Συνεδρίασε το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Νοεμβρίου 2009 η Συντονιστική Επιτροπή  Νεολαίας του ΣΑΕ Περιφέρειας Ευρώπης στα γραφεία της Περιφέρειας στη Φρανκφούρτη, παρουσία του Συντονιστή ΣΑΕ Ευρώπης     κ. Γιώργου Αμαραντίδη και της υπεύθυνης του Δικτύου Νεολαίας της Περιφέρειας, Σοφίας Καρυπίδου.

Η συνεδρίαση εστίασε κυρίως στην Α' Συνάντηση Συντονιστικών Συμβουλίων των Δικτύων Νεολαίας των Περιφερειών του ΣΑΕ που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 6 Δεκεμβρίου 2009 στη Θεσσαλονίκη.

Ο Συντονιστής του Δικτύου Κώστας Συμεωνίδης ενημέρωσε για τα οργανωτικά θέματα που αφορούν στη Συνάντηση και παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα των εργασιών. Η Συντονιστική Επιτροπή προχώρησε στη συνέχεια σε λεπτομερή συζήτηση επί του προγράμματος και των θεματικών ενοτήτων (Πολιτισμός, Κοινωνική Δράση, Επαγγελματικός Προσανατολισμός κ.α.). Προέκυψε μια σειρά προτάσεων που πρόκειται να παρουσιαστούν στη Θεσσαλονίκη και που αφορούν κυρίως στο ζήτημα της Ελληνόγλωσσης Παιδείας, τη συμμετοχή των νέων στην οργανωμένη δομή της ομογένειας καθώς και στον επαγγελματικό προσανατολισμό των αποδήμων νέων. Στη συνέχεια η Συντονιστική Επιτροπή όρισε τους εισηγητές για τις διάφορες επιτροπές.

Ο κύριος Αμαραντίδης ενημέρωσε τους νέους για τις ενέργειες και τις δραστηριότητες της Περιφέρειας Ευρώπης και επεσήμανε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό η συνάντηση των Δικτύων Νεολαίας να αναδείξει καινούριες ιδέες, προβληματισμούς και προοπτικές της νέας γενιάς των Ελλήνων.

Οι νέοι κατέγραψαν τις προτεραιότητές τους που είναι κυρίως η καλύτερη δυνατή ενημέρωση των Ελλήνων νέων στην Ευρώπη, η οργάνωση, η άμεση επικοινωνία και η δικτύωσή τους. Έτσι, το επόμενο διάστημα συνεχίζεται η πρωτοβουλία του ΣΑΕ Ευρώπης προκειμένου να πραγματοποιηθούν στις χώρες της Περιφέρειας Ιδρυτικές Συνελεύσεις των Ελλήνων Νέων σε συνεργασία πάντοτε με τις Ομοσπονδίες και τους τοπικούς φορείς. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να καλεστούν στην επόμενη συνεδρίαση εκπρόσωποι των Ελλήνων νέων των οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών και το συντονισμό των δράσεών τους.

Τέλος, η Συντονιστική Επιτροπή κατέληξε σε συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης για την εκδήλωση που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει στο Λονδίνο με αντικείμενο την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.