Του Θανάση Μαυρίδη

Δαίμονες ετοιμάζονται να κατέβουν στη γη και να ξεσκίσουν τις σάρκες του ελληνικού λαού. Μην ακούτε ότι εκείνοι οι σκοτεινοί κουστουμάτοι τύποι που δουλεύουν στο ΔΝΤ είναι άνθρωποι. Δαίμονες είναι. Νεφελίμ που μεταμορφώθηκαν σε ανθρώπους για να πετύχουν τα δόλια σχέδιά τους. Κυρίες και κύριοι, όταν οι σκιές τους φτάσουν στην πόλη, οχυρωθείτε, κλειστείτε στα σπίτια σας και ακούτε στη διαπασών τον μόνο αληθινό λόγο, το λόγο της επανάστασης! Ανατρέψτε τα σχέδια των Εξ΄ από ΄δω… Κι ο μόνος αληθινός λόγος είναι εκείνος της ελληνικής αριστεράς. Η γενική γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος  μπορεί να εμφανίστηκε αμήχανη όταν ερωτήθηκε από συνάδελφο δημοσιογράφο που θα βρούμε τα λεφτά να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις στην περίπτωση εκείνη που αποτρέψουμε το μοιραίο, την προσφυγή μας στο ΔΝΤ. Την απάντηση, όμως, την είχε δώσει μία μέρα νωρίτερα σε άλλο δελτίο ειδήσεων η γνήσια κομμουνίστρια κα Κανέλλη, όταν δήλωσε: «Είμαι περήφανη που διώξαμε την Pirelli από την Ελλάδα». 

Εμπρός, λοιπόν, πατριώτες να ολοκληρώσουμε το έργο της μεταπολίτευσης: Να διώξουμε και τις άλλες ξένες εταιρείες από αυτή τη χώρα. Κι αν είναι δυνατόν να διώξουμε και τις ελληνικές. Στο κάτω – κάτω της γραφής, το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα. 

Τι κι αν δεν έχουμε λεφτά να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις; Να αγοράσουμε βενζίνη και τρόφιμα; Για το καλό του σοσιαλισμού μπορούμε και να πεινάσουμε. Κι εν τέλει, υπάρχουν και τα κουπόνια. Κουπόνια για το κρέας, κουπόνια για το ψωμί, κουπόνια για την βενζίνη. Τι πιο όμορφο από το να μοιραστούμε όλοι τα λιγοστά αγαθά που θα απομείνουν;  Και τις περιουσίες! Να τις μοιράσουμε στο λαό. Διότι, όλοι ξέρουμε που είναι τα λεφτά. Που είναι; Στις τράπεζες! Όπως και τα τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ! 

Όλα θα τα κάνουμε, αρκεί να μην γίνουμε υποχείριο των δαιμόνων του ΔΝΤ. Θα κατέβουμε στο δρόμο και θα ανατρέψουμε στην πράξη τα επαίσχυντα μέτρα της κυβέρνησης. Μπορεί να είμαστε πτωχοί, αλλά είμαστε και περήφανοι. Δεν θέλουμε να μας επιβάλλουν οι άλλοι μέτρα. Μπορούμε να φέρουμε και μόνοι μας το χάος. 

Καλή μας νύκτα…