ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΔΟΥΛΩΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ

 

  • ΚΥΠΡΙΑΚΕ ΛΑΕ, ΝΕΕΣ και ΝΕΟΙ  της Κύπρου. Το μέλλον της Κύπρου είναι δικό σας. Σας ανήκει. Βοήθησε στη διαμόρφωση του. Μην επιτρέψετε να σας το υποθηκεύσουν και να σας παγιδέψουν σε μια λύση του Κυπριακού κτισμένη σε συνθήματα, παραπληροφόρηση, και ξένο σχεδιασμό.

Η γενιά του 1960 της οποίας το μέλλον  είχε υποθηκευτεί και σφραγισθεί με τις Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου, μιας ξενόφερτης λύσης η οποία επιβλήθηκε με συνθήματα και παραπληροφόρηση, έζησε μια τραγωδία η οποία δεν πρέπει να επαναληφθεί στη νέα γενιά του σήμερα.

  • Οι συμβιβασμοί με αρχές, το 1960, ήταν αθώοι σε σχέση με τους συμβιβασμούς που προωθούνται σήμερα για να μπορέσει να βολευθεί η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.
  • Σήμερα επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό με όλα τα τότε λάθη να επαναλαμβάνονται, προετοιμάζοντας το έδαφος με συνθήματα και ανάλογη με τότε, παραπληροφόρηση. Η λύση που κυοφορείται με το όνομα Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία εμπεριέχει  χειρότερες και βαθύτερες διαιρέσεις με καταστροφικές προεκτάσεις. Έχει ως δεδομένο πέραν του Πολιτικού διαχωρισμού που ίσχυε το 1960 και το γεωγραφικό διαχωρισμό του Λαού.
  • ΚΥΠΡΙΑΚΕ ΛΑΕ, ΝΕΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. Μην επιτρέψετε  αυτήν την καταστροφική εξέλιξη . Μην παρασύρεσθε από τα ψεύτικα διλήμματα που τίθενται.
  • Ø Αντισταθείτε στις ξενοκίνητες προσπάθειες που οδηγούν σε ξεπούλημα τον τόπο και τα Δικαιώματά μας , Πολιτικά , Κοινωνικά και Ανθρώπινα.
  • Ø Αντισταθείτε στην προσπάθεια των Τούρκων και των Βρετανών να ολοκληρώσουν τη συνωμοσία και τους ανήθικους σχεδιασμούς τους σε βάρος της Κύπρου και του Λαού της.
  • Ø Αφυπνίστε τους Ηγέτες μας για τον όλεθρο που αναπόφευκτα θα ακολουθήσει τη συνθηκολόγηση που προωθείται από τους ξένους Μεσολαβητές.
  • Ø Βοηθήστε τους Ηγέτες μας με την έγκαιρη αντίδρασή σας στα τεκταινόμενα.
  • Ø Απαιτάτε επανατοποθέτηση.
  • Ø Απαιτάτε τερματισμό και απόσυρση των υποχωρήσεων που έγιναν.
  • Ø Απαιτάτε σωστό αντικατοχικό αγώνα στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ.
  • Ø Μην απατάσθε ότι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία είναι λύση η οποία μπορεί να συνάδει με αυτά.
  • Ø Η μόνη λύση που μπορεί να συνάδει με τα πιο πάνω είναι :

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, η αποκατάσταση της Κυριαρχίας και εξουσίας της Κυπριακής Κυβέρνησης πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο και η  αποκατάσταση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  όλων μας, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Αρμενίων και Μαρωνιτών, με την επιστροφή όλων μας στα σπίτια και τις περιουσίες μας με το δικαίωμα να ζήσουμε σε ειρήνη , ισότιμοι πολίτες ενός Ενιαίου, Δημοκρατικού και Ευρωπαϊκού Κράτους.

  • Ø Μην επιτρέψετε να υποστούμε τον ύστατο εξευτελισμό , με το να μας ξεγελάσουν να εκχωρήσουμε τα ατομικά μας Δικαιώματα, να ξεπουλήσουμε την Πατρίδα μας στα Τουρκικά και ΑμερικανοΒρεττανικά συμφέροντα.

Ø Μην επιτρέψετε να γίνουμε η τελευταία γενιά των Ελλήνων πάνω στην Ελληνική Κύπρο με την τρισχιλιετή Ελληνική Ιστορία θαμμένη στα «σπλάχνα» της Κυπριακής Γης.

…….

