Μας λέει λοιπόν το enet.gr: «Ανασφάλεια νιώθει το 85,6% των Ελλήνων». Και τι νιώθει άραγε το 14,4%, ασφάλεια?


Έρχεται μία στιγμή στην ιστορία κάθε λαού, που πρέπει να πάρει μία απόφαση. Αυτή είναι η στιγμή γιά τον λαό της Ελλάδος σήμερα.

Και η απόφαση είναι απλή, λιτή: Λόγος ή Μύθος?

Μετάφραση: Ελλάδα ή κόμμα? Πιό λιανά (με βαση τα στοιχεία του Dr. Demosthenes Kostas)

Ελλάδα ή ΠΑΣΟΚ (30,70%)?
Ελλάδα ή ΝΔ (20,60%)?
Ελλάδα ή ΚΚΕ (6,70%)?
Ελλάδα ή ΛΑΟΣ (4,20%)?
Ελλάδα ή ΣΥΡΙΖΑ (3,30%)?

Ακόμα πιό λιανά:

Εκατοντάδες άρθρα, σε δεκάδες ιστιοχόρους, μας λένε και μας ξαναλένε πως η κομματική πολυαρχική δικτατορία των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται γιά το καλό της Ελλάδος. Όλοι τους είναι υπάλληλοι των τραπεζών των ΕΚΤ και ΔΝΤ, που με το παρόν πολιτικό σύστημα απλά νομιμοποιούμε με την ψήφο μας.


Γιατί όμως τρέχουμε και τους νομιμοποιούμε με την ψήφο μας? Μήπως διότι πάνω από κάθε τι άλλο μας καίει το πόσο έχουν τα αγγούρια και οι ντομάτες?


Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες κάνουμε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά των μέτρων λιτότητας, αντί να κάνουμε την μία, την σωστή διαδήλωση γιά να ξανακερδίσουμε την ιδιοκτησία ή κυριότητα του πολιτικού μας συστήματος.

Κατά τον κ. Εμμανουήλ Σαρίδη (Berlin-Athen <info@berlin-athen.eu>):

1) Ενα κοινωνικό σύστημα λειτουργεί με δύο συνισταμένες: την πολιτική και την οικονομία. Στην πολιτική έχουμε την δημοκρατία (κοινοβουλευτική, βασιλευομένη κλπ.). Στην οικονομία έχουμε την καπιταλιστική, σοσιαλιστική και ούτω καθ’ εξής. Τι θέλουμε εμείς σήμερα, όταν ζητάμε μια αλλαγή καθεστώτος, επί ποιάς οικονομικής βάσεως θα λειτουργεί το κρατικό μόρφωμα που θα δημιουργηθεί; Εδώ θα πρέπει να ξεκινήσει μια συζήτηση, πού κάλλιστα μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας Berlin-Athen ή και του Hellenic Professors and PhDs Electronic Forum (HEC).


2) Υπάρχουν σήμερα διάφορες επιτροπές “σωτηρίας” όπως, π.χ., η “Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας” (αναφέρεται στο τέλος του κειμένου). Μια άλλη είναι το “Πατριωτικό Μέτωπο” (βλέπε και το άρθρο “Ασυναρτησίες, Ονομαστική Ψηφοφορία
και Πατριωτικό Μέτωπο” http://cceuropeev.syscp4.webhosting-franken.de/berlin-athen-r2010/index.php?id=home).
Δεν θα ήταν φρόνιμο, να δημιουργηθεί ένα όργανο που θα συντονίζει τις δράσεις των επιτροπών αυτών; Αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος διασπασμού της κίνησης και εξουδετέρωσης της σημερινής ευνοϊκής συγκυρίας γιά αλλαγή.

Γιά να μην ξεφεύγουμε όμως από το κύριο θέμα μας, ας πάμε πίσω στα λαχανικά: Αγγούρια… Ντομάτες!  Άρχισαν οι παραιτήσεις!

Τα δύο παρακάτω άρθρα (#1 και #2) δείχνουν πράξεις που, ναι μεν δεν αρκούν γιά να λύσουν τα προβήματα της Ελλάδος, αλλά είναι δε πράξεις―ένα μικρό βηματάκι―προς την σωστή κατεύθυνση. Το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι το πόσο έχουν τα αγγούρια και οι ντομάτες, αλλά το τι ενσωματώνουν οι τιμές των λαχανικών και πως ακριβώς το ενσωματώνουν. Το πρόβλημα είναι πολιτικό.

