Πιέσεις στην Άγκυρα θα ασκήσει η Μέρκελ για να βοηθήσει στην ενσωμάτωση των Τούρκων μεταναστών στη γερμανική κοινωνία.
Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, η οποία αναμένεται αύριο, Μ. Δευτέρα, στην Τουρκία θα πιέσει την Άγκυρα να βοηθήσει στην ενσωμάτωση των Τούρκων μεταναστών στη γερμανική κοινωνία. Η Μέρκελ, στόχος της οποίας είναι οι Τούρκοι μετανάστες να διδαχθούν τη γερμανική γλώσσα, ώστε να τη μιλούν άπταιστα, έκανε τις δηλώσεις αυτές στο εβδομαδιαίο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της στην επίσημη ιστοσελίδα της σήμερα. Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πρόσφατα ότι οι Τούρκοι μετανάστες χρειάζονται τουρκόφωνα σχολεία.
«Συζητούμε συχνά για την ενσωμάτωση των ανδρών και των γυναικών από την Τουρκία που ζουν ανάμεσά μας, αλλά επίσης και των νέων ανθρώπων. Λέμε σαφώς ότι δεν εννοούμε ότι θέλουμε να απαρνηθούν τις ρίζες τους. Αυτό που θέλουμε είναι αυτοί που ζουν ανάμεσά μας επί γενιές να ενσωματωθούν στη χώρα αυτή δηλαδή να συμμετέχουν στην κοινωνική ζωή. Να έχουν επαγγελματική ζωή και οικογενειακή. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μάθουν τη γερμανική γλώσσα και να σέβονται τους γερμανικούς νόμους», τόνισε.

Στην Άγκυρα, η Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ερνογάν και με τον πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ, ενώ θα επισκεφτεί και την Κωνσταντινούπολη.

kathimerini με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