ΠΕΡΙ ΕΝΟΤΗΤΑΣ…

Γίνεται πολύς λόγος για τη διατάραξη της ενότητας και για διάσπαση του εσωτερικού μετώπου.

Κατηγορούνται γιαυτό:

  • Όσοι μιλούν  για κακή διαχείριση του Κυπριακού.
  • ΄Οσοι διατυπώνουν ανησυχίες και προειδοποιούν για την έκβαση  των απευθείας συνομιλιών και τους κινδύνους για τον τόπο.
  • Οσοι απορρίπτουν τις μονομερείς υποχωρήσεις που έγιναν και ζητούν την απόσυρσή τους.
  • ΄Οσοι διατυπώνουν τη διαφορετική άποψη, ότι με λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας απεμπολούνται για πάντα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των προσφύγων

μας , απεμπολούνται Κρατικά Κυριαρχικά Δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και υποθηκεύεται το μέλλον του Κυπριακού Ελληνισμού στην Ηγεμονία και την επεκτατική πολιτική της Άγκυρας.

Οι κατήγοροι το κάμνουν ξεκάθαρο ότι δεν θέλουν κανένα να σκέφτεται. Δεν θέλουν κανένα να προβληματίζεται και να προβληματίζει. Επιδιώκουν ενότητα και σιωπή νεκροταφείου  την οποία προσπαθούν να κερδίσουν με τη φίμωση της άλλης άποψης, της άρνησης του διαλόγου, με χαρακτηρισμούς,  με κατά μέτωπο επιθέσεις χωρίς να προβάλλονται επιχειρήματα και αντιεπιχειρήματα.

Ενότητα δεν μπορεί  να υπάρξει μέσα από τέτοιες συνθήκες.

Ενότητα δεν μπορεί να υπάρξει:

  • Όταν οι διαχειριστές του Κυπριακού έχουν γυρίσει την πλάτη στους πρόσφυγες μας, διαπραγματευόμενοι την επιστροφή τους, με στόχο να δημιουργηθεί Τουρκικό κράτος πάνω στη γη τους.
  • ΄Όταν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των προσφύγων μας παραμερίζονται, ή τίθενται υπό αμφισβήτηση και διαπραγμάτευση για να βολευθούν  τα κατοχικά δεδομένα, μάλιστα   καθυπόδειξη των ξένων πρεσβειών και των ξένων συνοδοιπόρων των Τούρκων.
  • ΄Όταν «κτίζεται» ήδη ένα Τουρκικό υπερκράτος, πάνω στη γη μας, του οποίου οι πολίτες, που αποτελούν τη μειοψηφία του 18%, χαίρουν  ήδη υπερπρονομίων σε βάρος των Ελληνοκυπρίων.
  • ΄Οταν  παραβιάζεται κατάφωρα το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για να βολευθούν τα υπερπρονόμια που ήδη απολαμβάνουν οι Τουρκοκύπριοι σε βάρος των Ελληνοκυπρίων.
  • Όταν οι Ελληνοκύπριοι θα επωμισθούν το οικονομικό βάρος της λειτουργίας του τέρατος που θα ονομάζεται Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και θα  απομυζεί εσαεί τους κόπους και μόχθους των Ελληνοκυπρίων.
  • Όταν η Τουρκία , ο θύτης του Κυπριακού Λαού , αποενοχοποιείται από τα εγκλήματα που έχει διαπράξει  σε βάρος των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας και μετατρέπεται σε κατήγορο μας, ότι τάχα δεν θέλουμε λύση.
  • Όταν συστηματικά η ουσία του κυπριακού εκφυλίζεται από θέμα εισβολής και κατοχής σε θέμα δικοινοτικής διαφοράς.
  • Όταν η ανεπαρκής Διπλωματία μας, έχει επιτρέψει στην Βρετανία, τον ηθικό αυτουργό και συνένοχο στην καταστροφή  μας, να καθοδηγεί και να ποδηγετεί τις εξελίξεις και να αναδεικνύει Διεθνώς, Παράγοντες εχθρικούς προς το Δίκαιο μας.
  • Όταν η Κυπριακή Δημοκρατία, η λειτουργία της και η κυριαρχία της θα παραδοθούν στην κηδεμονία της ΄Αγκυρας, μέσω της πολιτικής Ισότητας της μειοψηφίας του 18% των Τουρκοκυπρίων, που θα αποτελούν με τη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας  το πολιτικά ισότιμο, Συνιστών  και Συνεταιρικό Κράτος στην Κύπρο.  
  • Όταν οι χιλιάδες Τούρκοι και Ευρωπαίοι έποικοι θα νομιμοποιηθούν και θα γίνουν  υπερπολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας
  • Όταν ο κάθε πρόσφυγας μας, νόμιμος ιδιοκτήτης περιουσίας στα κατεχόμενα θα αφεθεί στο έλεος μιας δικοινοτικής Επιτροπής η οποία θα αποφασίζει με βάση κριτηρίων αν θα επιστρέψει στην περιουσία του ή όχι.
  • ΄Οταν οι πρόσφυγες μας χωρίζονται σε επιστρέφοντες  και μη, ή  σε επιστρέφοντες υπό Ελληνοκυπριακή Διοίκηση και σε επιστρέφοντες υπό Τουρκοκυπριακή Διοίκηση, με Τουρκική ιθαγένεια. (δηλαδή με φέσι , σουννέττι και φερετζέ)
  • Όταν δίδεται το πάνω χέρι στις ξενόφερτες, ξενοκίνητες ,  και ξενοχρηματοδοτούμενες δικοινοτικές πλατφόρμες και επαναπροσεγγιστικούς φορείς  να αλωνίζουν ανάμεσα στο λαό, προωθώντας προτάσεις συνθηκολόγησης με τα κατοχικά δεδομένα. Όταν  όλοι αυτοί οι υπηρέτες των ξένων συμφερόντων παρουσιάζονται ότι γνοιάζονται  για την ειρηνική συμβίωση με τους Τουρκοκύπριους και εμείς όχι.
  • Όταν μονοπωλείται στα  μέσα  Ενημέρωσης η πλύση εγκεφάλου του λαού, ότι τάχα δεν μπορούμε να πετύχουμε δικαίωση, ότι φταίμε και πρέπει να πληρώσουμε τίμημα, ότι η νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων και μάλιστα τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία μας.
  • Όταν όσοι επικρίνουν την επιλογή για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και  επιμένουν για απελευθέρωση και επιστροφή, χαρακτηρίζονται ως Εθνικιστές, Σωβινιστές, πολεμοκάπηλοι  , ότι δεν θέλουν λύση, και ότι με αυτόν τον τρόπο προωθούν τη διχοτόμηση.
  • Όταν  συζητείται υπό παραλλαγή το απαράδεκτο Σχέδιο ΑΝΑΝ το οποίο ο Λαός απέρριψε με την συντριπτική πλειοψηφία του 76%.

