interview_kalamaras_b.pngd_kalamaras_inteview_3.pnginterview_kalamaras_a.pngd_kalamaras_interview_1b.pngd_kalamaras_interiew_2ac_.png

Με αυτή την αποκλειστική συνέντευξη το Greek American News Agency ανοίγει μια νέα σελίδα στην ενημέρωση σας.  Άμεση. Προσωπική.  Έγκυρη. Έγκαιρη. Ανοίγει ένας νέος κύκλος στην ενημέρωση σας με τηλεοπτικά αποκαλυπτικά ρεπορτάζ. Σχόλια και αναλύσεις  με εικόνα. Ένα είδος πειραματικής ελεύθερης  τηλεόρασης που απευθύνεται στην Ομογένεια των ΗΠΑ και τον απανταχού Ελληνισμό.  Ξεκινάμε ένα κύκλο τηλεοπτικών συνεντεύξεων με πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στα δημόσια πράγματα της Ελληνικής Κοινότητας των ΗΠΑ. Χωρίς συγκρίσεις. Διακρίσεις. Αποκλεισμούς ή άλλες μεθόδους που βλέπουμε χρόνια τώρα να ισχύουν στα κοινά μικρής εμβέλειας ισχύος και επιρροής τοπικά ομογενειακά ΜΜΕ.  Ένας κύκλος εκπομπών που θα αναμεταδίδονται κατά τακτά διαστήματα μέσω διαδικτύου.  Στόχος είναι και με την αμεσότητα  της τηλεόρασης να σπάσουμε την θολή,  βρώμικη ξεθωριασμένη,  εικόνα που μέχρι σήμερα υπάρχει για πολλά ζητήματα ταμπού στο εσωτερικό της ελληνικής κοινότητας. Μια κοινότητα που διάγει ακόμα βίο  ξεπερασμένων αντιλήψεων και  νοοτροπίας… Όσο καιρό υπήρχε η εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ -στην οποία είχα την τιμή να εργαστώ- υπήρχε μια  άλλη αντίληψη και ο ανταγωνισμός των δυο ημερησίων εφημερίδων πολλές φορές λειτουργούσε  προς όφελος της αλήθειας. Όχι πάντα. Υπήρχαν και στιγμές έντονης αντιπαράθεσης όπως την ταραγμένη  περίοδο της 3ετίας του Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνα με αποκορύφωμα την σκανδαλώδη απομάκρυνση του.  Νωρίτερα και πριν την ΠΡΩΙΝΗ υπήρχε η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ – στην άλλη πλευρά του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΗΡΥΚΑ μέχρι όμως που και αυτή η εφημερίδα έκλεισε  αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο για τον ΕΘΝΙΚΟ ΚΥΡΗΚΑ. Αυτό μόνο κακή υπηρεσία προσέφερε στην Ελληνική κοινότητα. Όλα κρίνονταν  αναλόγως των σχέσεων που διατηρεί είτε ο εκδότης της Α. Διαματάρης με πρόσωπα και γεγονότα είτε οι παράγοντες της με καθοριστικό παράγοντα  ένα και μόνο κριτήριο. Γράφουμε μόνο για όσους δεν μας δίνουν καταχωρίσεις! Αυτή η αντίληψη έγινε καθεστώς. Έπαρση. Αλαζονεία.  Φτάνοντας σήμερα να   επαίρεται ότι «αν δεν γράψει κάτι ο Εθνικός Κήρυκας δεν είναι είδηση»(28.12.09 Θ. Καλμούκος), κάτι που φυσικά και  δεν είναι αλήθεια! Το αντίθετο μάλιστα…

 

Αυτά  στην επιφάνεια γιατί στο παρασκήνιο αυτό που ισχύει -τουλάχιστον για την μια και μοναδική ημερησία εφημερίδα η οποία μάλιστα είναι τελείως διαφορετικό.  Η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρότερη από αυτή που θέλει να περάσει μια εφημερίδα παμπάλαιας και ξεπερασμένης νοοτροπίας.  Επικρατούσα άποψη είναι να μη βγάζουμε στον αέρα υποθέσεις που διχάζουν την κοινότητα ή να μη βγάζουμε θέματα και υποθέσεις στην δημοσιότητα  των κολλητών μας.  Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα.  Είτε έχει να κάνει με τον Εθνικό Κήρυκα είτε με άλλες μικρές τοπικής εμβέλειας ομογενειακές εκδόσεις που κυκλοφορούν ανά την αμερικανική ήπειρο. Δυστυχώς.  Πεποίθηση  και οδηγός μας είναι ότι  Ψυχή της Δημοκρατίας είναι η αλήθεια! Η δημοσίευση! Η παρουσίαση των αληθινών με στοιχεία ντοκουμέντα και αποδείξεις γεγονότα.   Αυτή  η άποψη είναι και η κινητήριος δύναμη που εκτός από την μόνιμη εδώ και μια 15ετια αρθρογραφία μας για θέματα Ελληνισμού και ειδικά της Ομογένειας των ΗΠΑ στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο της Ελλάδας με συνεχή αρθρογραφία σε εφημερίδες όπως  ΤΟ ΠΑΡΟΝ , ΑΠΟΨΗ, ΤΟ ΆΡΘΡΟ, ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ, PRESS TIME κτλ, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το πρώτο ανεξάρτητο αδέσμευτο  ειδησεογραφικό πρακτορείο. Σήμερα το Greek American News Agency αποτελεί βασική πηγή ενημέρωσης και πληροφόρησης  όχι μόνο για τους ομογενείς ανά τον κόσμο, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία την Αφρική  την Ευρώπη και όπου υπάρχουν Έλληνες και  κυρίως  έγκυρη βασική  πηγή για γνωστά  μεγάλα Ελληνικά ΜΜΕ.        

