Του Δημήτρη Γεωργακόπουλου,

εκπαιδευτικού στο Σικάγο, Διευθυντή και εκδότη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ

Είναι γνωστός, σε όλους, ένδημους  και απόδημους, ο αγώνας, που πραγματοποιούν οι Έλληνες γονείς, που διαβιούν στο εξωτερικό, για τη διατήρηση της Ελληνικής Γλώσσας, του Ελληνικού Πολιτισμού και της καλλιέργειας της συνείδησης των ελληνόπουλων (παιδιών τους), για να υπάρξει η συνέχεια και ο προορισμός, του Ελληνισμού. Στο πλευρό των γονέων και των παιδιών στέκεται ο εκπαιδευτικός. Στέκεται κοντά τους, με στοργή και με απέραντη αγάπη. Με το ηθικοπλαστικό και εθνικό του έργο γίνεται ο πλαστουργός των ψυχών, ο δημιουργός ανθρώπων και ο λαξευτής των συνειδήσεων.

Κανένα άλλο ανθρώπινο έργο δεν έχει ανθρωπιστικό περιεχόμενο σε τέτοια  έκταση και σε τέτοιο βάθος. Κανένα άλλο ανθρώπινο έργο δεν αποβλέπει και  δεν επιτυγχάνει, σε τέτοιο βαθμό, την  καλλιέργεια του πνεύματος, την ψυχική  ανάπτυξη και την ηθική εξύψωση του ανθρώπου, όσο το έργο του δασκάλου.  Σε αυτό το λεπτό ανθρωπιστικό και εθνικό του έργο ο Εκπαιδευτικός και το  Σχολείο θα πρέπει να έχουν συμπαραστάτες και αρωγούς, το Υπουργείο Παιδείας και τους Συντονιστές Εκπαίδευσης,οι οποίοι τοποθετούνται στο εξωτερικό,και είναι υποχρεωμένοι να συντονίζουν  τα σχολεία, να ενδιαφέρονται για τις ανάγκες τους και να μην ασχολούνται με θέματα που δεν είναι στην αρμοδιότητά τους, όπως πράττει ο συντονιστής του Σικάγου.

Ο Συντονιστής, θα πρέπει να διακρίνε- ται για την ανωτερότητα και το αδιάβλητο, του ήθους του, καθώς και για την βαθύτατη συναίσθηση ευθύνης, με την οποία οφείλει να εκτελεί το καθήκον του.
Η εφημερίδα μας, ήρθε σε επαφή μεπέντε διευθυντές Ελληνικών σχολείων, και σεβόμενοι την επιθυμία τους,  δεν αναφέρουμε τα ονόματά τους. Τους θέσαμε το ερώτημα αν ζήτησαν εκπαιδευτικούς από τον Συντονιστή για τις ανάγκες των σχολείων τους; Μας απάντησαν ΝΑΙ. Και ότι ο Συντονιστής, τους   είπε ότι: «Εγώ ζήτησα από το Υπουργείο Παιδείας, εκπαιδευτικούς, αλλά αυτό, το Υπουργείο, δεν έστειλε». Αυτό είναι ένα μεγάλο ΨΕΜΑ καιη αλήθεια βρίσκεται στο αρ. Πρωτ. Φ.510/356. 21-05-2009 έγγραφό του, προς το Υπουργείο Παιδείας: «Κενές θέσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. για το σχολικό έτος 2009-2010», που λέγει: 1. Όπως φαίνεται στον πίνακα, (υπάρχει στο αρχείο της εφημερίδας), ζητάμε την απόσπαση εκπαιδευτικού ΠΕ06, ο/η οποίος/α θα αποσπασθεί στο πανεπιστήμιο PARK UNIVERSITY στο Parkville, Missouri, για δυο ημέρες στο κοινοτικό σχολείο…..


2. Για τις ανάγκες του γραφείου ζητούνται ένας δάσκαλος και ένας εκπαιδευτικός πληροφορικής, τους οποίους έχουμε ζητήσει με το β΄σχετικό….


