλείου, και η κόρη τους Λία  και η Ελεωνόρα Τεπελένα προσκεκλημένοι του γνωστού  Χιώτη εφοπλιστή Κώστα Λυμπούση και της συζήγου του Ειρήνη, βρέθηκαν στο  Μαισωνικό Κάστρο της Χίου στα  όλο και ανερχόμενα Μεστά για ολιγοήμερες διακοπές. Και οι δυο καλλιτέχνες οι οποίοι έχουν ξεχωρίσει ο κάθε ένας για τις δικές του ευαισθησίες στον τομέα του δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για το Μεσαιωνικό Κάστρο της Χίου και τις μοναδικές  ομορφίες αυτού του ζωντανού κομματιού της ζώσας ιστορίας της πατρίδας μας.  Οι δηλώσεις τους αποκλειστικά προς το Greek American News Agency  είναι βέβαιο ότι θα συζητηθούν  όχι μόνο στο κόσμο που ασχολείται με τον τουρισμό  και θα προακλέσουν όχι μόνο( ολόκκληρη την Μύκονο)   αλλά θα πρέπει να  προβληματίσουν και την πολιτική ηγεσία της χώρας που αφήνει ανεκεμτάλευτους τέτοιυς χώρους όπως είναι τα Μεστά της Χίου.  Αφοπλιστικές όμως είναι οι δηλώσεις και οι τοποθετήσεις του ηθοποιού και πρώην Βουλευτή Γιώργου Βασιλείου για το μείζον θέμα της σφαγής της Χίου στις 10 Απριλίου του 1822 μαζί με τον γνωστό Χιώτη εφοπλιστή Κώστα Λυμπουσάκη.   

dsc03973.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Οι πλήρεις δηλώσεις της Σοφίας Βώσου, του Γιώργου Βασιλείου και του εφοπλιστή Κ. Λυμπουσάκη  ΕΔΩ.     

 

Από την άλλη ο πρώην Βουλευτής και πετυχημένος ηθοποιός απευθύνει ένα κάλεσμα στον επιχειρηματικό κόσμο να επενδύσει στον πολιτισμό. Ας τον ακούσουμε.  Το video με τις on camera δηλώσεις ΕΔΩ

Από την συζήτηση που είχαμε στην παλτεία των Μεστών  με τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργο Βασιλείου υπήρξε αποκαλυπτικός δηλώνοντας έντονα ενοχλημένος από την σημερινή κατάσταση ενώ σχεδόν καταγγελτικός υπήρξε -με ονόματα και γεγονότα τα οποία είναι στην διάθεση μας και θα αναφερθούμε σεεπόμενο αναλυτικό  σχετικό ρεπορτάζ- και για το κυβερνών κόμμα ξεχωρίζοντας μόνο τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή αλλά όχι το περιβάλλον του δείχνοντας φανερά ενοχλημένος και από τον Γ. Αγγέλου αλλά και από τον γνωστό πια κ. Κλαδά… περισσότερα διαβάστε εδώ.

Στα Μεστά  της Χίου εκτός των άλλων καλλιτεχνών που από τον Ιούνιο μέχρι και τον 15Αυγουστο  που αποδεικνύεται αγαπήμενος προορισμός για επιλεγμένους επισκέπτες, βρέθηκαν ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Ελένη Ράντου.

mesta_papakwnstantinou_rantou.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εν τω μεταξύ χτες 17 Αυγούστου(09) έληξε με την γιορτή των ψαράδων το πολιτιστικό μεσαιωνικό πανηγύρι που συνδιοργανώνουν ιδιωτικοί και επαγγελματικοί φορείς των Μεστών Χίου με τον πολιστικό σύλλογο του Μεσαιωνικού κάστρου.   Η γιορτή των ψαράδων  ξεκίνησε με  τοπικούς και νησιωτικούς χορούς από το  παιδικό τμήμα  και το χορευτικό συγκρότημα εφήβων νέων των Μεστών ενώ έκτακτη συμμετοχή  ήταν αυτή του γνωστού χορευτικού συγκροτήματος "Λέων Αλάτιος"{ένα μικρό στιγμιότυπο ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΔΩ}.

Στην γιορτή των ψαράδων παρακολούθησαν μεταξύ άλλων γνωστών παραγόντων του νησιού  ο  γνωστός πετυχημένος Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας κ.Γιώργος Αλμυρούδης πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας Αμερικής, αρκετοί ελληνοαμερικανοί, καλλιτέχνες του νησιού  ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Νομάρχης κ. Λαμπρυνούδης, ο διοικητής του νοσοκομομείου και υποψήφιος δήμαρχος δημοφιλής κ. Γιάννης Ξενάκης και ο δημοτικος σύμβουλος κ. Γιάννης Μόγιας. Ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από τον τοπικό χορό δετό, βλέπετε ΕΔΩ   ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ ΜΕΣΤΩΝ ΧΙΟΥ

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ ΜΕΣΤΩΝ ΧΙΟΥ ΜΕΡΟΣ Β

Το γλέντι και ο χορός κράτεισε μέχρι πρωίας.  

ΠΡΟΣΕΧΩΣ: ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ με φωτογραφίες και video από εκδηλώσεις και την γιορτή των ψαράδων. Μείνετε εδώ!