 

Από το τέλος του 2004 όταν πρώτοι ανοίξαμε το ομώνυμο  Blog στοχεύαμε μόνο στην επαγγελματική έγκυρη και  άμεση δημοσιογραφία. Το ίδιο συνεχίσαμε υπεύθυνα όταν οι ανάγκες πια δημιούργησαν το ηλεκτρονικό πρακτορείο  αρχές του 2006  ( για την ακρίβεια στις 11 Απριλίου).  Ένα πρακτορείο.   Με άποψη. Με θέσεις. Παρεμβατική και αποκαλυπτική δημοσιογραφία.  Ένα είδος επαγγελματικής δημοσιογραφίας που εδώ  στα καθ υμάς της Ομογένειας-αν και ζει δρα, και δραστηριοποιούνται  στην καρδιά της χώρας που γέννησε την ηλεκτρονική ταχύτατη δημοσιογραφία- εν τούτοις η νοοτροπία είναι πολύ πιο διαφορετική όπως πολύ  γνωρίζουν  όσοι διαμένουν εκτός Ελλάδος.  

 

Με την λειτουργία της μοναδικής (προς το παρόν)  ανεξάρτητης, αδέσμευτης αλλά επαγγελματικής και με δεοντολογία δημοσιογραφίας που παρέχει στους αναγνώστες του το Greek American News Agency  άλλαξαν πολλά στην Ομογένεια.  Σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή. Θα λειτουργεί σε πιλοτική βάση προς το παρόν και για κάποιο διάστημα και  Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ του Greek American News Agency .  Στόχος πάντα η  ενημέρωση και με ένα άλλο διαφορετικό τρόπο… Ο τηλεοπτικός φακός είναι αδιάψευστος μάρτυρας        

 

Face to face με την αλήθεια κάθε φορά. Tete a  tete με τα γεγονότα. Τις αποκαλύψεις. Την έρευνα. Το ρεπορτάζ.   Ο τηλεοπτικός φακός  είναι αμείλικτος. Η Τηλεόραση, είναι ένα μέσο άμεσο που μπορεί να δείξει πολλές φορές πολύ περισσότερα με την γλώσσα του σώματος, των κινήσεων αλλά και των εκφράσεων από αυτά που δεν μπορεί να μας δείξει το «άψυχο» ηλεκτρονικό και έντυπο ΜΜΕ.   

 

Σε ότι αφορά τώρα την συνέντευξη του πρόεδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων μείζονος Νέας Υόρκης κ. Δημήτρη Καλαμαρά αυτή θα την δείτε-και θα την  ξαναδείτε- και θα έχετε ευκαιρία να  την ακούσετε με την άνεση σας μέσα από τον υπολογιστή σας όσες φορές θέλετε προκειμένου αφενός να κατανοήσετε όσα λέει και αφετέρου  όσα θέλει να πε ή θέλει να υπονοήσει…Οι κρίσεις και τα σχόλια δικά σας. Και κρίση έχετε και αντίληψη να κρίνετε τα όσα είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Δημήτρης Καλαμαράς.  Εσείς θα κρίνετε αν και που σας αντιπροσωπεύει σε όσα είπε για τον Ελληνισμό. Για την Ομοσπονδία. Για την Ομογένεια γενικότερα και τους έλληνες.  Εσείς θα δώσετε τη θετική ή αρνητική ψήφο σας σε όσα λέει για τα εσωτερικά της Ομοσπονδίας  και τα χρόνια προβλήματα της. Εσείς εκεί έξω οι απλοί «ανώνυμοι» αλλά πραγματικά επώνυμοι απλοί ομογενείς που καθημερινά δίνουν τον αγώνα της επιβίωσης της ελληνικότητας και της εθνικής και θρησκευτικής ταυτότητας του ΕλληνοΟρθόδοξου γίγνεσθαι.  Εσείς είστε αυτοί που θα κρίνετε αν και σε ποια σημεία λέει την αλήθεια ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Καλαμαράς. Ο τελικός κριτής είστε εσείς που ξέρετε και γνωρίζετε πρόσωπα και πράγματα στα εσωτερικά της Ομογένειας. εμείς είχαμε μια υποχρέωση. Να δώσουμε βήμα. Να κάνουμε εκείνες τις ερωτήσεις που θεωρήσαμε ότι κατά το μέτρο του δυνατού σας αντιπροσωπεύουν. Εσείς θα κρίνετε και τον αυτόν που δίνει την συνέντευξη αλλά και εκείνον που ρωτά. Τον δημοσιογράφο.  

 

Η συνέντευξη για τα ομογενειακά δρώμενα και πιο συγκεκριμένα για τα ζητήματα του ιστορικού οργανισμού της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ βγάζει πολλές ειδήσεις.  Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα δημιουργήσει και αντιδράσεις αλλά και  πολλά νέα δεδομένα στα κατά τα άλλα λιμνάζοντα  ύδατα της Ομογένειας στην Νέα Υόρκη.  ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΈΝΤΕΥΞΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ.  

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO αρχίζοντας από πάνω προς τα κάτω τα video με την σειρά.

Τέλος να πούμε ότι  στην παραγωγή της πρώτης  εκπομπής μας, μέσω διαδικτύου,  πολύτιμη και καθοριστική ήταν η βοήθεια της τηλεοπτικής παραγωγού και εικονολήπτριας   Σόνιας  Κανελοπούλου η οποία έκανε και την  τηλεσκηνοθεσία για λογαριασμό του Greek American News Agency.     

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣtazer_geniko_.png