Σε υπόθεση εκβιασμού μέσω διαδικτύου κατηγορείται ότι εμπλέκεται ο 46χρονος διαχειριστής του ιστολογίου naxios.blogspot.com, ο οποίος συνελήφθη.

Σε βάρος του κατέθεσε προ 7 ημερών μήνυση ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης υποστηρίζοντας ότι αποτελεί θύμα εκβιασμού μέσω συγκεκριμένων δημοσιευμάτων που φιλοξενούνταν στο εν λόγω blog.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο 46χρονος πριν από μερικές ημέρες ανήρτησε στο ιστολόγιό του κείμενο στο οποίο ανέφερε ότι θα αποκαλύψει την εμπλοκή του κ. Ραγκούση σε σκάνδαλο την περίοδο όπου εκείνος ήταν δήμαρχος Πάρου. Η υπόθεση που δήθεν αποκάλυπτε εμπλοκή του κ. Ραγκούση σε υπόθεση πλαστογραφίας είχε έρθει στο προσκήνιο ύστερα από καταγγελία του ιδίου του κ. Ραγκούση και  είχε διεταχθή προκαταρκτική έρευνα επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, χωρίς να προκύψει οτιδήποτε ενοχοποιητικό για τον νυν υπουργό Εσωτερικών.

Την υπόθεση χειρίστηκε το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, το οποίο αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες εντόπισε την ταυτότητα του διαχειριστή του ιστολογίου.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 46χρονου στην Καλλιθέα όπου και εντοπίστηκαν στοιχεία που κατά την αστυνομία επιβεβαιώνουν την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Μήνυση εναντίον του ίδιου ατόμου έχει υποβάλλει προ ενός έτους και ο πρώην επικεφαλής της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Ν. Καραχάλιος για παρόμοια υπόθεση. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος μπλόγκερ φέρεται να είναι συνεργάτης εν ενεργεία βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.
http://www.news247.gr/a/4!116929