Λάβαμε σήμερα (23 11 2009)-γιατί ανεξάρτητα σε ποιον απαντά, παραλήπτες είμαστε εμείς αφού σε εμάς εστάλη το  email από τον ίδιο τον κ. Σάρα-  και δημοσίευμε αυτούσια χωρίς πολλά  σχόλια και αναλύσεις  την "απάντηση" του κ.  Θωμα Σάρα η οποία μάλλον δεν φαίνεται να πείθει κανένα απολύτως αφού οι δηλώσεις του στο "μακεδονικό διαδικτυακό macedonianediton.tv"   είναι απολύτως σαφείς και ξεκάθρες! δεν χωρούν  ερμηνείες ή παρερμηνείες.  Και φυσικά βλέποντας κάποιος το video με τις δηλώσεις του κ. Θωμά Σάρα για την προσβλητική και υβριστική ταινία  των Σκοπιανών "a name is name" πουθενά στις δηλώσεις του δεν λέει όλα αυτά που σήμερα όψιμα ανακαλύπτει και μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ μας   τα περί  προπαγάνδας  "άλλης πλευράς "  κτλ, σε ένα προσωπικό email! Φυσικά πουθενά δεν απαντά στα όσα εύλογα θέσαμε ως βασικά ερωτηματικά αν και στο τελος της απάντησης του πολύ εύκολα συμπεραίνει κάποιος πολύ περισσότερα…  
Αλλά και οι σημερινές "δηλώσεις του" με το email που μας απέστειλε    μιλάνε πολύ καθαρά επιμένει όπως θα δείτε στις απόψεις του! Στο τέλος της απάντησης  του όπως θα διαπιστώστε επιμένει στην άποψη του(sic) για την καλογυρισμένη ταινία κτλ… και ούτε λίγο ούτε πολύ φταίει η Ελλάδα που δεν απαντά και αυτή με μια παρόμοια καλογυρισμένη προπαγανδιστική ταινία, ενώ το ακόμα χειρότερο επιμένει να αποκαλεί ντοκοκιμαντέρ -δηλαδή αποδέχεται ως αληθινό γεγονός την ευφάνταστη ιστορία για τον ανύπαρκτο πρόσωπο πρωταγωνιστή της ταινίας  Nick Stoyan!  ΕΔΩ ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ  a name  is name*  ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ  ΑΓΝΟΕΙ Ο "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ¨ κ. ΣΑΡΑΣ!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ για εκείνον εκ των υστέρων μιλά για μια προπαγναδιστική ταινία χωρίς και πάλι να την αποδοκιμάζει αντιθέτως  την επιδοκιμάζει!
Σαφώς  και "απολογείται" προσπαθώντας να δικαιλογήσει τα αδικαιολόγητα με όσα ισχυρίζεται για την θέση του(;) τα όσα λέει  όμως αποτελούν μια περίτρανη ομολογία της σκοπιμότητας των δηλώσεων του που δείχνουν και άλλα πολύ βαθύτερα αίτια…
Ενώ το καλύτερο το αφήνει για το τέλος  αφού αποκαλεί όσους δεν αποδεχόμαστε την άποψη του Βάρβαρους! Οι χαρακτηρισμοί που μας απευθύνει (τσαρλατάνοι αυτοονομαζόμενοι κτλ) απλά εκτίθεται πολύ περισσότερο από όσο νομίζει, και αν μη τι άλλο επιβεβαιώνουν το ήθος και τον χαρακτήρα του ανδρός…
Όσο για όλο το υπόλοιπο ρεπορτάζ (περί των ανύπαρκτων δηλώσεων  Γ. Παπανδρέου το 1999, τα σενάρια για τις φωτιές το 2007)  και τις αποκαλύψεις για τον ίδιο  ούτε κουβέντα! 
Οι υπογραμμίσεις  και οι μεγένθυση δική μας  προς διευκόλυνση σας για να εξάγονται καλύτερα τα συμπεράσματα σας…
 
