ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ:  ΝΕΟΣ, ΕΝΤΙΜΟΣ, ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ, ΚΑΘΑΡΟΣ, ΣΟΒΑΡΌΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ   ΚΑΙ ΜΕ ΗΘΟΣ!

Αυτή την περίοδο αναζητείται, από όλους σε Αθήνα και ΝΥ   ένα νέο πρόσωπο που θα  αναλάβει να οργανώσει την όντως διαλυμένη, παράλυτη και ημιθανή κομματική βάση της ΝΔ στις ΗΠΑ. Ένα πρόσωπο που θα συσπειρώσει και δεν θα έχει καμία σχέση με το παρελθόν. Άτομο σοβαρό. Υπεύθυνο μορφωμένο και με προσόντα που εμπνέουν σεβασμό. Ένα πρόσωπο που θα ανανεώσει την ελπίδα της αναδιοργάνωσης   και κυρίως θα στηρίξει την   πλήρως απογοητευμένη μεγάλη κομματική βάση της δεξιάς παράταξης στις ΗΠΑ η  οποία επί των ημερών Πέτρου  Γαλάτουλα δυστυχώς  μόνο συρρίκνωση επέφερε, διχασμούς κόντρες,  καυγάδες   και ρεζιλίκια  γνώρισε με τα τερτίπια  όλης αυτής της περιόδου προεδρίας στην Νομαρχιακή   του Π. Γαλάτουλα.

 


Στις αποσκευές του ο Π. Σκανδαλάκης πήρε αρκετές προτάσεις και άκουσε αρκετά ονόματα που του προτάθηκαν για την τοπική κομματική ηγεσία της ΝΔ στην Νομαρχιακή της ΝΔ στην Νέα Υόρκη. Από όλα τα ονόματα φαίνεται να συγκράτησε ένα συγκεκριμένο όνομα ενός νεαρού 35αρη σοβαρού που απολαμβάνει ιδιαίτερου σεβασμού στους κύκλους της Ομογένειας. Άτομο καθαρό και έντιμο που όμως δεν έχει πεισθεί για να ηγηθεί της νέας προσπάθειας επανίδρυσης του κομματικού μηχανισμού στις ΗΠΑ. Πρόκειται για πρόσωπο low profile που δεν ασχολείται με τα κοινά ανοιχτά αλλά έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία. Μάλιστα ομάδα γνωστών επιχειρηματικών προσφέρθηκε να το προσεγγίσει και να του εγγυηθεί για την υποστήριξη τους στο πρόσωπο του καταβάλλοντας ένα αρκετά σοβαρό ποσό ώστε η ΝΔ να διαθέτει ένα ευπρεπές χώρο για γραφεία αλλά και για κοινωνικές παροχές με γραμματεία που θα λειτουργεί με αμοιβή  και που θα παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια στην Ομογένεια. Την πρόταση άκουσε με προσοχή ο Π. Σκανδαλάκης και θα την μεταφέρει στα κομματικά όργανα όταν ολοκληρωθεί η συζήτηση και συγκεκριμενοποιηθούν οι προτάσεις των γνωστών παραγόντων και επιχειρηματιών στην επόμενη επίσκεψη του στην ΝΥ σε δυο εβδομάδες.

Ο Παναγιώτης Σακανδαλάκης όμως  συναντήθηκε και με τον πρώην  πρόεδρο της Μητροπολιτικής  της ΝΔ στις ΗΠΑ- Οργάνωσης η οποία μέχρι ιδρύσεως της Νομαρχιακής Γαλάτουλα όπως ονομάζεται σήμερα  πραξικοπηματικά από τους Γαλάτουλα Τσιπτσή και Πάππα  το 2003 την κατήργησαν χωρίς εξηγήσεις-  κ. Γιώργο Γεωργόπουλο ο οποίος  αποδέχθηκε πρόταση του Παναγιώτη Σκανδαλάκη να επανενεργοποιήσει την παλιά Μητροπολιτική  οργάνωση μαζεύοντας την λεγόμενη «παλιά φρουρά» σε μια ακόμα τοπική οργάνωση που φυσικά θα τεθεί στην  νέα  κομματική  διάρθρωση που στήνει εξ αρχής ο Παναγιώτης Σκανδαλάκης στις ΗΠΑ αλλά και σε όλα τα σημεία που υπάρχουν απόδημοι που πρόσκεινται στην ΝΔ. Την  ίδια πρόσκληση απηύθυνε ο πρώην ΥΦ/Υπουργός και προς άλλες κομματικές οργανώσεις που βρίσκονταν «εν υπνώσει» όπως αυτή της κ. Κοντού στο Manhattan που επίσης προ ετών διαφώνησε με τον κ. Πέτρο Γαλάτουλα, τον κατήγγειλε και αποστασιοποιήθηκε πλήρως απογοητευμένη παρά την μεγάλη κομματική δράση που επιδείκνυε για χρόνια.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗ : ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΕΙΠΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ Ν.Δ.

