Πενήντα χτυπήματα με μαστίγιο δέχθηκε ένα 16χρονο κορίτσι από το Σουδάν, με δικαστική απόφαση, ως τιμωρία, επειδή η φούστα της -που έφθανε μέχρι το γόνατο- θεωρήθηκε άσεμνη!

Η μητέρα της έφηβης δήλωσε σήμερα ότι σκοπεύει να καταθέσει μήνυση εναντίον της αστυνομίας που συνέλαβε την κόρη της και του δικαστή που την καταδίκασε, διότι η κόρη της είναι ανήλικη και χριστιανή.

Η υπόθεση αυτή έρχεται στο φως έπειτα από την πολύκροτη δίκη και ολιγοήμερη φυλάκιση της Σουδανής δημοσιογράφου, Λούμπνα Αχμεντ αλ Χουσέιν, επειδή φορούσε παντελόνι.
Το κορίτσι συνελήφθη την ώρα που πήγαινε στην αγορά κοντά στο σπίτι της, σε προάστιο του Χαρτούμ, την προηγούμενη εβδομάδα.

Συλλήψεις για άσεμνη εμφάνιση, μέθη και άλλα αδικήματα κατά της δημόσιας τάξης δεν είναι σπάνιες στο Χαρτούμ, το οποίο διοικείται βάσει του ισλαμικού νόμου, Σαρία. Ωστόσο, η τιμωρία κατοίκων της πρωτεύουσας που κατάγονται από το Νότο -όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι χριστιανοί και δεν ακολουθούν τον ισλαμικό νόμο- παραμένει ένα ευαίσθητο θέμα.