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΘΩΜΑ ΣΑΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ…  
Αγαπητέ Διονύση, έλαβα μια πρόσκληση, ως πρόεδρος του Συμβουλίου Συντακτών, να παρακολουθήσω την ταινία και όπως είχα υποχρέωση το έκανα. 'Oταν ρωτήθηκα στο τέλος της της προβολής για τη γνώμη μου, θυμάμαι΄ να δήλωσα ότι "Ο σκηνοθέτης πραγματικά έκανε καλή δουλειά και περνά με μεγάλη μαεστρία το μήνυμα που προσπαθεί να δώσει." Συμπλήρωσα δε ότι "δυστυχώς εκφράζει μόνον την μία πλευρά και παρουσιάζει μόνον την μία άποψη, παραγνωρίζοντας την τελείως την άλλη". ΔΕΙΤΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΣΑΡΑ ΚΑΙ  ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ;;;   Αυτή είναι η γνώμη μου και την λέω δυνατά. Οι Σκοπιανοί έχουν την δυνατότητα να προωθούν την προπαγάνδα τους και φυσικά δεν σκέπτονται έξοδα και ποσά. Στην ταινία μιλά ο πρωθυπουργός τους και κατηγορεί την κυβέρνηση της Αθήνας για κατοχή και καταπίεση των σλαβόφωνων και η Αθήνα συνεχίζει να παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Εάν αυτό αποτελεί έθνική προδοσία η όχι, σύμφωνα με την γνώμη του αυτοονομαζόμενου "δημοσιογράφου" Αλέξανδρου Στεφανόπουλου, δεν νομίζω ότι με προβληματίζει και ότι θα πρέπει να ασχοληθώ με την προσωπική του γνώμη. Είμαι πρόεδρος ενός δημοσιογραφικού Συμβουλίου, ( του μεγαλύτερου του είδους του στον κόσμο), με μέλη από 126 διαφορετικές κουλτούρες και γλώσσες και θα ήταν το λιγότερο αστείο να καταπιάνουμαι με το τι σκέπτεται ο κάθε τσαρλατάνος. Το Σάββατο 21 του Νοέμβρη σε εκδήλωσή μου παραβρέθηκαν ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός του Καναδά εννέα υπουργοί και άλλοι τόσοι από την επαρχιακή κυβέρνηση. Με την εκδήλωση ασχολήθηκαν όλες οι εφημερίδες και τα περιοδικά, οι τηλεοπτικοί σταθμοί και τα ραδιοφωνικά προγράμματα της χώρας, πιστεύεις ότι έχω την πολυτέλεια της άσκησης πολτικής μονόπλευρης. 
ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ!Οι σλαβόφωνοι είναι μέλη του Συμβουλίου Συντακτών ( σε αντίθεση με τους ομογενείς), και έχουν κάθε δικαίωμα να ρωτούν τη γνώμη μου. Ο ίδιος είμαι δημοσιογράφος, δεν είμαι πολιτικός, και οφείλω να εκφράζω την γνώμη μου για ένα καλά γυρισμένο προπαγανδιστικό κινηματογραφικό ντοκιμεντέρ, είτε μας αρέσει είτε όχι. Η αλήθεια είναι ότι η ταινία αποτελεί μια καλογυρισμένη προπαγανδιστική εργασία η οποία μένει αναπάντητη από την άλλη πλευρά. Τώρα εάν κάποιος προσπαθεί να δημιουργήσει "βάρβαρους" για να καλύψει την στραβομάρα του αυτό είναι δική του υπόθεση και οθδόλως με απασχολεί. Σε ευψχαριστώ θερμά για το ενδιαφέρον και την θέλησή σου να με κρατήσει ενήμερο.
Thomas S. Saras
President & CEO
National Ethnic Press and Media Council of Canada
Toronto City Hall Press Gallery
100 Queen Street West
Toronto, ON  M5H 2N2
Tel: 416 921 8926/416 921 4229
Fax: 416 921 0723
http://www.nepmcc.ca/
http://www.nationalethnicpress.com/
Εμείς προς το παρόν δεν θα πούμε τίποτα  περισσότερο στα όσα αναφέρει ο κ. Σάρας -και με αυτό κλείνουμε προς το παρόν το πρώτο μέρος αυτής της έρευνας -προσθέτοντας ότι  συνυπογράφουμε με πλήρη επίγνωση  το σημερινό σχόλιο στα   taxalia στο Νο1  ενημερωτικό blog της θεσσαλονίκης το οποίο και παραθέτουμε αυτούσιο! Το ίδιο συνυπογράφουμε τους προβληματισμούς και τα δεκάδες ερωτηματικά που τίθενται και σε εκατοντάδες άλλα blog που αναδημοσίευσαν το θέμα ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ  ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΚΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ κ. Θ. ΣΑΡΑ!

23 Νοε 2009

Θωμάς Σάρας, Νάτος !

κάτι σας λέει αυτό το όνομα, έτσι;
Είναι ο ομογενής μας στον Καναδά, ο οποίος "απεκάλυψε", ότι σε ιδιωτική τους συνομιλία, παλιά, ο Γιώργος Παπανδρέου, του εξομολογήθηκε πως "καλύτερα μερικά στρέμματα γης λιγότερα και να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, παρά να έχουμε πόλεμο με τους Τούρκους" (ή κάπως έτσι, μια μικρή έρευνα στο google, θα σας βοηθήσει).
Τη δήλωση αυτή μας την έστελναν προεκλογικά, καμιά 200αριά…

φορές την ημέρα και μάλιστα επιτακτικά: "βάλτε την". Φυσικά και δεν τη βάλαμε, αφού δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ. Μόνο ο ίδιος ο Σάρας το ισχυρίζεται. Πώς λοιπόν να "παίξει" ως είδηση;

Ο τυπάκος, δεν μας γέμιζε καθόλου το μάτι. Διαβάσαμε και για κάτι διαγραφές του από την Παμμακεδονική, για κάτι καταδίκες για ακάλυπτες επιταγές, για κάτι προφητείες του για τις πυρκαγιές στην Ηλεία και δεν ασχοληθήκαμε.
Κάποιος ομογενής, πριν τις εκλογές μας χαρακτήρισε (το taxalia), "πληρωμένους από το ΠΑΣΟΚ προδότες", επειδή δεν αναπαράγαμε τις ανοησίες του Σάρα.
Δείτε όμως τι έκανε πρόσφατα ο Θωμάς Σάρρας και άλλη φορά να είστε προσεκτικοί :
Δείτε το πολυ καλό ρεπορτάζ, του GREEK AMERICAN NEWS AGENCY
…………