“Πληροφορίες που κυκλοφορούν, μαρτυρούν για εμπλοκή της παρουσιάστριας Έλενας Σκορδέλη στην εν ψυχρώ δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή.

Σύμφωνα με τις φήμες, η Σκορδέλη σχεδίασε τη δολοφονία γιατί ήθελε να πάρει το κανάλι ΣΙΓΜΑ στην κατοχή της, καθώς η οικογένεια Χατζηκωστή δεν την στήριζε να μπει στο Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και επειδή είχε γίνει μέτοχος του καναλιού, αλλά όπως οι πληροφορίες μας λένε, ο Άντης ήθελε να την αφήσει απ’ έξω. Τις τελευταίες όμως ώρες διαρρέουν πληροφορίες που σχετίζουν την εμπλοκή της Έλενας Σκορδέλη με μυστικές υπηρεσίες και πολιτικές σκοπιμότητες.

Η Έλενα Σκορδέλη ξεκίνησε σαν δημοσιογράφος-τηλεπαρουσιάστρια-βοηθός αρχισυντάκτη, αλλά με την φιλοδοξία της γρήγορα κατάφερε να γίνει μέτοχος στο κανάλι ΣΙΓΜΑ της οικογένειας Χατζηκωστή. Από συμμετοχή σε βίντεο της τηλεόρασης, βρέθηκε ξαφνικά με 20% των μετοχών του «Δίας». Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους στη Λευκωσία, η όμορφη νεαρή πούλησε κάθε κινητό και ακίνητο που είχε και πήρε δάνειο προκειμένου να αγοράσει τις μετοχές. Η πρώην παρουσιάστρια ζήτησε από τον Άντη Χατζηκωστή να εισέλθει στο διοικητικό συμβούλιο του συγκροτήματος, κάτι που εκείνος αρνήθηκε. Εξάλλου, ο ίδιος της «έκοψε» την εκπομπή και εν τέλει την απέλυσε, κάτι που δημοσιογραφικοί κύκλοι λένε πως «δεν του το συγχώρεσε ποτέ».

Πληροφορίες και αστυνομικές πηγές, λένε πως τα ηθικά πρόσωπα στην δολοφονία του Άντη ήτανε δύο. Άρα δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ήτανε η Έλενα Σκορδέλη μαζί με τον σύντροφο της”

http://i-lemesos.blogspot.com

 
Ένταλμα σύλληψης για τέταρτο άτομο με σημαντικό ρόλο

Η ομολογία σε φίλους τους για το φόνο που έκαναν, αλλά όχι στην Αστυνομία, και οι πολλές συμπτώσεις που τους συνέδεαν, οδήγησαν τους ανακριτές στη σύλληψη των τριών υπόπτων, που κρατούνται για τη δολοφονία του διευθύνοντα συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» Αντη Χατζηκωστή. Η Αστυνομία πιστεύει ότι έχει στα χέρια της τους δράστες (χτες εξέδωσε και ένταλμα για τέταρτο συνεργό) αλλά έχει ακόμα ανοικτή την έρευνα για τον εντοπισμό του ανθρώπου που διέταξε τη δολοφονία.

Ελπίζει ότι οι ύποπτοι θα σπάσουν και θα κατονομάσουν τον ηθικό αυτουργό, αλλά επίσης στηρίζεται σε στοιχεία που εντόπισε, όπως μεγάλο χρηματικό ποσό στην κατοχή του ενός, για να τα συνδέσει μαζί του.

Οι συλληφθέντες είναι οι Ανδρέας Γρηγορίου, 32 χρόνων από το Τσέρι, ο οποίος βρίσκεται στο Ιπποκράτειο μετά από τραυματισμό του από έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο του (μαζί με τον αδελφό του) στα τέλη Δεκεμβρίου, ο Φάνος Χατζηγεωργίου, 29 χρόνων από την Ανθούπολη και ο Κώστας Προεστού, 37 χρόνων από το Στρόβολο.

 

 
Προηγούμενο δημοσίευμα ανέφερε τα εξής:

Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες στην Διεύθυνση Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων της Λευκωσίας. Εκδόθηκαν τρία εντάλματα σύλληψης, δύο για τα αδέρφια με το παρατσούκλι «Κασάπηδες» και ένα για τον πληροφοριοδότη που τους ενημέρωσε για την στιγμή αποχώρησης του εκδότη Ανδρέα Χατζηκωστή από το γραφείο του.Τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται να εκδοθεί άλλο ένα ένταλμα σύλληψης για τον ηθικό αυτουργό που σύμφωνα με όλα τα δεδομένα μέχρι στιγμής είναι γυναίκα, δημοσιογράφος, αλλά και μέτοχος του συγκροτήματος «ΔΙΑΣ».

