Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ειδικός απεσταλμένος ορίζεται από τις ΗΠΑ με διορισμό του κατ'ευθείαν από τον Λευκό Οίκο! Οι ΗΠΑ θα κάνουν μια τελευταία προσπάθεια να υπάρξει λύση στο Κυπριακό πριν από τις εκλογές του Μαρτίου στο "ψευδοκράτος", οπότε και αναμένεται ο "σκληροπυρυνηνός" Ν.Έρογλου να διαδεχθεί τον Μεχμέτ Αλή Ταλάτ.

Υπενθυμίζεται ότι ό Έρογλου έχει απορρίψει ακόμα και τις εξωφρενικές προτάσεις Τουρκίας-Τουρκοκυπρίων ως "υποχωρητικές"!

"Η Κυπριακή Δημοκρατία θα καλωσορίσει τον διορισμό ειδικού απεσταλμένου από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Κυριακή ο Κύπριος πρόεδρος, Δημήτρης Χριστόφιας".«Νομίζω τα περί διορισμού ειδικού απεσταλμένου δεν είναι απλώς πληροφορίες» ανέφερε ο Δ.Χριστόφιας, προσθέτοντας πως πρόκειται για «κάτι που έχουν ανακοινώσει ήδη και οι εκπρόσωποι της ομογένειας, το έχουν συζητήσει δηλαδή με επίσημους ανθρώπους του κ. Ομπάμα».

Εάν, συνέχισε, ο Αμερικανός πρόεδρος αποφασίσει να διορίσει ειδικό αντιπρόσωπο, είναι καλοδεχούμενος.

«Νοουμένου ότι οι πολιτικές των ΗΠΑ θα είναι τέτοιες ώστε να σέβονται την Κυπριακή Δημοκρατία και να υποβοηθήσουν σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, θα καλωσορίσουμε ένα τέτοιο εκπρόσωπο» κατέληξε ο Κύπριος πρόεδρος.