Το Σάββατο, ενόψει του Εκτάκτου Συνεδρίου της 7ης Νοεμβρίου, συγκαλείται η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, με αντικείμενο την έγκριση εισήγησης προς το Συνέδριο για την αναθεώρηση των διατάξεων του Καταστατικού, σχετικά με την εκλογή του Προέδρου του κόμματος.

Στην πρόταση του να ψηφίσουν για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ, όχι μόνο τα μέλη του κόμματος αλλά και εκείνοι που πρόσκεινται ιδεολογικά στις αξίες της παράταξης, επέμεινε ο υποψήφιος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σε ότι αφορά το κλίμα ενόψει των εκλογών επισήμανε: «Μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι η ΝΔ, σαν ξεπεράσει αυτή τη μεταβατική περίοδο, θα ανοίξει και πάλι τον ορίζοντα της. Σε αυτή τη διαδρομή όλοι μας είμαστε εγγυητές της ενότητας της. Και δεν θα επιτρέψουμε σε τίποτα και σε κανέναν να μας διαιρέσει»

Η διεύρυνση της Ν.Δ. προς τα Δεξιά και προς το Κέντρο, ώστε να γίνει η μεγάλη Κεντροδεξιά παράταξη, είναι ο στόχος της υποψήφιας Ντόρας Μπακογιάννη, όπως είπε η ίδια σε συνομιλία που είχε με μέλη και στελέχη της Ν.Δ. στη Χαλκιδική.

Έστειλε μήνυμα πανστρατιάς σε όλους όσοι απογοητεύθηκαν, θύμωσαν ή ψήφισαν άλλο κόμμα και τόνισε την ανάγκη να ξαναγίνει η Ν.Δ. αξιόπιστο κόμμα.

Για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως «τα πρώτα της βήματα μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι. Τα πρώτα βήματα δείχνουν ότι δεν έχουν σχεδιασμό στρατηγική και στόχο. Η Ν.Δ. πρέπει να είναι έτοιμη να δώσει τις μάχες της στη Βουλή και την κοινωνία για να προστατέψει τους πολίτες και ταυτόχρονα να ετοιμάσει τη νέα κυβερνητική της πρόταση.».

«Η ενότητα της Ν.Δ. είναι δεδομένη. Οποιος ή όποια εκλεγεί πρόεδρος θα είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά», τόνισε ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του σε συγκέντρωση πολιτικών του φίλων, μελών και στελεχών της Ν.Δ. σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλάς».

Για τη Ν.Δ. είπε ότι “πρέπει να γίνει ένα μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα, όπως τα αντίστοιχα της Ευρώπης και γι αυτό χρειάζεται ανανέωση της ιδεολογικής της ταυτότητας, χωρίς αλλαγές στα σύμβολά της. Να ξαναφτιάξουν σχολές κομματικών στελεχών και να ψάξουν για τους άξιους”.

Τάχθηκε κατά των μηχανισμών και ζήτησε να έρθει το κόμμα πιο κοντά στην κοινωνία, διότι σε παγκόσμιο επίπεδο καμιά οργάνωση δεν κατάφερε να σταθεί στα πόδια της αποκομμένη από την κοινωνία ή θεωρώντας τους μηχανισμούς ως κοινωνία.

Για τον Κώστα Καραμανλή σχολίασε ότι είναι «ιστορική αδικία» αυτό που συνέβη και θα μείνουν ως «ιστορική δικαίωση» όσα είπε προεκλογικά.

«Είμαστε αδέλφια όλοι. Ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία και είμαι βέβαιος ότι θα τερματίσουμε όλοι μαζί», τόνισε, από την πλευρά του, ο κ. Π. Ψωμιάδης και πρόσθεσε: «Για μένα δεν είναι μόνο θέμα διαδοχής. Είναι θέμα να ανοιχτούμε στην κοινωνία γιατί αυτή η κοινωνία θα έρθει για μια ακόμη φορά να αγκαλιάσει τη Ν.Δ.».

Citypress-gr.blog