Τα δύο βασικά χαρακτηριστικά της διαδικασίας εκλογής νέας ηγεσίας στη ΝΔ ήταν αφενός η μεγαλειώδης συμμετοχή των πολιτών και αφετέρου η θριαμβευτική νίκη του Αντώνη Σαμαρά.

Όσοι συμμετείχαν στις εκλογές της Κυριακής, ήταν πολύ περισσότεροι από εκείνους που συμμετείχαν στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ το 2007, σε εκείνη την αλησμόνητη κόντρα Γιωργάκη-Βενιζέλου. Και μάλιστα, τότε ψήφισαν και απλοί "φίλοι", άτομα που δεν είχαν δικαίωμα ψήφου, ανήλικοι, λαθρομετανάστες που το ΠΑΣΟΚ "ψώνιζε" από τους δρόμους κ.α. Τώρα, μόνο τα μέλη της ΝΔ ξεπέρασαν σε αριθμό όλον εκείνο το συρφετό που είχε επιστρατευτεί για να εξασφαλιστεί η επανεκλογή του Jeffrey.

Ο λαός της ΝΔ πήρε τις τύχες της παράταξης στα χέρια του. Εξέλεξε Πρόεδρο τον Αντώνη Σαμαρά, επιβραβεύοντάς τον για τις ξεκάθαρες πατριωτικές θέσεις που εξέφρασε στα εθνικά θέματα, τον έντονο κοινωνικό χαρακτήρα που έχουν οι θέσεις του για την οικονομία, τις απόψεις του υπέρ της διατήρησης και ενίσχυσης της εθνικής μας ταυτότητας και ιδιοσυγκρασίας, τις ιδέες του για την οργάνωση της λειτουργίας του κόμματος μακριά από μηχανισμούς και κυκλώματα.

Παράλληλα, η βάση της ΝΔ τιμώρησε τη Ντόρα για το γεγονός ότι επί τόσα χρόνια προετοίμαζε τη στιγμή της ανάδειξής της στην ηγεσία της ΝΔ και υπονόμευε τον Κώστα Καραμανλή συνεχώς, ώστε η στιγμή αυτή να έρθει πιο γρήγορα. Ένα ρητό λέει ότι "όταν οι άνθρωποι σχεδιάζουν, ο Θεός εκνευρίζεται". Τελικά, απέναντι στη Ντόρα, μαζί με το Θεό οργίστηκαν και οι άνθρωποι…

Το αποτέλεσμα είναι καθαρό και αναμφισβήτητο. Η νέα εποχή για τη Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε. Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία της μάχης είναι η ενότητα σε όλα τα πεδία. Οι αντιπαραθέσεις του χθες, πέρασαν. Τώρα, όλοι ενωμένοι απέναντι στην πασοκική λαίλαπα. Για να αποτρέψουμε δυσμενείς εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα από την εξωτερική πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Για να εμποδίσουμε την αλλοίωση της εθνικής μας ταυτότητας. Για να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις νίκης της ΝΔ, ερχομού της ελπίδας στην πατρίδα μας.

Πατριωτικός Λόγος