Ο Παναγιώτης Σκανδαλάκης προσκάλεσε, με διαδικασίες που θα γίνουν γνωστές εντός των προσεχών ημερών με σχετική εγκύκλιο, τα κομματικά στελέχη στο συνέδριο  του Οικουμενικού Ελληνισμού όπως ονομάζεται, που θα γίνει στο πλαίσιο της  προσυνεδριακής διαδικασίας και που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη. Το συνέδριο του Οικουμενικού Ελληνισμού  θα γίνει στις 25 Ιουνίου στην Ελλάδα(μια ημέρα δηλαδή πριν την έναρξη του 8ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ) και ζήτησε  να επιλέξουν με εκλογές  τους αντιπροσώπους και εκπροσώπους τους που δημοσίως θα καταθέσουν  τις απόψεις τους για την νέα κατάσταση στο κόμμα όπως αυτή διαμορφώνεται υπό τον νέο Αρχηγό κ. Αντώνη Σαμαρά. Με πρόσκληση του ιδίου του Παναγιώτη Σκανδαλάκη ο οποίος κυριολεκτικά οργώνει τον κόσμο προκειμένου να ενημερώσει και να προετοιμάσει την όλη διαδικασία , θα τοποθετηθούν με σχετικές εισηγήσεις τους με ειδική τιμητική πρόσκληση από τον ίδιο και τον πρόεδρο του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και  προσωπικότητες εκτός διαδικασιών.

Μέχρι στιγμής τέτοια ειδική πρόσκληση έλαβαν πολλοί λίγοι από τις ΗΠΑ  ορισμένοι επιχειρηματίες, προσωπικότητες  και πρώην στελέχη του κόμματος της ΝΔ που  μέχρι σήμερα  είχαν αποστασιοποιηθεί (και σήμερα υπό τα νέα δεδομένα που έθεσε σε όλους τους τόνους προς τους συνομιλητές του ο Π. Σκανδαλάκης στις κατ ιδίαν και δημόσιες συναντήσεις τους και) έχουν αποφασίσει να επαναδραστηριοποιηθούν υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που προαναφέραμε, και  ένας δημοσιογράφος από την ΝΥ.

 

ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟ  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ:  ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΘΑΡΣΗ. ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΥΡΟΥΣ, ΤΙΜΙΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ  ΧΑΜΕΝΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ.