Η ενότητα που πρέπει να ισχύσει , έχει τη βάση της στο αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος του 2004, ενάντια στο σχέδιο ΑΝΑΝ.

Ο Λαός  τότε καθόρισε με το ΟΧΙ του, και  τη βάση για ενότητα ως ακολούθως:

«Ενότητα, για ένα καθαρά αντικατοχικό αγώνα, για απελευθέρωση και επιστροφή, μακριά από τη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και με πορεία διαφορετική από εκείνη των δικοινοτικών συνομιλιών. Ο Λαός επέλεξε και στηρίζει το δικαίωμα του να διεκδικήσει ως Ευρωπαϊκό Κράτος,  ως Ευρωπαίοι πολίτες, λύση Ευρωπαϊκή, το περιεχόμενο της οποίας υπαγορεύεται από τις Ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο».

Εφόσον δεν ισχύσει αυτό, ΕΝΟΤΗΤΑ δεν  μπορεί να υπάρξει  και οι ευθύνες για τις συνέπειες θα βαρύνουν τους σημερινούς απερίσκεπτους, υπερόπτες,  που την υπονομεύουν.   

…..

ΜΑ ΕΙΝΑI ΔΥΝΑΤΟΝ……..;

H αυτοπεποίθηση με την οποία υποστηρίζεται και αιτιολογείται η χρεοκοπημένη Διπλωματική προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας και των Κομμάτων που την υποστηρίζουν, είναι πραγματικά «εντυπωσιακή».

Ο τόσο ξεκάθαρος εκφυλισμός του Κυπριακού παρουσιάζεται ως επιτυχία.

Η Διπλωματική επίθεση της Τουρκίας είναι τόσο ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί στη βάση που διεξάγεται η δική μας Διπλωματική προσπάθεια που έχει στόχο το συμβιβασμό με την κατοχή. Ο Πρόεδρος και τα Κόμματα που στηρίζουν αυτή τη Διπλωματική προσπάθεια, εθελοτυφλούν όταν αρνούνται να το παραδεχθούν και να αλλάξουν γραμμή.

