Ξαφνικά εμφανίζονται στην Κύπρο «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις».

 «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις» συναντούν και ενημερώνονται οι Ευρωπαίοι Παράγοντες που  επισκέπτονται την Κύπρο.

 «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις» έχει χρόνο και συναντά ο κ. Ντάουνερ.

 «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις» παίρνουν μέρος στην ‘Α’ και ‘Β’ Δικοινοτική εκδήλωση, ή και «Πορείες Ειρήνης».

 

 «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις» παίρνουν μέρος σε «δενδροφυτεύσεις ειρήνης».

 «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις» εδώ, «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις» εκεί.

Οργιάζουν  οι ούτω καλούμενες «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις». 

Με βάση ποια νομοθεσία ξεφύτρωσαν, αφού στην Κύπρο η νομοθεσία προνοεί για Σωματεία ;

Επανηλλειμμένα ζητήσαμε από τις αρμόδιες αρχές να μετονομασθούν τα προσφυγικά μας Σωματεία σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και μας ελέχθει  ότι η νομοθεσία  μας δεν προνοεί κάτι τέτοιο.

Πώς λοιπόν εμφανίσθηκαν ξαφνικά όλες αυτές οι «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις» στις οποίες γίνεται συνεχώς αναφορά και πώς «αγκαλιάστηκαν» αμέσως με τόση θέρμη, χρηματοδοτούνται και δίδουν και απόψεις στους ξένους που έρχονται στην Κύπρο;

 Μας απασχολεί το θέμα και ζητούμε εξηγήσεις διότι η τόση αγάπη προς όλες αυτές τις «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις» μας ανησυχεί όταν  τα προσφυγικά μας Σωματεία παραμερίζονται, υπονομεύονται, φημώνονται  και αγνοούνται.

Μας απασχολεί και ζητούμε εξηγήσεις, διότι ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ότι ήταν  κάτω από την ομπρέλλα αγνώστων, αλλά καλοπληρωμένων τέτοιων  «Μη Κυβερνητικών  Οργανώσεων» που έγινε η προσπάθεια ξεπουλήματος της Κύπρου και του λαού της με το Σχέδιο ΑΝΑΝ, την περίοδο 2002-2004.

Απαιτούμε εξηγήσεις, όταν σήμερα είναι για μας ξεκάθαρο ότι κάτω από την ομπρέλλα των ιδίων γνωστών/αγνώστων «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» διαπιστώνεται ότι ξαναστήνεται το ίδιο σκηνικό του 2002-2004.

Νοιώθουμε ότι το Κράτος και οι Υπηρεσίες του, ευνοούν και στηρίζουν τη δραστηριότητα τους, ενώ γυρίζουν την πλάτη στα προσφυγικά μας Σωματεία τα οποία παραμένουν πιστά στον αγώνα για επιστροφή.

Αν δεν μας δοθούν οι δέουσες εξηγήσεις θα θεωρήσουμε ότι οι εκτιμήσεις μας ισχύουν.  Κάτι τέτοιο θα συνιστά σοβαρότατη  εκτροπή και πρόκληση

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.