Και για να κλείσουμε αυτό το ρεπορτάζ με μια βασική επισήμανση  ως επίλογο αλλά  και πρόλογο για την μεγάλη δημοσιογραφική  έρευνα που ξεκινάμε και   σχετίζεται με όλη αυτή την βρώμα, τον βόρβορο  και την δυσωδία που αναδύεται ερευνώντας τον φάκελο με την σε βάθος και διεισδυτική   δημοσιογραφική  έρευνα που ξεκινάμε  για  τα πεπραγμένα στελεχών της ΝΔ στην ΝΥ και τις ΗΠΑ,   τα  τεκταινόμενα και  τα διαδραματιζόμενα.  Τα έργα, τις ημέρες, τον βίο, την δράση και το δημόσιο πολιτεύεσθαι,  πρωτίστως του κ. Πέτρου Γαλάτουλα για λίγο ακόμα «προέδρου» της Νομαρχιακής της ΝΔ στις ΗΠΑ αυτό που τονίζεται από τον ίδιο τον Παναγιώτη Σκανδαλάκη είναι ότι σε πολύ λίγο διάστημα η κομματική διάρθρωση –όχι μόνον στις ΗΠΑ- «δεν θα θυμίζει σε τίποτα το παρελθόν και ειδικά εκείνα που πλήγωσαν την παράταξη, τα οποία καταδικάζουμε,  αρκεί όλοι να βάλουν ένα χέρι βοηθείας στην ανανέωση και την επανίδρυση του κομματικού μηχανισμού. Σε αυτόν τον αγώνα  κανείς δεν περισσεύει. Όλοι χρειάζονται αρκεί να διακρίνονται για το ήθος. Την εντιμότητα και την καθαρότητα τους» επανέλαβε αρκετές φορές στους συνομιλητές του στις ΗΠΑ ο πρώην ΥΦ/Υπουργός Π. Σκανδαλάκης.

Όσο για την  Νομαρχιακή Ανατολικών Πολιτείων της ΝΔ  θα πρέπει να πούμε καθαρά και ξάστερα ότι πρόκειται   ουσιαστικά για να ακριβολογούμε –για εκείνους που μας διαβάζουν σε όλο τον κόσμο και κυρίως στην Ελλάδα αλλά και για να μαθαίνουν τα στελέχη της ΝΔ-  για  ένα γραφείο φάντασμα που προσωρινά και μόνιμα λειτουργεί στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων όπου κατοικοεδρεύει ο Π.Γαλάτουλας νομίζοντας ότι παράγει έργο καθήμενος και φτιάχνοντας καρτούλες και ραβασάκια της κακιάς ώρας.

Πρόκειται για  φτηνό μπακάλικο της κακιάς στιγμής, που περιφέρεται πότε εδώ και πότε εκεί,   με χρέη ενοικίων και άλλων, λογαριασμών που αν μη τι άλλο εκθέτουν την ΝΔ και τα στελέχη της.   Χτισμένο και δομημένο στα μέρα και το «ύψος», τις ατέλειες και τις προσωπικές αδυναμίες του προέδρου  του  Πέτρου Γαλάτουλα. Δεν είναι λίγες οι φορές που αυθαιρετεί και αποφασίζει και διστάσει χωρίς να συγκαλέσει έστω τα όποια υποτυπώδη όργανα.  Ένα  μικρό και φτηνό   παραμάγαζο είναι χωρίς καμία αξιοπιστία, βυθισμένο στην ανυποληψία  και  χαμένη κάθε έννοια σοβαρότητας, υπευθυνότητας, και κυρίως χαμένη κάθε έννοια    ήθους, εντιμότητας, κύρους και σοβαρότητας  προσβάλλοντας την μεγάλη φιλελεύθερη εθνική και πατριωτική παράταξη αυτό που έχει στήσει ο κύριος Γαλάτουλας!

Του ανθρώπου   που θεωρητικά ακόμα παραμένει επικεφαλής του κόμματος της ΝΔ στις ΗΠΑ(δυστυχώς αυτή είναι το τυπικό μέρος της  υφιστάμενης πραγματικότητας όσο και αν κάποιοι προσβάλλεσθε),  αν και η αλήθεια είναι ότι   αφενός,  ουδείς ποτέ  από τους γνωστούς παράγοντες της κομματικής  και ιδεολογικούς υποστηριχτές της ΝΔ στις ΗΠΑ του αναγνώρισε ή του  αναγνωρίζει κανένα αξίωμα, εδώ και χρόνια,  και τον μάλιστα  ακόμα περισσότερο  -ευτυχώς- τον έχουν  πλήρως   απομονωμένο  ζητώντας εδώ και τώρα την απομάκρυνση του, και αφετέρου,  εδώ και μήνες στην Ριγίλης και στην οδό Λυκείου έχει ανάψει  προ πολλού το πράσινο φως για την οριστικά και με κάθε τρόπο απομάκρυνση του έστω και με ήρεμο τρόπο…

