Αλλά εξαιρετικά σημαντικό απέναντι σε μια ανυπόλητη και σε αφασική κατάσταση πλέον “αριστερά” στη χώρα μας, έχει μεγάλη σημασία να δούμε τι θα κάνει ο Αντώνης Σαμαράς που σήμερα βρίσκεται σε ρόλο αρχηγού αξιωματικήςε αντιπολίτευσης(άρα έχει μεγάλες θεσμικές ευθύνες). Γιατί καθώς το κόμμα του η ΝΔ καταρρέει ραγδαία «κάτω απο το 20%» όλα δείχνουν οτι εαν συνεχίσει έτσι, θα ακολουθήσει το δρόμο του…ΣΥΡΙΖΑ. Γιατι ΟΛΟΙ οι αστέρες της εξαετούς λαίλαπας του Κωστάκη του Μικρού, θα παρελάσουν απο τον πάγκο της εξεταστικής και των δικαστηρίων. Με πρώτο και καλύτερο τον Κωστάκη και τον λυμεώνα Αλογοσκούφη. Είναι φανερό οτι ΟΛΟ το σημερινό πολιτικό σκηνικο ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΚΟΝΙΟΡΤΟΠΟΙΗΘΕΙ. Και δικαίως. Μαζί και ΟΛΑ τα πρόσωπα που το εξέφρασαν.
Ο Αντώνης Σαμαράς εαν θέλει να έχει μέλλον και τύχη – που αξίζει – θα πρέπει ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ το κόμμα που παρέλαβε και να επανιδρύσει την λεγόμενη “κεντροδεξιά παράταξη” με άλλο όνομα, άλλα σύμβολα, άλλα πρόσωπα και άλλη πολιτική πρόταση. Με άλλες αρχές, αξίες και οράματα απο όσα μας σερβίρει ακόμη και σήμερα. ΕΑΝ το μπορεί. ΕΑΝ δεν το μπορεί, η ζωή και η ιστορία προφανώς θα προχωρήσουν.
Είναι ολοφάνερο οτι εχει εγκλωβιστεί σε παλιά, φθαρμένα και παντελώς ακατάλληλα σχήματα, πρόσωπα και ιδεολογήματα. Μπορεί για τον καθένα μας να είναι πικρή ή στυφή η γεύση να ερχόμαστε “ενώπιος ενωπίω” με την αλήθεια, αλλά εαν θέλουμε “να προχωράμε στη ζωή” πρέπει να “πίνουμε αυτό το πικρό ποτήρι της αυτογνωσίας”.
ΕΑΝ η ΝΔ εμμείνει σε ακροδεξιές λογικές του παρελθόντος με πρόσωπα παντελώς φθαρμένα και ακατάλληλα, τα περισσότερα των οποίων θα έπρεπε να είναι σιδεροδέσμια στις φυλακές για το υπόλοιπο της ζωής τους και άλλα που απλά προβάλλουν τη μωροφιλοδοξία τους και την κενότητα τους, τότε δεν απομένει παρά να δει τη συνέχεια…
Είναι κρίμα για τον Αντώνη Σαμαρά να μην σταθεί στο ύψος των ιστορικών αυτών στιγμών ακούγοντας τους ξεγάνωτους τενεκέδες…
Είναι σαφές οτι το πολιτικό μας σύστημα και ΟΛΟ ΑΥΤΟ «το τσίρκο» του πολιτικού προσωπικού κάθε είδους χρεωκόπησε (προς θεού δεν θέλω να προσβάλλω το τσίρκο που είναι η μέγιστη ευχαρίστηση μικρών και μεγάλων). Οπως βέβαια και το αντίστοιχο “μηντιακό”.
Ο Γιώργος Παπανδρέου μπαίνει μπροστά, αναλαμβάνει το ρίσκο και το κόστος να αλλάξει την Ελλάδα,αφού πρώτα την σώσει απο την καταστροφή. Απο εκεί και μετά, οι Ελληνες, έστω απο ένστικτο, έστω επειδή γνωρίζουν πολύ καλά την πραγματικότητα και την αλήθεια, “θα βάλουν πλάτη”. Αλλά ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ αρχίζει η κρίση για όλους και για όλα….