Είναι πλέον ευρύτατα γνωστό ότι τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα της χώρας μας αντιλαμβάνονται τα ανεξάρτητα ιστολόγια ως απειλή, καθώς νοιώθουν ότι ένα ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι του παραδοσιακού κοινού τους στρέφεται στο διαδίκτυο για την ενημέρωση του. Ο ειδικός τύπος δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση ειδικά αφού οι μεγάλοι παίκτες στον χώρο της αμυντικής ενημέρωσης θεωρούν τον χώρο τσιφλίκι τους και τους αναγνώστες, ισόβιους πελάτες. 

Τους τελευταίους μήνες έχει αρχίσει μια ιδιότυπη επίθεση εναντίον του παρόντος διαδικτυακού βήματος απο κάποιους οι οποίοι προφανώς νοιώθουν απειλούμενοι απο τις μη ελεγχόμενες φωνές που λειτουργούν εκτός του συστήματος..Γιατί όμως ένας ιστοχώρος ενοχλεί τόσο; Οι πιθανές απαντήσεις είναι πολλές.

Για παράδειγμα ένα ιστολόγιο ενοχλεί όταν "ξεβρακώνει" μεθόδους και πρακτικές παραδοσιακών μέσων οι οποίες παραβιάζουν κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας πχ αντιγραφή άρθρων χωρίς την παραμικρή αναφορά του συγγραφέα ή ακόμα χειρότερα η αναδημοσίευση κάθε αδιασταύρωτης πληροφορίας απο αμφιβόλου αξιοπιστίας διαδικτυακές πηγές (και μάλιστα τούρκικες!) με τις οποίες κατόπιν "ενημερώνει" τον ανυποψίαστο Έλληνα πολίτη…

Ένα ιστολόγιο ενοχλεί καθώς η δημιουργία του δεν κοστίζει απολύτως τίποτα ,δεν έχει έξοδα συντήρησης και κατ΄επέκταση δεν έχει ανάγκη πόρων απο διαφημίσεις και κανενός είδους οικονομική εξάρτηση…Για κάποιον που έχει το καθημερινό άγχος της εξασφάλισης διαφημιστικών ή άλλων εσόδων για να διατηρήσει ακμαία την επιχείρηση του (γιατί για επιχείρηση πρόκειται) η παρουσία ενός βήματος με μεγάλη επισκεψιμότητα το οποίο δεν κοστίζει τίποτα ,προφανώς και είναι ενοχλητική..

Ένα ιστολόγιο ενοχλεί γιατί σπάει τα μονοπώλια της ενημέρωσης και καθιστά την κατατρομοκράτηση του κόσμου με τα πρωτοσέλιδα των πολλών !!!!! και την κιτρινίλα των tabloid , δυσκολότερη εώς αδύνατη..H δημιουργία φόβου και ανασφάλειας έχει διττό ρόλο, αφενός βοηθάει τους καλούς πλασιέ να προωθήσουν τα συστήματα που θέλουν ασχέτως αν αυτά είναι εντελώς ασύμβατα με τις πραγματικές επιχειρησιακές απαιτήσεις των επιτελείων, αφετέρου βοηθά την "ηγεσία" να περάσει ευκολότερα την υποχωρητική πολιτική της…

Ένα ιστολόγιο ενοχλεί γιατί μπορεί να λέει τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη, "καταχεριάζοντας" την πολιτική ηγεσία όπου χρειάζεται χωρίς να ανησυχεί εάν θα πάρει άδεια να επισκεφτεί την τάδε ή την δείνα μονάδα, ή αν θα εξασφαλίσει την εύνοια των συμπαθέστατων εθνοπατέρων μας..

Ένα ιστολόγιο ενοχλεί γιατί μπορεί να φιλοξενεί την γραφίδα των σοβαρότερων Ελλήνων αρθρογράφων,καθηγητών, αναλυτών και άλλων ανεξάρτητων blogger οι οποίοι πονάνε πραγματικά την υπόθεση της εθνικής άμυνας …και δεν περιμένει να "κλείσει" την ύλη του με φτιασιδώματα , αντιγραφές του ποδαριού , πληρωμένες καταχωρήσεις, ανακυκλωμένα υλικά και κατά φαντασίαν αποκαλύψεις για να παραμείνει στην επικαιρότητα..

Ένα ιστολόγιο ενοχλεί γιατί στο κάτω κάτω της γραφής δεν έχει την ανάγκη να πουλήσει μούρη με γραφικές αυτοκολακείες ,φρου-φρού και αρώματα, για να πεί αυτά που έχει να πεί. Ενοχλούμε κύριοι, το γνωρίζουμε και γι΄αυτό και μας πετάτε λάσπη, με συκοφαντίες που προκαλούν μόνο γέλιο.. Ίσως είμαστε "ύποπτοι" επειδή " χαλάμε την σούπα" και δεν έχουμε κατηγορηθεί ποτέ για υποθέσεις που έχουν να κάνουν με εξοπλισμούς. Ας είναι, προτιμάμε να είμαστε εκτός κλίματος και ύποπτοι ,παρά εντός και "έγκυροι".

Ευχαριστούμε για την διαφήμιση! Φιλικά, Εν Κρυπτώ.