TOY Ευριπιδη Μπίλλη, Τ. Επίκουρου Καθηγητή ΕΜΠ

Το ζεύγος των άγγλων Όραμς που καταπάτησε την περιουσία ελληνοκυπρίου στα κατεχόμενα έχασε οριστικά τη δίκη στην Αγγλία.

Σας υπενθυμίζω ότι αρχικά το ζεύγος αυτό προσπάθησε να επιτύχει με την βοήθεια της κ. Τόνυ Μπλέρ (και παρασκηνιασκά του τότε συζύγου της πρωθυπουργού της Αγγλίας), να μην ισχύσει στη Αγγλία η εναντίον της καταδικαστική απόφαση του ελληνικυπριακού δικαστηρίοου.

Σε πρώτη φάση το αγγλικό δικαστήριο παρέπεμψε την υπόθεση στο ευρωπαϊκό δικααστήριο όπου η κ. Τόνυ Μπλέρ έχασε τη δίκη.

Έτσι σήμερα το αγγλικό εφετείο τελεσίδικα καταδίκασε το ζεύγος Όραμς για την καταπάτηση της ελληνοκυπριακής περιουσίας αναφερθέν μάλιστα και στην εισβολή και κατοχή της Κύπρου από την τουρκία και στις υποχρεώσεις που είχε η Αγγλία ως εγγυήτρια δύναμη να υπερασπίσει την ανεξαρτησία και την εδαφικήν ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 
Η απόφαση αυτή αν δεν όπως και πολλά άλλα από την πλευρά μας χάριν των συντρόφων του κ. Προέδρου, ανοίγει νέες προοπτικές εναντίον της τουρκίας που καταπατεί τις ελληνικές περιουσίες.

Θα πρέπει να εξάρουμε την αγγλική δικαιοσύνη, συγκρίνοντας την με την εγκληματική έναντι του ελληνισμού της Κύπρου αγγλικήν πολιτική.