ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΚΥΡΙΌΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ

Η εβδομαδιαία πολιτική, σατιρική, αποκαλυπτική εφημερίδα «Το Ποντίκι» δημοσιεύει στο φύλλο της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου 2009 τη νέα προκήρυξη της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας.

Σας ενημερώνουμε για τα κύρια σημεία του κειμένου, με το οποίο η οργάνωση:

* Δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο Α.Τ. Αγ. Παρασκευής στις 27.10.2009…

* Αρνείται την εμπλοκή της σε όσες κατά καιρούς επιθέσεις έχουν μείνει χωρίς ανάληψη ευθύνης και αποδίδονται από τις αρχές στη συγκεκριμένη οργάνωση.

* Αρνείται κάθε σχέση με τους επικηρυγμένους ως «ληστές με τα μαύρα».

* Αρνείται την ύπαρξη πραγματικών στοιχείων για μέλη του.

* Διαχωρίζει τον εαυτό της από όλες τις άλλες οργανώσεις επικαλούμενη τις πράγματι μεγάλες διαφορές που πολύ συχνά διαπιστώνονται ανάμεσα στα κείμενα των προκηρύξεών του και τα αντίστοιχα άλλων ομάδων.

* Επιτίθεται κατά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με άξονα τα αναμενόμενα μέτρα στην οικονομία και τις κατά καιρούς θεωρίες περί τρομοκρατικών οργανώσεων που διαρρέουν τόσο από την αντιτρομοκρατική όσο και από το αρμόδιο υπουργείο.

* Αντικρούει τη θεωρία περί διασύνδεσης «αντάρτικου πόλης» και κοινού εγκλήματος».

Να σημειωθεί ότι η προκήρυξη βρέθηκε κατόπιν τηλεφωνήματος στην περιοχή Γκύζη, στην οδό Σολιώτη (Ζολιώτη), απέναντι από τον αριθμό 31, πίσω από το εφετείο.

***

Παραθέτουμε χαρακτηριστικό απόσπασμα της προκήρυξης:

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις ενέργειες αυτές που εμείς έχουμε πραγματοποιήσει. Κάθε απόπειρα από μεριάς του κράτους να μας χρεώσει ενέργειες άσχετες με εμάς, "ορφανές" ή όχι, σχετίζεται με τα ευρύτερα κρατικά κατασταλτικά σχέδια.

Όσον αφορά τις "ορφανές" ενέργειες, πιστεύουμε ότι μια δυναμική ενέργεια χάνει μεγάλο μέρος της σημασίας και της σπουδαιότητάς της όταν δεν αναλαμβάνεται. Αλλά και όταν αναλαμβάνεται, το περιεχόμενο της προκήρυξης προσδιορίζει τη σοβαρότητα ή την έλλειψη σοβαρότητας του πολιτικού λόγου και την βαρύτητα της ενέργειας». 

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