Ενώ όμως οι Ελληνίδες και οι Έλληνες κάνουμε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, δεν γνωρίζουμε καν ότι δεν γνωρίζουμε γιατί κάνουμε τις διαδηλώσεις: http://www.guardian.co.uk/business/2010/apr/29/greece-nears-rescue-deal#history-link-box

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες λοιπόν κάνουμε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά των μέτρων λιτότητας, αντί να κάνουμε την μία, την σωστή διαδήλωση γιά να ξανακερδίσουμε την ιδιοκτησία ή κυριότητα του πολιτικού μας συστήματος.


Κάνουμε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά των στερήσεων, αντί να κάνουμε την μία, την σωστή διαδήλωση γιά να ξανακερδίσουμε την ιδιοκτησία ή κυριότητα του κράτους της πατρίδας μας της Ελλάδος.


Αχ και να μπορούσε κάποιος κάπως να εξηγήσει σε όλους τους καλούς μας πατριώτες―που ακόμα πιστεύουν στην πατρίδα μας την Ελλάδα―ότι έχουμε τώρα μία μοναδική ευκαιρία να μεταμορφώσουμε την χώρα μας και τους εαυτούς μας.


Να μεταμορφώσουμε τους εαυτούς μας από πειθήνιους, υπάκουους υπηκόους ενός κράτους πού δεν μας ανήκει καν, σε αφοσιωμένους, νομιμόφρονες πολίτες μιάς πραγματικά ελεύθερης Ελλάδος που είναι δική μας· μιάς πραγματικά ελεύθερηςΕλλάδος που πραγματικά ανήκει στον λαό μας, στο έθνος μας, στην δική μαςσυγκεκριμένη φυλετική κάστα των Ελληνίδων και Ελλήνων του πλανήτη μας.


Να μεταμορφώσουμε την χώρα μας από ένα προτεκτοράτο ή φέουδο της European Central Bank (ΕΚΤ) και του IMF (ΔΝΤ) σε μία αληθινή, πραγματική δημοκρατία. Διότι η αληθινή, πραγματική δημοκρατία ενσωματώνει τις διαστάσεις της καθολικής μας ελευθερίας: προσωπική ελευθερία, κοινωνική ελευθερία και πολιτική ελευθερία. Δεν έχουμε καμία από αυτές τις ελευθερίες τώρα. Μόνον δικαιώματα έχουμε, όπως αυτό του να κάνουμε διαδηλώσεις.


Οι δούλοι είχαν δικαιώματα στην κλασική Ελλάδα. Δηλαδή τώρα κάνουμε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας γιά να παραμείνουμε δούλοι της κομματικής πολυαρχικής δικτατορίας των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ (αλλά χωρίς μέτρα λιτότητας).


Ξεχνάμε ότι ως ελεύθεροι πολίτες μιάς πραγματικά ελεύθερης, δημοκρατικής Ελλάδος, μπορούμε ελεύθερα να αποφασίσουμε το πόσο έχουν τα αγγούρια και οι ντομάτες, αλλά και το τι θα ενσωματώνουν οι τιμές των λαχανικών και πως ακριβώς το θα ενσωματώνουν. Εάν, π.χ., θα «έδοξε τη Βουλή και τω Δήμω» να πουλάμε αγγούρια και ντομάτες με Porsche Cayenne Turbo, τότε το ρίσκο θα είναι όλο δικό μας. H κατανομή του κινδύνου υπερτίμησης των λαχανικών θα είναι ισοκρατικά όλων μας, αλλά θα είναι επίσης ισονομικά όλων μας η μοιρασιά των αναμενομένων κερδών.


Αυτή την στιγμή η κατανομή των κινδύνων στην Ελλάδα είναι μεν ισονομικά όλων μας, όμως τα αναμενόμενα―όπως και τα  πραγματικά―κέρδη είναι χαρακτηριστικά των ΕΚΤ και ΔΝΤ. Αυτός είναι ο λόγος που οι οι παραιτήσεις από την κομματική πολυαρχική δικτατορία των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ, υπαλλήλους των ΕΚΤ και ΔΝΤ―που με το παρόν πολιτικό σύστημα νομιμοποιούμε με την ψήφο μας―είναι ένα μικρό βηματάκι προς την σωστή κατεύθυνση: αληθινή, πραγματική δημοκρατία!


Και κάτι ακόμα: «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία.» Άρθρο 120 (παραγρ. #4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδος (ακροτελεύτια διάταξη).