Ωστόσο υπάρχει ανάγκη μεγάλη αυτή η έρευνα που  από σήμερα ξεκινάμε δικαίως  δευτερευόντως  επεκτείνεται και γυρίζει το χρόνο πίσω –για να μαθαίνουν οι νεότεροι  γιατί θυμούνται και διηγούνται δακρύζοντας πολλές φορές  οι παλαιότεροι τίμιοι και ηθικοί αγωνιστές της παράταξης – που απέμειναν πιστοί στις ιδέες της φιλελεύθερης και εθνικής πατριωτικής παράταξης όσο και αν αυτή τους πλήγωσε όλα αυτά τα χρόνια με την αδιαφορία και την ανοργανωσιά  στο κόμμα. Άτομα και συνειδητοποιημένοι πολίτες ψηφοφόροι ομογενείς  της ΝΔ  στις ΗΠΑ   που  δυστυχώς εξακολουθούν και παραμένουν  πλήρως αποστασιοποιημένοι λόγω των   τότε άστοχων  και ατυχών   «επιλογών»  της Ριγίλης σε πρόσωπα-όχι μόνο εδώ στις ΗΠΑ αλλά και αλλού στην ομογένεια-  που έχουν χάσει προ πολλού  την έξωθεν καλή μαρτυρία. Άτομα και πρόσωπα που  με όσα πράττουν στο δημόσιο βίο της ομογένειας, εξέθεταν για χρόνια την ΝΔ  πλήττοντας καίρια και   ανεπανόρθωτα το κύρος και την αξιοπιστία  της μεγάλης φιλελεύθερης πατριωτικής παράταξης. Άτομα  που εισχώρησαν στο κορμό και το σώμα της ΝΔ με κάθε τρόπο,   αν  και εν τούτοις  δυστυχώς εξακολουθούσαν αδιάφορα με την γενικότερη απραξία που υπήρχε μέχρι προς της εκλογής Σαμαρά,   να τα  στηρίζουν για μια πλακέτα της πλάκας  κάκιστης ποιότητας προχειρογραμμένη στο πόδι   και μάλιστα  κακογραμμένη-όπως αυτή η βιομηχανία παραγωγής  που είχε στηθεί εδώ στην ΝΥ από το παραμάγαζο του Π. Γαλάτουλα- από την φάμπρικα παραγωγής τέτοιων κακόγουστων  πλακετών που είχε στήσει εδώ και χρόνια ο Πέτρος Γαλάτουλας προκειμένου να χαϊδεύει την ματαιοδοξία, την υστεροφημία   και την φιλοδοξία των πολιτικών της παράταξης που για χρόνια έρχονται στην ΝΥ,   έβλεπαν, ήξεραν, γνώριζαν,  αλλά ουδέν  έπρατταν για να μη ταράξουν τα έτσι  και αλλιώς βρόμικα νερά της ανυποληψίας  που κολυμπά το εδώ κομματικό αρρωστημένο  κατεστημένο μαγαζάκι του Πέτρου Γαλάτουλα.

Έρευνα σε βάθος  για την 20ετη  πορεία της ΝΔ από τα χρόνια του Αβέρωφ, την ταραγμένη  προεδρεία  Δ.Δημητρίου –Ε. Βαλλιώτη,  και  τα όσα επακολούθησαν τα  επόμενα  τελευταία 20 έτη  στις ΗΠΑ, την σφαγή και την αλληλοφαγωμάρα Γαλάτουλα- Γεωργόπουλου (οποίος φαίνεται να δικαιώνεται …)  μέχρι των ημερών και πεπραγμένων Πέτρου  Γαλάτουλα με την σταδιακή  απομάκρυνση του οποίου φαίνεται  να κλείνει ένα ζοφερό  γκρίζο, ενίοτε και με μαύρες σελίδες,  κεφάλαιο της ιστορίας της κεντροδεξιάς  μεγάλης αριθμητικά  παράταξης εδώ στην Αμερική και στην Ομογένεια  των ΗΠΑ.

Ομογένεια που τόσο πολύ έχουν εγκαταλείψει οι πολιτικοί και η πολιτική της Ελλάδος. Γεγονός και πραγματικότητα που φαίνεται να λαμβάνει πολύ  σοβαρά ο Αντώνης Σαμαράς για αυτό και έχει σημάνει γενικό συναγερμό για αυτοκάθαρση παντού και σε κάθε επίπεδο.

