Σε πρόσωπα, στη δομή και λειτουργία της κυβέρνησης και στο Μαξίμου
Συνέντευξη στον Αλεξη Παπαχελά
Ριζικές αλλαγές στα πρόσωπα, στη δομή και στη λειτουργία της κυβέρνησης, αλλά και στον τρόπο που παίρνει ο ίδιος τις αποφάσεις, προαναγγέλλει με συνέντευξή του στον διευθυντή της «Κ» Αλέξη Παπαχελά ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος εμφανίζεται βέβαιος για την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Καραμανλής υπογραμμίζει ότι στη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου απαιτείται εκτεταμένη ανανέωση με τη χρησιμοποίηση προσώπων καταξιωμένων στην κοινωνία και χωρίς κομματική ταυτότητα, καθώς και ότι χρειάζεται ένας υπουργός «με αποκλειστική αρμοδιότητα τη συνέχεια και συνέπεια του κυβερνητικού έργου».

Κάνει επίσης γνωστό ότι το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης θα αυτονομηθεί, θα δημιουργηθούν υπουργεία Περιβάλλοντος και Υποδομών και θα επανενωθούν τα υπουργεία Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο πρωθυπουργός εξηγεί τους λόγους για τους οποίους κατέληξε στη «δύσκολη απόφαση» της προσφυγής στις κάλπες και, επισημαίνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης στην οικονομία, αναφέρει ότι απαιτούνται άμεσα δύσκολες επιλογές και μέτρα. Αποκλείει το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας και υποστηρίζει ότι «οι εκλογές πάντα δίνουν λύση». Τάσσεται παράλληλα υπέρ της υιοθέτησης ενός εκλογικού συστήματος που θα προσιδιάζει στο γερμανικό μοντέλο, ενώ τονίζει ότι ακόμη και σε περίπτωση ήττας της Νέας Δημοκρατίας θα παραμείνει στην ηγεσία της «στον βαθμό που με θέλουν και αισθάνομαι χρήσιμος για τον τόπο».

Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφέρεται στην υστεροφημία του και στην έκβαση της μάχης κατά της διαπλοκής.

 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