Αναφορικά με την Ακαριαία διακοπή και παραίτηση Χριστόφια του Λάζαρου Μαύρου, ο Ευριπίδης Μπίλλης, Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ λέει τα εξής:

Να μου επιτρέψει με όλην την εκτίμηση μου ο έγκριτος δημοσιογράφος και πατριώτης  κ. Λάζαρος Μαυρός να παρατηρήσω ότι ο κ. Χριστόφιας όχι μόνον δεν θα παραιτηθεί με την θέληση του, αλλά θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να το έργον του.

 


Όσον αφορά τις δηλώσεις του στην Νέα Υόρκη την 21ην Σεπτεμβρίου 22.9.2009, όλα δείχνουν, η προϊστορία του και μετέπειτα ιστορία του (2004, αποδοχή δύο states, εναλλάξ προεδρία, memorandum of understanding, έποικοι κτλ) ότι όλα είναι συμφωνημένα για να οδηγηθεί η Κύπρος σε λύση Ανάν και για άλλη μία φορά τότε  έπαιζε θέατρο.

 Είναι όμως προφανές ότι η τυχόν παραίτηση του θα είναι προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων. Ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων.

Όχι βέβαια των εποίκων τούρκων που αποτελούν σήμερα στην υπό κατοχήν Κύπρο την πλειοψηφία (70%) και ακολουθούν πιστά τις εντολές της Άγκυρας.

 Σήμερα η παραίτηση στα πλαίσια του κυπριακού συντάγματος είναι απόλυτα αναγκαία για την σωτηρία του ελληνισμού της Κύπρου και όχι μόνον.