Του Ντένυ Κονταρίνη, Καφενείον Η Ελλάς

Αυτή είναι η αγαπημένη φράση της βουλευτού της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή. Δεν αφήνει ευκαιρία που να μην το φωνάξει. Εμείς οι βουλευτέςςςςςς. Αυτά τα πολλά (ς)είναι ένα χαρακτηριστικό της ιδιόμορφης προφοράς της που κάνει το ένα τελικό (ς) να μοιάζει με μιά ποδοσφαιρική ομάδα από (ς ) Εμείς οι βουλευτέςςςςς λοιπόν.

Πρώην δημοσιογράφος η Φωτεινή Πιπιλή έχει κάποια πρόσβαση, προτίμηση και αδυναμία στα τηλεοπτικά παράθυρα και απ' ό,τι φαίνεται δεν τα περιφρονεί. Κάθε άλλο. Δεν αφήνει ευκαιρία να πάει χαμένη κι΄έτσι έχουμε την χαρά να την απολαμβάνουμε σε όσα προσπαθεί να πει. Και λέω προσπαθεί διότι ποτέ δεν καταφέρνει να ολοκληρώσει αυτά που θα ήθελε να πει. Απλούστατα διότι δεν ξέρει τι θέλει να πει. Συμβαίνει στον πολιτικό χώρο της Ελλάδας η άσκηση της αντιπολίτευσης να είναι μιά έννοια παρεξηγημένη. Γιά το σύνολο των βουλευτών, αντιπολίτευση σημαίνει να κατηγορούν, να βρίζουν και να συκοφαντούν την κυβέρνηση. Ίσως και με την ανοχή ή ακόμη και με την προτροπή των αρχηγών των κομμάτων. Έτσι και τώρα. Με την ανάληψη της προεδρίας της ΝΔ από τον Αντώνη Σαμαρά οι βουλευτές της αναθάρησαν, πίστεψαν πως το κόμμα τους αναστήθηκε από την τρομερή ήττα της 4ης Οκτωβρίου – οι Μητσοτάκηδες περιμένουν στη γωνία – και ξεχύθηκαν στα τηλεπαράθυρα να πολεμίσουν το ΠΑΣΟΚ που τους πήρε την εξουσία.

Η Φωτεινή Πιπιλή πρωταγωνιστεί σε αυτό τον αγώνα. Μας θυμίζει τον Γιακουμάτο της πρώιμης Καραμανλικής περιόδου. Τότε που από την θέση του υφυπουργού περιόδευε τουρίστας στα χωριά της Θράκης και διαλαλούσε πως θα παραιτηθεί αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργατών. Βέβαια τα αιτήματα των εργατών δεν ικανοποιήθηκαν ποτέ αλλά κι' ο Γιακουμάτος δεν παραιτήθηκε ποτέ, Σου λέει. Αν παραιτηθώ ποιός θα ενδιαφέρεται γιά τους εργάτες; Κάπως έτσι συμπεριφέρεται και η Πιπιλή η οποία κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι …..δύο μήνες τώρα δεν μπόρεσε να σώσει την Ελλάδα από τον γκρεμό που την οδήγησε η πενταετής διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Κι΄όταν την ερωτούν
-Εσείς πεντέμιση χρόνια διακυβέρνησης τι κάνατε;
Αρκείτε στο …
-Κάναμε κάποια λάθη.
Η κυρία εμείς οι βουλευτέςςςςς δεν έχει το θάρρος να πει ότι καταλήστεψαν όλα τα ταμεία του κράτους. Δεν έχει την τόλμη να πει ότι η κυβέρνηση την οποία υπηρέτησε πέρασε στην ιστορία σαν η κυβέρνηση των απειραρίθμων σκανδάλων. Η Φωτεινή Πιπιλή δεν γνωρίζει να λέει την αλήθεια.

Στον ίδιο κύκλο και ο εκπρόσωπος του κόμματος ο Πάνος Παναγιωτόπουλος. Ζει σε μιά Ελλάδα η οποία κινδυνεύει και δεν έχει το θάρρος να πει από που προήλθε αυτός ο κίνδυνος, Στήνεται μπροστά στο τηλεπαράθυρο, παίρνει εκείνο το βλακώδες ειρωνικό ύφος που μου θυμίζει τον Μπενίτο Μουσσολίνι, και το μόνο που γνωρίζει είναι ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταστρέψει την χώρα. Αναμασάει κι΄αυτός τα ίδια. Δυό μήνες ΠΑΣΟΚ και δεν είδαμε τίποτα και αναφέρεται κι΄αυτός σε……κάποια μικρά σφάλματα της πενταετίας.

Στην νεοδημοκρατική ορχήστρα και ο Χατζηγάκης. Αορίστως κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ.
Δεν γνωρίζω αν όλα αυτά είναι εις γνώση του νέου προέδρου της Νέας Νέας Δημοκρατίας, όπως λέει κι΄ο Καρατζαφέρης και αν τα εγκρίνει. Αν ναι, είναι λυπηρό το αντιπολιτευτικό ξεκίνημα. Αν όχι, ας φροντίσει να συμμαζέψει αυτή τη θλιβερή κατάσταση και ας πει στη Φωτεινή Πιπιλή ότι εμείς οι βουλευτέςςςςς θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι κουτός. Το μήνυμά του μας το έστειλε την 4η Οκτωβρίου του 2009. Μήπως κάποιοι στην ΝΔ δεν το έλαβαν;