Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, αξιωματούχοι του ΟΗΕ, πρωτοστατούντος του κ. Ντάουνερ, Ειδικού Αντιπροσώπου του Γεν. Γραμματέα του ΟΗΕ στις συνομιλίες, συγκαλύπτουν κατά τρόπο απαράδεκτο και σε αντίθεση με τους όρους εντολής του ΟΗΕ στο Κυπριακό και τις πρόνοιες του Καταστατικού Χάρτη τον οποίον υπηρετούν, τις Τουρκικές διχοτομικές θέσεις στο Κυπριακό. Όχι μόνο αυτό, αλλά ανοικτά και απροκάλυπτα, αιτιολογούν, συγκαλύπτουν και αποσιωπούν τις Τουρκικές θέσεις οι οποίες είναι προκλητικά αντίθετες με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ και το Διεθνές Δίκαιο.

Δυστυχώς και ο Γεν Γραμματέας του ΟΗΕ  παραπληροφορούμενος από τις αναφορές του εκπροσώπου του στην Κύπρο τοποθετείται και αυτός κατά τρόπο απαράδεκτο που τον θέτει εκτός τάξης. Παράδειγμα της εκτροπής αποτελεί και η τελευταία έκθεσή του για την ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο στην οποία εξισώνει εμάς το θύμα με το θύτη μας την Τουρκία.

Γιαυτό είναι καθήκον μας να διαμαρτυρηθούμε γιαυτήν την απαράδεκτη τακτική, διότι υποτίθεται ότι ο ΟΗΕ είναι το στήριγμα των αδυνάτων και πρέπει να απαιτήσουμε από τον Οργανισμό  να υποστηρίξει τα δίκαιά μας.

Το Σωματείο μας διοργανώνει, γιαυτόν τον σκοπό, εκδήλωση διαμαρτυρίας στον κυκλικό κόμβο του Κολοκασίδη προς το δρόμο του Αεροδρομίου Λευκωσίας , την ΠΕΜΠΤΗ , 10.12.2009, ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων . Η εκδήλωση θα είναι τρίωρη , από τις 16.00 μέχρι τις 19.00 . Με αυτόν τον τρόπο θα διευκολυνθούν να δώσουν το παρόν τους και εργαζόμενοι οι οποίοι θα μπορούν να προσέρχονται μέσα στο χρόνο των τριών ωρών.

Καλούμε όλους να θυσιάσουν λίγο από το χρόνο τους και να παραστούν , έστω και αν είναι μέρες γιορτών.  Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η Κύπρος και όλοι μας, περνούμε την πιο επικίνδυνη περίοδο από το 1974. Κινδυνεύουμε να νομιμοποιηθούν τα κατοχικά δεδομένα και οι πρόσφυγες να παραμείνουμε για πάντα πρόσφυγες. Η κινητοποίησή μας για να δείξουμε ότι εξακολουθούμε να διεκδικούμε είναι απαραίτητη