Η πατριδοκαπηλία αποτελεί μια από τις πλέον δοκιμασμένες και αποκρουστικές συνταγές της πολιτικής απάτης. Όσο πιο υστερικά πουλάς «πατριωτισμό»  και σφετερίζεσαι τα πατριωτικά αισθήματα του λαού σου, τόσο και μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας είσαι. Η ιστορία είναι διδακτική επ' αυτού. Γνωστό επίσης είναι ότι ο Καρατζαφέρης αποτελεί μία από τις πλέον αυθάδεις και δόλιες περιπτώσεις πατριδοκαπηλίας. Ένας πομπώδης, επαρχιώτης πωλητής της «πατρίδας».

Όλη η ύπαρξή του στηρίχθηκε πάνω στη σφετεριστική ρητορεία των «εθνικών» ζητημάτων, πάνω στην απάτη της πατριδοκαπηλίας: Αυτή την απάτη την έχουμε αναλύσει συστηματικά, σταθερά και διεξοδικά. ΣΗΜΕΡΑ, αυτός, ο πομπώδης πατριδοκάπηλος έρχεται να στηρίξει το «σύμβολο» της πώλησης της πατρίδας και κάθε τι του «εθνικού»: Την Ντόρα!!!

Ο φανατικά υστερικός «πατριώτης» Καρατζαφέρης ΣΤΗΡΙΖΕΙ τον αντιπατριωτικό  «εφιάλτη», το μητσοτακέικο: Την πιο ιστορική, μακάβρια και δουλική μορφή των αυτοκρατορικών επιλογών του κράτους των ΗΠΑ και  των μεγάλων εθνικών προδοσιών και συμφορών.

Και είναι τέτοιες οι «δουλείες» του  Καρατζαφέρη και τόσο «διατεταγμένος» ο ρόλος του, που κάτω από την πίεση της συγκυρίας, δεν μπορεί να κρατήσει ούτε τα δημαγωγικά προσχήματα.

Τώρα, ίσως κάποιοι, να διακρίνουν το τι σήμαινε η επιλογή Τζαβέλλα!!!

Μια άλλη παρόμοια περίπτωση υστερικής και μελοδραματικής πατριδοκαπηλίας είναι και ο Ψωμιάδης.

Αντικειμενικά και αυτό το πατριδοκάπηλο μελόδραμα λειτουργεί υπέρ της Ντόρας: αυτή δεν είναι «μελόδραμα», αλλά ο «συμβολισμός» και η «πραγματικότητα» του νεοταξικού εφιάλτη…

Ο Ψωμιάδης λειτουργεί και με τις πράξεις και με τα λόγια σαν «λαγός» της Ντόρας. Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός έγινε μετά την ανοικτή στήριξη του Αβραμόπουλου στο Σαμαρά.

ΟΤΑΝ είναι ολοκάθαρο (και ο ίδιος το ομολογεί) ότι η μάχη για την αρχηγία θα είναι μεταξύ Σαμαρά και Ντόρας, όταν στη «μάχη» αυτή  έρχεσαι και ρίχνεις τις ομοβροντίες σου κατά του «Μετώπου Σαμαρά», πολιτικά παίρνεις θέση υπέρ του άλλου «Μετώπου»: Της Ντόρας!!!

Και αυτά περί «ενότητας» ή τα άλλα φαιδρά μελοδράματα του Ψωμιάδη, είναι απλοϊκές σοφιστείες και ταχυδακτυλουργικά τεχνάσματα απάτης.

Αυτή η καραμέλα της «ενότητας» έχει γίνει το προνομιούχο «όχημα» της απάτης. Η ενότητα οικοδομείται, πρώτα απ' όλα με την ΕΝΟΤΗΤΑ των ιδεών.

Και μια ο Ψωμιάδης το παίζει ακραιφνής «πατριώτης», το πρώτο που θα έπρεπε να κάνει (για να κατοχυρώσει την «ενότητα του «πατριωτισμού»(!)) θα ήταν να μην κτυπήσει τον «πόλο» που σε συμβολικό έστω επίπεδο, εκφράζει τον «πατριωτισμό» του χώρου του, σε αντίθεση με τον άλλο «πόλο», της Ντόρας, που συμβολίζει την ολοκληρωτική ισοπέδωση του «πατριωτισμού» του χώρου του…

Ο Ψωμιάδης «παρεμβαίνει», όπως ακριβώς ο Καρτατζαφέρης: Σηκώνει τη σημαία του πατριδοκάπηλου μελοδράματος και στηρίζει ΠΟΛΙΤΙΚΑ την Ντόρα: Τη μοχθηρή γκριμάτσα των «νταβάδων» της Νέας Τάξης.

Αν ο Ψωμιάδης, που και ο ίδιος ομολογεί ότι δεν έχει ελπίδες για αρχηγός (είναι  δηλαδή «μπαλαντέρ»), πίστευε αυτά που λέει και επεδίωκε πραγματικά την εδραίωση της «ενότητας», θα έβγαινε ΑΝΟΙΚΤΑ υπέρ του «Μετώπου Σαμαρά», γιατί σύμφωνα με το προφίλ που έχει φιλοτεχνήσει με αυτό το Μέτωπο έχει περισσότερες «συγγένειες». Τότε η «ενότητα» που πιπιλίζει θα ενισχυόταν συντριπτικά.

Ο Ψωμιάδης δεν το κάνει αυτό. Βάλει εναντίον του «ενός», δηλαδή διαιρεί και μιλάει, με τη μελοδραματική αφέλεια που τον χαρακτηρίζει, για «ενότητα», ανάγοντας, μάλιστα τον εαυτό του (μια δραματικά μειοψηφική κατάσταση) σε εγγυητή της «ενότητας»!!!

Ο ψωμιάδης λειτουργεί πανομοιότητα με τον Καρατζαφέρη: Σαν «λαγός» της Ντόρας!!!

Ίσως, λόγω της δυναμικής «ρεύματος» του Σαμαρά, να μην εκδηλωθεί ανοικτά ο Ψωμιάδης με τη Ντόρα, ή να μη χρειαστεί να το πράξη.

Και η ουδετερότητα, όμως ενός «υπερπατριώτη» είναι θέση υπέρ της Ντόρας.

Πόσο μάλλον όταν κτυπάς μόνο το Σαμαρά…