Βρε πως αλλάξαν οι καιροί
Κι' οι βουρλισμένοι χρόνοι
Να τραγουδάει ο κόρακας
να μην λαλεί τ' αηδόνι
Ο Όμιλος Βρακοφόρων της Κρήτης είπε αυτή τη μαντινάδα στον Δράκουλα τον Μηστοτάκη. Μήπως σας θυμίζει τίποτα; Πάντως από την Ρηγίλης βγήκε ανακοίνωση. Ουδέν σχόλιον. Τι να πούνε;

Ο Κυριάκος όμως το άρπαξε το υπουργείο που του πέταξε ο Σαμαράς. Όχι, θα έχανε την ευκαιρία. Έγραψε κανονικά πατέρα και αδελφή και προχωράει.
Και μιά και μιλάμε γιά υπουργεία, εκείνα τα παλληκάρια τα ξέχασε ο Αντωνάκης; Βουλγαράκης, Τσιτουρίδης, Μαγγίνας, Λιάπης, Πολύδωρας, Παυλόπουλος, Ρουσσόπουλος και τόσοι άλλοι λεβέντες δεν πήραν τίποτα. Μήπως τα φυλάει γιά εφεδρείες;
Αλήθεια, εκείνο το παλληκάρι, ο Κώστας τι γίνεται;
Ακόμη κι' εκείνος ο λαλίστατος εκπρόσωπος, ο Αντώναρος, εξαφανίστηκε. Κάθε φορά που βγαίνει ο Αντώναρος στην τηλεόραση η Νέα Δημοκρατία χάνει 500 ψήφους, έλεγε τότε κάποιος φίλος μου. Και δεν είχε άδικο. Έτσι;
Όχι βέβαια πως ο Πεταλωτής πάει πίσω. Όμως αυτός τα λέει τόσο…..γρήγορα που δεν τον προλαβαίνω γιατί μ' έχει πάρει ο ύπνος.
Αλήθεια, εκείνο το παλληκάρι, ο Κώστας, τι γίνεται;
Με τις γιορτές χάσαμε από τα τηλεπαράθυρα πολλά αγαπητά μας πρόσωπα. Μέρες τώρα δεν είδαμε τον Πανούλη τον Παναγιωτόπουλο, που όταν παίρνει εκείνο το ειρωνικό ύφος μοιάζει να υποφέρει από…. δυσκοιλιότητα.
Αλήθεια, εκείνο το παλληκάρι, ο Κώστας, τι γίνεται;
Και η κυρία εμείς οι βουλευτέςςςςςςς εξαφανίστηκε. Φαίνεται πωε η Φωτεινή η Πιπιλή θα….ξεκουράζεται από τις τόσες επισκέψεις της σε τηλεπαράθυρα. Πάντως μας έμεινε ο Γιακουμάτος να λέει, να λέει, να λέει, χωρίς κι΄ο ίδιος να ξέρει τι λέει. Α! Ρε και να ζούσε ο συμπατριώτης του ο Λασκαράτος να τον περιλάβενε.
Αλήθεια, εκείνο το παλληκάρι, ο Κώστας, τι γίνεται;
Πάντως το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον Ιούνιο όπου εκεί θα ερευνηθούν και θα μελετηθούν τα λάθη που οδήγησαν την παράταξη στην ήττα της 4ης Οκτωβρίου. Συγνώμη, δεν τα ξέρετε τα λάθη σας; Και άντε τα βρήκατε, τα συζητήσατε, τα αναλύσατε. Τι έγινε; Την Ελλάδα ποιός θα την γλυτώση από τα όσα την φορτώσατε;
Πάντως γιά την Νέα Δημοκρατία το ΠΑΣΟΚ φταίει γιά όλα, που σαν κυβέρνηση των τριών μηνών δεν κατάφερε να σκεπάσει τα εγκλήματα της.
Αλήθεια εκείνο το παλληκάρι ο Κώστας τι γίνεται;
Η Αλέκα είναι να την χαίρεσαι σαν βγαίνει στα τηλεπαράθυρα και φωνάζει γιά το δίκιο των εργατών. Η αγάπη και το ενδιαφέρον αυτής της γυναίκας γιά την εργατιά της Ελλάδας είναι συγκινητική. Έτσι εξηγείτε ότι με την Αλέκα τόσα χρόνια στο τιμόνι, το κόμμα έφτασε…. στο 6%.
Ο άνθρωπος που εισήγαγε τον θεσμό της πολυκατοικίας στον πολιτικό χώρο της Ελλάδας έχει γίνει το θέαμα της Βουλής. Απολαυστικός όταν αγορεύει ο Καρατζαφέρης τον κοιτάς και αναρωτιέσαι Θεέ μου Τι άλλο ακόμη θα δούμε;
Αλήθεια, εκείνο το παλληκάρι, ο Κώστας, τι γίνεται;
Τη συμπόνια μας προκαλέι ο Τσίπρας που αγωνίζεται να καταλάβει που βρίσκεται. Ειλικρινά είναι απόλαυση όταν αποφασίζει να προχωρήσει στην πολιτική κριτική της Κυβέρνησης και όλοι προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς λέει.
Τηλεφώνημα από τη Ραφήνα μας πληροφορεί ότι εκείνο το παλληκάρι, ο Κώστας είναι καλά, είναι σπίτι του και ……παίζει με τα δίδυμα.
Και του χρόνου Ελλάδα.