Το κυβερνητικό ΡΙΚ, ο σταθμός αυτός που πληρώνεται  από τον ιδρώτα του ΄Ελληνα φορολογούμενου στην ημικατεχόμενη Κύπρο, ΠΛΗΡΩΣΕ και πρόβαλε ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ, ανταπόκριση από το Λονδίνο με την οποία κάλυψε και ΠΡΟΒΑΛΕ την ομιλία του εκπροσώπου του Αττίλα  Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στο London School of Economics! Η ανταπόκριση (όχι του Κυριάκου Τσιούπρα για να εξηγούμαστε) ενσυνείδητα ΑΓΝΟΗΣΕ τους φοιτητές μας που έξω από το κτίριο φώναζαν ΄Εξω τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο΄ (και που ακούγονταν μάλιστα στην ανταπόκριση).

Και ερωτούμε: Εγκρίνει η Βουλή και ο Ελληνισμός που πληρώνει με τους φόρους του τα ανεπίτρεπτα αυτά πράγματα την ασυδοσία του ΡΙΚ να προβάλει τον εκπρόσωπο του Αττίλα που ήλθε στο Λονδίνο για να πάρει αναγνώριση από την Βρετανική κυβέρνηση, και να αγνοεί την φωνή των φοιτητών μας που διαδήλωναν έξω από το κτίριο υπέρ των δικαίων της πατρίδας μας;

Μπορεί το ΡΙΚ να απαντήσει γιατί ΑΓΝΟΗΣΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΕ τους φοιτητές ενώ ΠΛΗΡΩΣΕ και πρόβαλε τον εκπρόσωπο του Αττίλα;

Φ.Α.

Πιο κάτω το δεύτερο ανακοινωθέν των Φοιτητών που αναφέρονται και στην συμπεριφορά του ΡΙΚ.

 

Ο Ταλάτ προπηλάκισε τους φοιτητές
Έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο ο πολιτικός αττιλάρχης

Λονδίνο, 12 Δεκεμβρίου 2009

Η μάσκα του «φίλου» και «συντρόφου» Ταλάτ έπεσε! Με όπλα μας τον πόνο της κατοχής, την αγανάκτηση της προσφυγιάς και την δίψα για ελευθερία, ξεσκεπάσαμε τον πολιτικό αττιλάρχη, ο οποίος τα βρήκε σκούρα απέναντι στην  δημοκρατική  αγνότητα και τα  σκληρά επιχειρήματατων Κυπρίων φοιτητών. Εξερχόμενος από την αίθουσα διάλεξης (που μετέτρεψε σε αίθουσα προπαγάνδας) πλησίασε τους φοιτητές-διαδηλωτές του ΜΕΤΩΠΟΥ, για να τους βάλει δήθεν στην θέση τους! Μα ποιός να βάλει ποιούς στην θέση τους; Ο σφετεριστής κατεχόμενων ε/κ περιουσιών, τους πρόσφυγες; Ο εκτελεστής των αγνοουμένων, τους συγγενείς των αγνοουμένων; Ήρθε δηλαδή, να ζητήσει τα ρέστα για τα δικά του εγκλήματα πολέμου;

Φαίνεται ότι ο κ. Ταλάτ, πίστευε ότι θα συνεχίζονταν τα διαμειφθέντα στην αίθουσα  του Lοndon School of Economics. Δηλαδή να προπαγανδίζει ανενόχλητος και όταν διαψευδόταν από Ε/κ φοιτητές, το «δικό» του κοινό να φωνάζει «no  dialogues!».  Θα πρέπει να το μετάνιωσες πικρά,  κύριε Ταλάτ, που άνοιξες  διάλογο με τους φοιτητές του ΜΕΤΩΠΟΥ. Ήταν λάθος,  για σένα,  διότι στα μάτια τους, αντίκρισες τους 200.000 πρόσφυγες, τους εκτελεσθέντες αδήλωτους αιχμαλώτους και  τους αγνοούμενους, όλα αυτά που προκάλεσε ο κατοχικός στρατός, του οποίου προΐστασαι. Και δεν άντεξες. Δεν άντεξες και έδειξες το πραγματικό σου πρόσωπο. Εκείνο που είχες και στον 77ο  Λόχο της ΤΜΤ.  Εκείνο που είχες όταν ήσουν εθελοντής μουτζαχίντ με τον στρατό εισβολής στην Κερύνεια το 1974.  Ενώ αυτοπαρουσιάζεσαι ως ο διαλλακτικός πολιτικός της  αγγλογενούς «επανένωσης»  και υποστηρίζεις με σθένος την λύση «για τους Κυπρίους από τους Κυπρίους», προπηλάκισες νέους Κύπριους φοιτητές, διότι πολύ απλά ζητούσαν τα ανθρώπινα τους δικαιώματα και την άμεση εφαρμογή του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου στην Κύπρο.