Μία παρουσιάστρια της τηλεόρασης, η οποία βρέθηκε με τουλάχιστον το 20% του μετοχικού κεφαλαίου του Συγκροτήματος Τύπου «ΔΙΑΣ» στην Κύπρο, φέρεται -κατά τη Διεύθυνση Ανίχνευσης Εγκλημάτων στη Λευκωσία-  ως η κύρια ύποπτος για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του εκδότη Ανδρέα Χατζηκωστή. Η Έλενα Σ., νυμφευμένη με εισοδηματία – κτηματία της Κύπρου, ανακρίνεται από τις πρωινές ώρες για δεύτερη φορά και η Αστυνομία του νησιού επιδιώκει να «δέσει» την υπόθεση με την τελευταία τηλεφωνική συνομιλία της υπόπτου με τους εκτελεστές λίγα λεπτά πριν από τη δολοφονία. Ανακρίνεται επίσης και γνωστός επιχειρηματίας, μέτοχος στο Συγκρότημα «ΔΙΑΣ», γνωστός στην Κύπρο για την οικονομική του εμβέλεια. Έχει διατελέσει στο παρελθόν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ποδοσφαιρικής Ομάδας ΑΠΟΕΛ και στο πρόσφατο παρελθόν φέρεται να έχει ενδιαφερθεί (και αυτός) για την εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA στην Αθήνα.

 

Ο πατέρας του δολοφονηθέντος και ιδρυτής του συγκροτήματος

 

Ο πατέρας του δολοφονηθέντος και ιδρυτής του συγκροτήματος “Δίας”, Κωστής Χατζηκωστής

 

Η Έλενα Σ. βρέθηκε αιφνιδίως με το 20% των μετοχών του Συγκροτήματος «ΔΙΑΣ», αφού -σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους στη Λευκωσία- πούλησε τη μεγάλη κτηματική της περιουσία αλλά και έλαβε τραπεζικό δάνειο. «Αγόραζε δεξιά και αριστερά μετοχές του Συγκροτήματος» ανέφερε στη «zougla.gr» διευθυντής γνωστότατου ΜΜΕ της Κύπρου. Όμως, όπως προέκυψε από την ανάκριση τις μετοχές τις πούλησε ο δικηγόρος Πολάκης Σαρρής, ο οποίος διετέλεσε στενός  συνεργάτης του προέδρου Τάσου Παπαδόπουλου στο προεδρικό μέγαρο της Κύπρου.

«Στη συνέχεια ζήτησε να εισέλθει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συγκροτήματος «ΔΙΑΣ», προκαλώντας την κατηγορηματική άρνηση του Ανδρέα Χατζηκωστή», συνέχισε ο γνωστός δημοσιογράφος.

Φήμες που κυκλοφορούν στη Λευκωσία θέλουν την Έλενα Σ. να έχει επιχειρήσει να αποκτήσει και άλλο πακέτο μετοχών, χωρίς αποτέλεσμα. «Πίστευε πως είναι η Γιάννα Αγγελοπούλου της Κύπρου» αναφέρουν χαρακτηριστικά πολλά δημοσιογραφικά στελέχη που την ήξεραν καλά από τη δημοσιογραφική πιάτσα του νησιού. «Δεν του το συγχώρεσε ποτέ» επιμένουν οι δημοσιογραφικοί κύκλοι που έχουν αιφνιδιαστεί από τη δραματική κατάληξη αυτής της υπόθεσης.

Η Έλενα Σ. εργαζόταν ως δημοσιογράφος και στην εφημερίδα «Σημερινή» και στον τηλεοπτικό σταθμό «SIGMA». Κάποια στιγμή ο Ανδρέας Χατζηκωστής την «έκοψε» από τα δελτία ειδήσεων, της αφαίρεσε την εκπομπή της και στο τέλος την απέλυσε. Έκτοτε, το «έφερε βαρέως», σχολιάζουν στα δημοσιογραφικά γραφεία της Λευκωσίας.

 

Ο Άντης Χατζηκωστής

 

Ο Άντης Χατζηκωστής

 

Ωστόσο, νηφάλιοι σχολιαστές δεν κρύβουν την απορία τους σχετικά με την οργάνωση αυτής της δολοφονίας, θεωρώντας πως η Έλενα Σ., μία γυναίκα χωρίς ιδιαίτερη εμβέλεια, θα μπορούσε εύκολα να «χρησιμοποιηθεί» από άλλα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. «Είναι πιθανόν πίσω από αυτήν την ιστορία να κρύβονται βρόμικες διαστάσεις με οικονομικές παραμέτρους» εκτιμούν οι παραπάνω κύκλοι.

Τώρα, ως προς τις επίσημες Αρχές,  αυτές απέφευγαν έως αργά το βράδυ της Πέμπτης να ανακοινώσουν τα προαναφερθέντα, περιοριζόμενες να αναφέρουν πως «υπολείπεται η διασταύρωση ενός τελευταίου στοιχείου, για να «δέσει» η κατηγορία, υπονοώντας, προφανώς, την επίμαχη τηλεφωνική συνομιλία. Παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών στη Λευκωσία πίστευαν, ωστόσο, πως είναι ζήτημα ωρών να καταλήξουν σε ένα τελικό πόρισμα.