Δηλαδή ο κ. Συντονιστής ζήτησε ΜΟΝΟ 3 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ. Δύο για το γραφείο του και έναν για το πανεπιστήμιο του Missouri. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ !!! Τα άλλα Ελληνικά σχολεία που ζήτησαν εκπαιδευτικούς, ο κ. Συντονιστής, ούτε καν μπήκε στον κόπο να μεταφέρειτα αιτήματά τους στο Υπουργείο Παιδείας, λες και ήταν τσιφλίκι του! Θα μου πει κανείς: Συντονιστής είναι κάνει ότι θέλει! Βλέπετε η σήψη είχε παραλύσει τα πάντα. Ακόμα και το πιο ευαίσθητο κομμάτι, την Ελληνόγλωσση εκπαίδευση! Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκπαιδευτικός κ. Ειρήνη Δενδροπούλου, την οποία είχε τοποθετήσει σε σχολείο του ιδιόρρυθμου ενδιαφέροντός του, την υποχρέ ωνε να εργάζεται 52½ ώρες την εβδομάδα, την έστειλε στο νοσοκομείο και αναγκάστηκε να κάνει διακοπή της απόσπασής της, τον περασμένο Ιούλιο.
Ενώ τον νηπιαγωγό κ. Στέφανο Λουκέρη, που ζήτησε από το Υπουργείο, θα τον έστελνε στον Πλάτωνα, όπως είχε ενημερώσει την Διευθύντρια του Σχολείου Πλάτωνα κ. Κοριτσάρη, και την οποίαπαραπλάνησε και τον έστειλε τελικά σε άλλο σχολείο. Όμως και αυτός έκανε διακοπή της απόσπασής του, επειδή ο κ.Συντονιστής αδιαφόρησε για την εργασιακή του σχέση με το σχολείο.(είχαμε επικοινωνία μαζί του)

Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύθηκε (και) στην εφημερίδα του Σικάγου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΝΗ  

Το Υπουργείο στηρίζει όλα τα σχολεία,  τα οποία παρέχουν υψηλές εκπαιδευτικές υπηρεσίες στον Ελληνισμό και τα  αγκαλιάζει με αγάπη και θυσίες. Γι' αυτό  το λόγο ο κ. Συντονιστής Εκπαίδευσης κ.  Νικολιδάκης, οφείλει να καθιστά απρό σκοπτο το έργο των σχολείων, των Διευθυντών, των εκπαιδευτικών και όλων των φορέων. Κατά κοινή ομολογία, Εκπαιδευτικών, Γονέων και Κηδεμόνων, η Ελληνική Παιδεία στην περιοχή μας, υφίσταται ισχυρότατο πλήγμα λόγω, των διακρίσεων και των παραλείψεων, που ενσυνείδητα πράττει.


Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση και είμαστε υποχρεωμένοι να τον καταγγείλουμε, εξ αιτίας της αδιαφορίας του,   αλλά και της μη προώθησης των αιτημάτων των σχολικών μονάδων της Ομογένειας, στα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Παιδείας.

Καλούμε τη νέα Κυβέρνηση να βάλει τέρμα στις αυθαιρεσίες, παραλείψεις καιστις προσωπικές επιλογές του Συντονιστή κ. Νικολιδάκη, για μη δέχεται το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση, την κριτική, αλλά και ότι δεν ενδιαφέρεται για τον Απόδημο Ελληνισμό.

 

Το όλο θέμα με τον συντονιστή παιδείας  κ. Νικολιδάκη είχε αποκαλύψει εγκαίρως το Greek American News Agency από τον Σεπτέμβριο του 2008 δημοσιοποιόντας καταγγελίες των εκπαιδευτικών ας ελπίσουμε πως η κ. Διαμαντοπούλου θα δει το θέμα με ευαισθησία.

28.09.08

25.09.08