Αφού μπήκαμε στην διαδικασία της αφαίρεσης μασκών, το πραγματικό της πρόσωπο αποφάσισε να αποκαλύψει και η σύζυγος του Ταλάτ, κ. Όγια Ταλάτ, η οποία μέχρι πρότινος παρουσιαζόταν στα ΜΜΕ με πλατιά χαμόγελα, κατά τη διάρκεια «επαναπροσεγγιστικών» πανηγυριών,  με την Έλση Χριστόφια. Φαίνεται ότι ελλείψει κυπριακού καφέ στο Λονδινο, η κ. Όγια δεν προέβλεψε τι την περίμενε. Αρχίζοντας κι αυτή διάλογο με τους φοιτητές του ΜΕΤΩΠΟΥ, οι τελευταίοι της έδωσαν να καταλάβει, ότι ο σύζυγος της είναι «πρόεδρος» (όπως τον αποκαλούσαν οι μπράβοι του) ενός παράνομου  καθεστώτος όπου οι Ελληνοκύπριοι δεν μπορούν να  απολαύσουν  τις περιουσίες τους, σε αντίθεση με την διεθνώς αναγνωρισμένη Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία  ως κράτος δικαίου, δίνει το δικαίωμα στην ίδια την Ογιά Ταλάτ να απολαμβάνει το δικό της σπίτι, στην Πάφο. Η απάντηση της Ογιά Ταλάτ ήταν χαρακτηρισμοί και χειρονομίες!

Η συμπεριφορά του Ταλάτ και της συζύγου του, καθώς και η χυδαία φασιστική  συμπεριφορά των σωματοφυλάκων του, δεν πρέπει να μας φοβίζουν. Αυτό που πρέπει να μας φοβίζει όμως, είναι η συμπεριφορά τους μετά την λύση, όταν θα αποκτήσουν τις  υπερεξουσίες που διεκδικούν και απλόχερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σπεύδει να τους παραδώσει. Μόνο τρομάζει η σκέψη για το που μπορούν να φτάσουν, όταν στα πλαίσια της εκ περιτροπής προεδρίας, θα είναι η σειρά του δικού τους, μη δημοκρατικά εκλελεγμένου Προέδρου, να ασκεί την εξουσία.

Ο  «εξοχότατος κ. Ταλάτ»  του κ. Αναστασιάδη και «ο φίλος και  σύντροφος»του Προέδρου Χριστόφια λοιπόν, απέδειξε περίτρανα ότι είναι απλά η άλλη όψη του ιδίου νομίσματος. Όσες φορές και αν «πλυθεί», πάλι Ντενκτάς και Αττίλας θα «βρωμάει»!

Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι:

* Ενώ η ομιλία ήταν προγραμματισμένη για τις 18.30, οι φοιτητές του ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΦΗΒ άρχισαν διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων έξω από την αίθουσα του LSE από τις 16.00. Τα φυλλάδια ήταν στην αγγλική γλώσσα και στόχο είχαν να ενημερώσουν τους διερχομένους για την εισβολή και την κατοχή στην Κύπρο.

* Στην διαδήλωση συμμετείχε σύσσωμη και η Αναγέννηση ΗΒ, της οποίας και αξίζουν συγχαρητήρια. Ολιγάριθμη η παρουσία της Πρωτοπορίας ενώ παρουσιάστηκε και ένα στέλεχος της Προοδευτικής το οποίο μάλιστα αρνήθηκε να διανείμει ενημερωτικά φυλλάδια της ΕΦΕΚ ΗΒ. Ο Αγώνας δεν παρουσιάστηκε.

* Παρά τα καλέσματα των φοιτητών, η κυπριακή παροικία ήταν απούσα από την διαδήλωση, γεγονός που λύπησε τους φοιτητές. Φαίνεται ότι κάποια βαθιά ριζωμένα κομματικά συμφέροντα  στο κέντρο αποφάσεων της ΕΚΟ , έχουν βαλθεί να καταστείλουν τα πατριωτικά αισθήματα του συνόλου της παροικίας.

* Το London School of Economicsδεχόταν τις ταυτότητες του ψευδοκράτους ως νόμιμο έγγραφο για την είσοδο Τ/Κ φοιτητών στην αίθουσα της διάλεξης και ουδείς αμφισβήτησε την εγκυρότητά τους. Έχουν σταλεί επιστολές από την πλευρά μας, τόσο στην διεύθυνση της σχολής, όσο και στον οργανωτή της εκδήλωσης και αναμένουμε διευκρινίσεις.

* Κατά την ομιλία του ο κ. Ταλάτ, κάλεσε τον «ομόλογο» του Πρόεδρο Χριστόφια να είναι πιο ευέλικτος στα θέματα περιουσιακού και εγγυήσεων! Με πιο απλά λόγια, ζητά από τον Πρόεδρο Χριστόφια νέες «γενναιόδωρες προσφορές», χωρίς ανταλλάγματα προφανώς, και στα υπόλοιπα διαπραγματευτικά κεφάλαια.

* Ένταση δημιουργήθηκε όταν ο Τούρκος καθηγητής του LSE, έδωσε τον λόγο σε ορισμένους Ε/Κ φοιτητές να θέσουν ερωτήσεις στον κ. Ταλάτ και ζητούσαν εξηγήσεις για την παράνομη κατοχή και τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα. Όταν μάλιστα ο κ. Ταλάτ προσπαθούσε να διαστρεβλώσει μερικά γεγονότα και να αναπτύξει την προπαγάνδα του, μερικοί Ε/Κ φοιτητές φώναζαν από το ακροατήριο διαψεύδοντας τον. Αμέσως το «ταλατικό» κοινό έσπευσε να φωνάξει «no dialogues!»,για να σώσει τον εγκάθετο της Τουρκίας από δύσκολες καταστάσεις.

  • Με έκπληξη μας παρατηρήσαμε ότι το κρατικό κανάλι ΡΙΚ, το οποίο παρουσίασε την ομιλία του κ. Ταλάτ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του, δεν έκανε ουδεμία αναφορά στην διαδήλωση ή έστω στην παρουσία των φοιτητών έξω από τον χώρο της ομιλίας.