Το κοριτσάκι ήρθε σπινταριστό απ΄την Ελλάδα μετα τις τόσες συγκινήσεις. Και πριν προλάβει να τακτοποιήσει τα του οίκου του χρειάστηκε πάλι να ταξιδέψει για ένα διήμερο στη Νέα Υόρκη, την πόλη των Χριστουγέννων και των φώτων.

Ετοίμασε την πολύ μικρή και οικονομική βαλιτσούλα με τις ρόδες, πήρε μόνο δυό αλλαξιές ρούχα και έφυγε χαράματα για να προλάβει το συνέδριο της Capital Link , που οργανώνεται στο Metropolitan Club όπως κάθε χρόνο υπο την αιγίδα του υπουργείου οικονομικών και ανάπτυξης.

Φέτος, κύρια ομιλήτρια ήταν η υπουργός Ανάπτυξης κα Λούκα Κατσέλη, που εντυπωσίασε για την ευρυμάθεια, την σαφήνεια και τη γνώση της οικονομικής αγοράς σε παγκόσμια κλίμακα (θα γραφτεί ειδικό πολιτικό άρθρο περι του θέματος)

Το κοριτσάκι έφυγε απο Μόντρεαλ υπο βροχήν και μετά απο πτήση μιάς μόνο ώρας έφτασε στη Μητρόπολη του κόσμου, όπου έλαμπε ένας απίστευτος ήλιος φωτίζοντας τις κορυφές των κτιρίων.

Το κοριτσάκι τσεκάρισε (το δωμάτιο δεν ήταν έτοιμο) άφησε το μικρό βαλιτσικό της και πήρε τα ποδαράκια της για την 5η λεωφόρο και τους 60 δρόμους. Ετριβε τα μάτια της για μια ακόμη φορά απο τους στολισμούς της Νέας Υόρκης, που έμοιαζε να παραληρεί μέσα στη γιορτινή της ατμόσφαιρα.

Το κοριτσάκι στην είσοδο του Μετροπόλιταν έσμιξε με τους συναδέλφους της, τον Αποστόλη Ζουπανιώτη εκδότη του Greek News,τη Δέσποινα Συριοπούλου και τον Αλεξ Στεφανόπουλο του Greek American News Agency το Μιχάλη Ιγνατίου ( μπεστελερίστα με τα Ιμια), τον Δημήτρη Φίλιο της ΕΡΑ, το Μάνο και τον Πανίκο Παναγιώτου του ομίλου Καστανά και ανταποκριτή του ΑΠΕ στη ΝΥ. Το κοριτσάκι όλως αιφνιδίως έπεσε και πάνω στον Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και φίλο της Νίκο Χαριτάκη, τον οποίο δεν περίμενε να βρεί στην πόλη και δή στο συνέδριο.

Μετά τη λαμπρή συνέντευξη τύπου της Λούκας Κατσέλη τα παιδιά, Ιγνατίου, Συριοπούλου, Στεφανόπουλος και το κοριτσάκι ήπιαν καφέ στο Ωνάσειο και συζήτησαν επι παντός δημοσιογραφικού επιστητού. Ηταν μια ώρα χαράς και ανταλλαγής σοβαρών!!! απόψεων, πρέπει να ομολογήσω.

Για να φτάσουν στην προξενική κατοικία, όπου δόθηκε δεξίωση προς τιμήν της υπουργού τα παιδιά αποφάσισαν να παρουν λεωφορείο.Το κοριτσάκι όρμησε πρώτο και με φόρα στο πρώτο «μπάσι» που βρέθηκε μπροστά της. Ακολούθησαν στα τυφλά και οι υπόλοιποι. Οταν το λεωφορείο έστριψε γι αλλού κατέβηκαν έντρομοι και οι τέσσερις. Και τότε εξέτασαν την κατάσταση και πήραν τελικά τη σωστή γραμμή!

Η δεξίωση ήταν πολύ ωραία και γουστόζικη γιατί είχε πολύ και ενδιαφέροντα κόσμο. Μισή ώρα αργότερα εμφανίστηκε το ζεύγος Μάργκος και Τζόν Κατσιματίδη, που απήγαγαν το κοριτσάκι, το έτρεξαν στην έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Αμοργιανού και μετά του πρόσφεραν φαγάκι στο ελληνικό εστιατόριο Παρέα Κελλάρι.

Ετσι τέλειωσε η πρώτη μέρα. Την επόμενη το πρωί το κοριτσάκι έτρεξε να κάνει τις αγορές του στο Saks 5th Avenue, τη Donna Karan και λοιπές αγαπημένες μπουτίκ της περιοχής Μάντισον και 5ης λεωφόρου. Το κοριτσάκι ενθουσιάστηκε αλλά χρειάστηκε να ανοίξει κι ένα έξτρα σακ βουαγιάζ για να χωρέσουν τα αγαθά του καταναλωτισμού.  Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