Κλείνοντας   καταθέτουμε ακόμα μια βασική επισήμανση μας  που αν μη τι άλλο πιστοποιεί αυτό που γράφουμε και καταγγέλλουμε. Την βρόμα. Την παρανομία. Την δυσωδία τον βόρβορο, την ανυποληψία λόγω ανήθικης συμπεριφοράς «κομματικών» στελεχών ειδικά εδώ στις ΗΠΑμε ανυπόληπτα άτομα και με χαμένο το κύρος και την αξιοπιστία λόγου και ήθους… Και για να διαχωρίζουμε την ήρα από το στάρι- αυτή η γενικότερη σήψη και αρρωστημένη κατάσταση αφορά λίγα και πολύ  συγκεκριμένα άτομα  λίγων και μεμονωμένων  «στελεχών» καιροσκόπων, όπως  ο Νικόλαος Διαμαντίδης και μια χούφτα άλλων καιροσκόπων ( και που τώρα βολοδέρνουν με τον Γιώργο Καραντζαφέρη και το ΛΑΟΣ) και  που απλά εκμεταλλεύτηκαν την συνολική ακαμψία του κόμματος από τα χρόνια του Μητσοτακισμού και εντεύθεν. Εκμεταλλεύτηκαν  την σκόπιμα και απόλυτα ελεγχόμενη ανοργανωσιά του κόμματος και την ανυπαρξία κάθε έννοιας αξιοκρατίας και παντελη έλλειψη δημοκρατικών διαδικασιών   και έτσι  εισχώρησαν ως παράσιτα ιογενή και παθογόνα μικρόβια   στο σώμα της ΝΔ. Παράσιτα και καιροσκόποι που  επί μια 20ετια βολεύονται  με την κομματική σφραγίδα  για να περιφέρονται ως δήθεν ηγέτες πρόεδροι και παράγοντες-στις τοπικές κοινωνίες και ειδικά εδώ στην ΝΥ-  κρύβοντας κάτω από αυτή την κενοφανή συμπεριφορά  συμπλέγματα, αποτυχίες προσωπικές και κακοτυχίες της ζωής τους.

Άτομα που  είτε ήταν  φυτευτοί,  και συνεχίζουν να προσβάλουν με την συνεχή παρουσία τους  στο κόμμα και την ακόμα πιο  γνωστή   συμπεριφορά τους και το δημόσιο φέρεσθε τους,   την μεγάλη φιλελεύθερη πατριωτική και εθνική παράταξη της ΝΔ, είτε τα επέβαλε το «καθεστώς Μητσοτάκη» που ήθελε όσο πιο ανυπόληπτους, γλείφτες και γλοιώδεις, βουτηγμένους στην λάσπη  να επιπλέουν στις τοπικές κλειστές κοινωνίες, για να αισθάνονται άνετα και ασφαλείς  κάποιοι που είχαν αλώσει τον κομματικό μηχανισμό  και την ταυτότητα της παράταξης. Για να αισθάνεται ασφαλής   η «οικογένεια»… Όσο πιο βρώμικοι τόσο πιο ασφαλείς ήταν στις καρέκλες τους  για να μπορούν διχάζοντας και  πολλές φορές  εκβιάζοντας, δωροδοκώντας και χρηματοδοτώντας από κρατικά κονδύλια (όχι που θα έβαζαν και από την τσέπη τους)  με κάθε τρόπο  τους εκλεκτούς της επιλογής  τους να τους ελέγχουν και  να κινούν τα νήματα της εξουσίας στις τοπικές μικρές κοινωνίες με τον μηχανισμό που είχαν δημιουργήσει. Ένα «κόμμα» που είχε στηθεί μέσα στο κόμμα  για  να  μπορούν έτσι να «κυβερνούν» το ακυβέρνητο, στα πέλαγα, τις φουρτούνες τις θύελλες και τις καταιγίδες  εδώ και χρόνια καράβι της ΝΔ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