Την Κυριακή, 10η Ιανουαρίου ε.ε., ο Μακαριώτατος,  συμπαραστατούμενος από τον Θεοφ. Επίσκοπο Νιτρίας κ. Νικόδημο, Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου Ηλιουπόλεως Καΐρου, τιμώντας το Βιβλικό γεγονός της “Φυγής της Αγίας Οικογένειας εις Αίγυπτο.

 

 

Ομιλώντας προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο Μακ.Πατριάρχης ανεφέρθη στο θεολογικό νόημα της εορτής, ενώ κατακλείων επήνεσε την καλλίκαρπη ιερατική διακονία του Πανοσιολ.Αρχιμ.κ.Ισιδώρου Σαλάκου, Προϊσταμένου του Ναού και της Εκκλησιαστικής Επιτροπής. Επακολούθησε η κοπή της Αγιοβασιλόπιττας της Ενοριακής Κοινότητος.

            Στην πνευματική αυτή εόρτια σύναξη παρέστησαν ο Εντιμ.Επιτετραμμένος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αίγυπτο κ.Δημήτριος Ζεβελάκης, ο Εντιμ.Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γρηγόριος Βασιλοκωνσταντάκης, ο Εντιμ.Γενικός Πρόξενος της Κύπρου κ. Χάρης Μορίτσης, ο Αξιοτ.Πρόεδρος της Αραβορθοδόξου Κοινότητος κ. Ρομπέρ Χόσνι, ο Επόπτης Γραφείων της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Κλήμης Φλεβοτομάς, κοινοτικοί επίτροποι και άλλοι επίσημοι.

            Την επομένη, Δευτέρα 11η Ιανουαρίου, η ΑΘΜ επεσκέφθη την Ελληνική Πρεσβεία στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, όπου ευλόγησε την αγιοβασιλόπιττα. Προσφωνών τον Επιτετραμμένο κ.Ζεβελάκη ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Αλεξανδρινής Εκκλησίας προς το ελληνικό κράτος για την προσφερομένη παντοειδή ενίσχυση, ως και την ελπίδα της υπερβάσεως των συγχρόνων οικονομικών και κοινωνικών  δυσκολιών.

            Ευχαριστών ο κ. Ζεβελάκης τόνισε από την πλευρά του: «Η νέα χρονιά 2010 να έχει ειρήνη και δημιουργικότητα πάντοτε υπό την σκέπη Σας, Μακαριώτατε». Στην κοπή της πίττας ήταν παρόντες ο Εντιμ.Γενικός Πρόξενος κ. Βασιλοκωνσταντάκης και το προσωπικό της Πρεσβείας.