Είναι ολοφάνερο ότι συρόμαστε σε αυτή την πορεία από την Βρεττανική Διπλωματία η οποία έχει το ξεκάθαρο στόχο να εξασφαλίσει στην ΄Αγκυρα τη νομιμοποίηση, σε αυτή τη φάση, των κατοχικών δεδομένων.

Η μια Διπλωματική αποτυχία μετά την άλλη αιτιολογούνται με τη μεγαλύτερη άνεση και μαεστρία με λογικοφανή επιχειρήματα κατά τρόπο επικίνδυνο και καταστροφικό.

Ο απλός πολίτης διερωτάται: Μα είναι δυνατόν ; Είναι δυνατόν   να οδηγούν το Κυπριακό από υποχώρηση σε υποχώρηση, από εκφυλισμό σε εκφυλισμό χωρίς να το αντιλαμβάνονται;

……

Με την εμμονή  της να επιδιώκει λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας

«ΘΕΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΣΠΕΡΝΕΙ» η Ηγεσία μας .

Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις στο Κυπριακό και για ακόμα μια φορά παρατηρεί τα ακόλουθα:

  • Προβλεπτές και αναπόφευκτες οι εξελίξεις όπως τις ζούμε σήμερα, στο τέλος του τρίχρονου οδικού χάρτη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας.
  • Αντί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Πολιτική Ηγεσία  του τόπου να διαμορφώσουν  την απαιτούμενη αντικατοχική πολιτική μέσα από την οποία η Τουρκία και η ενταξιακή της πορεία να ευρίσκονται το Δεκέμβριο του 2009 στο εδώλιο του κατηγορουμένου, κατά τρόπο που η Ευρώπη να ήταν υποχρεωμένη να ασκήσει τις απαιτούμενες  πιέσεις στην Τουρκία σε σχέση με την κατοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας, την παραμονή της  αξιολόγησης της Τουρκίας συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
  • Ø Η Τουρκία αξιολογείται θετικά, ενώ η κατοχή και η παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας συνεχίζονται.
  • Ø Το Κυπριακό αντιμετωπίζεται ως ενόχληση στο Ευρωπαϊκό περιβάλλον.
  • Ø Η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση από καταλύτης που θα μπορούσε να ήταν για να λυθεί το Κυπριακό σωστά και δίκαια, μετατρέπεται σταδιακά, αλλά σταθερά, σε καταλύτη για να αποενοχοποιηθεί η Τουρκία για την κατοχή της Κύπρου, και σε καταλύτη πιέσεων προς την Κυπριακή Δημοκρατία για να αποδεχθεί να νομιμοποιήσει τα κατοχικά δεδομένα στην Κύπρο, ώστε να εκλείψει το ενοχλητικό , για την Ευρώπη, Κυπριακό πρόβλημα.
  • Αυτή η εξέλιξη , επαναλαμβάνουμε, ήταν η φυσική, προβλεπτή κατάληξη της διαχείρισης του Κυπριακού που έγινε από την έναρξη των απευθείας συνομιλιών που διεξάγονται τα τελευταία 2 χρόνια και της όλης γενικά διαχείρισης που γίνεται στο Κυπριακό εδώ και 35 χρόνια.
  • Η σημερινή εξέλιξη είναι η προβλεπτή κατάληξη του σεναρίου που έχουν σχεδιάσει  και καθοδηγούν, ανοικτά και απροκάλυπτα οι Βρεττανοί, όλην αυτή την περίοδο, έστω και αν οι Ηγέτες μας αποκρύβουν αυτό το γεγονός.
  • Οποιαδήποτε και να είναι η τελική αξιολόγηση της Τουρκίας το Δεκέμβριο του 2009, η Αδούλωτη Κερύνεια προειδοποιεί ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ , ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ   κάθετη αλλαγή γραμμής, σε ότι αφορά τον επιδιωκόμενο στόχο και τη στρατηγική που ακολουθείται. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ επανατοποθέτηση του Κυπριακού η οποία να στηριχθεί από όλους, Ηγεσία και Λαό, με μόνιμο στόχο την απελευθέρωση   της Κύπρου και την πλήρη αποκατάσταση της Διεθνούς νομιμότητας στην Κύπρο. Αν και τώρα αυτή η ανάγκη παραμερισθεί οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές και βαρύτατες ευθύνες θα βαρύνουν τις σημερινές Ηγεσίες.